Skocz do zawartości

MILLIONAIRE LIGHT 103 I'ZE (I'ZE FACTORY) - ktoś coś o tym wie?

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Millionaire_Lig ht.htm

http://www.tackletour.com/reviewdcvslight.html

Witam!

Mam pytanie - czy ktoś miał z tym multikiem kontakt ew może powiedzieć coś na jego temat??

Wygląda na niezłą maszynkę daiwy, podobną do baycasting special, którym łowi się naprawdę doskonale, tyle ze w wersji light. Cena - 600$ dość zaporowa, ale da się znaleźć taniej, czasem :D Z tego co wyczytałem podobnie jak baycasting ma lekką szpulkę GIGAS - czarną (choć chyba inną niż baycasting special - R+) i wygląda na bardzo podobny, jednak cena sporo wyższa (mimo ze oba multiki tunningowane przez Ize). Lekki - 50g mniej niż zwykła millionerka, duraluminiowe przekładnie - czy nie będzie problemu z ich szybkim zużyciem?

Jak bardzo light jest ten multi? baycasting z tą samą szpulą po nawinięciu 15lb plecionki i na 15 lb kiju śmiga okolice 5g, więc powinno być podobnie?

Witam,

@standerus- musze przestac opowiadac ci o multikach jakie zamierzam zakupic :D :D :D Kiedys jak ci przesylalem linka byl dostepny bodajze za $400. Zacna to maszynka, niedostepna od reki. Trzeba sie troche nakombinowac zeby ja kupic na lewa reke, sam Mastercard nie wystarczy :D

Apropo rzutow- na pewno od 5 gram poleci, trzeba tylko pamietac ze zostala zaprojektowana od troche wyzszej wartosci. Najlepiej bedzie przestawic sie na prawe reke- na stronie jaka znasz jest model w dodatku ze szpulka ZPI i korbka Ocean Mark :D :D :D $400 + wysylka. Mastercard akceptuja chyba :D :D :D

Goraco polecam, pomimo ze multik mialem w reku tylko chwile i oddalem moze z 50 rzutow . Czy sie bedzie roznil bardzo od niebieskiego jaki masz? Nie sadze.

Pozdrawiam,

Bujo

Dzięki za odpowiedzi :D Rzeczywiście kiedys podsyłałeś mi linka :mellow: ale tequila rządzi się swoimi prawami :mellow: i nie pamiętałem o tym wczoraj. Drogi pieruńsko.... ale coś w sobie ma (no powiedzmy szczerze, wzbudza rezonans tej części małego dziecka którą w sobie mam, błyszczy się i kolorkami mruga). Niebieski który mam daję radę na lekko, ale to wymaga jeszcze połowienia, testy na trwaniku są słabo miarodajne :D