Kuba Standera Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 http://www.japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Millionaire_Lig ht.htm http://www.tackletour.com/reviewdcvslight.html Witam! Mam pytanie - czy ktoś miał z tym multikiem kontakt ew może powiedzieć coś na jego temat??Wygląda na niezłą maszynkę daiwy, podobną do baycasting special, którym łowi się naprawdę doskonale, tyle ze w wersji light. Cena - 600$ dość zaporowa, ale da się znaleźć taniej, czasem Z tego co wyczytałem podobnie jak baycasting ma lekką szpulkę GIGAS - czarną (choć chyba inną niż baycasting special - R+) i wygląda na bardzo podobny, jednak cena sporo wyższa (mimo ze oba multiki tunningowane przez Ize). Lekki - 50g mniej niż zwykła millionerka, duraluminiowe przekładnie - czy nie będzie problemu z ich szybkim zużyciem?Jak bardzo light jest ten multi? baycasting z tą samą szpulą po nawinięciu 15lb plecionki i na 15 lb kiju śmiga okolice 5g, więc powinno być podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 będzie cieżko Kuba, to drogi i limitowany model. Pogadaj z Hermanem on chyba miał doczynienia z Daiwą Ringa. To podobny poziom .. Tuninngowana millionaire przez japońskich inżynierów. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Miałem swego czasu Daiwę TD-Z 105 Hl ze szpulką Gigas, 5 gram śmigała bez problemu. Myślę, że to była ta sama szpulka co w Millionaire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam, @standerus- musze przestac opowiadac ci o multikach jakie zamierzam zakupic :D Kiedys jak ci przesylalem linka byl dostepny bodajze za $400. Zacna to maszynka, niedostepna od reki. Trzeba sie troche nakombinowac zeby ja kupic na lewa reke, sam Mastercard nie wystarczy Apropo rzutow- na pewno od 5 gram poleci, trzeba tylko pamietac ze zostala zaprojektowana od troche wyzszej wartosci. Najlepiej bedzie przestawic sie na prawe reke- na stronie jaka znasz jest model w dodatku ze szpulka ZPI i korbka Ocean Mark :D $400 + wysylka. Mastercard akceptuja chyba :D Goraco polecam, pomimo ze multik mialem w reku tylko chwile i oddalem moze z 50 rzutow . Czy sie bedzie roznil bardzo od niebieskiego jaki masz? Nie sadze. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedzi Rzeczywiście kiedys podsyłałeś mi linka ale tequila rządzi się swoimi prawami i nie pamiętałem o tym wczoraj. Drogi pieruńsko.... ale coś w sobie ma (no powiedzmy szczerze, wzbudza rezonans tej części małego dziecka którą w sobie mam, błyszczy się i kolorkami mruga). Niebieski który mam daję radę na lekko, ale to wymaga jeszcze połowienia, testy na trwaniku są słabo miarodajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi