Bootleg Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Witam. Przymierzam się do kupna Ryobi Arctica do Konger IRI Juggler. 260 cm 5-20 gram. Pytanie krótkie który model wybrać 3000 czy 2000?? Ewentualnie w grę wchodziłby Spro Passion bądź Ryobi Ecusima (tu również pytanie o wielkość do tego kijka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) 3000 jest duzo wiekszy niz np red arc 10300 bierz 2000. Miedzy Passion i ecusima, a arctica to zdecydowanie ten ostatni Edytowane 7 Lipca 2014 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Mam 1000, który praktycznie nie różni się od 2000 (+/- 5gr) i według mnie bierz 3000, będzie bardziej uniwersalny. Ogólnie bardzo polecam ten kołowrotek, pozostałe dwa według mnie klasa niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo1975 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Witam.posiadam oba wymienione modele tj.2000 i 3000.Mniejszy podpinam do kija 2.36 5-14g.,większy do 2.4 5-30g.Myślę że w twoim przypadku odpowiedniejszy będzie rozmiar 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Dziękuje za informacje. Zastanawiam się głównie który lepiej wyważy mi kijek. To jest jednak 260 cm i nie wiem czy rozmiar 2000 nie będzie zbyt mały. Jesli ktoś jeszcze miał styczność z tym kręciołem to proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam Posiadam model 4000, który od 3000 różni się tylko głębokością szpuli. Myślę, że jest to kołowrotek dość mocny i do orki się nada , 2000 nie miałem w rękach więc się nie wypowiem na jego temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Posiadam 2000, podpinam go do savage parabellum 3-16 i jak dla mnie jest O.K.Jednak do Twojego kiją raczej bym kupił 3000. Będzie też bardziej uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wziąłem 3000. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Dobry wybór:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) 3000 jest duzo wiekszy niz np red arc 10300 bierz 2000. Miedzy Passion i ecusima, a arctica to zdecydowanie ten ostatnibrednie, przy passionach, ecusimach , enigmach , ultimach ( tych nie stukajacych od złego smaru ) i innych klonach masa części pasuje zamiennie do red arca 300/400 a dokładniej szpulki, korbki , łożyska więc niby jakim cudem miałby być dużo większy od reda 300 ?? Po co wypisywać takie herezje skoro się nie ma o czymś pojęcia , ludzie to czytają i przypadkiem mogą się zasugerować. a akurat wszystkie te carbonowe swiecidelka opierają się na konstrucji passion/ecusima i różnią się mechanicznie detalami, więc nie ma się co doszukiwać różnic i porównywać nie wiadomo czego. dobrze że Kolega wybrał 3000czke, komfort średniego lowienia napewno na dużo wyższym poziomie niż mniejszymi modelami które juz znacznie odbiegają wielkością na zewnątrz jak k wewnątrz. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak daje sobie radę model 4000 na morze ,zastanawia mnie jeszcze jak to jest na jednych piszą że są dedykowane na morze a na innych stronach nic nie wspominają , czy to są inne modele? ciekawi mnie nawòj linki na obrót korbki(cm) , szukałem ale nigdzie nie piszą, może ktoś jest w stanie podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Model 4000 nawija ok. 79 cm na obrót. Ochlapanie rozbryzgami fali na pewno mu nie szkodzi, jeśli jednak chce się kręcić pod wodą to tylko Zeebaas lub Van Staal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Używałem 4000-tysiączki przez miesiąc . To nie jest to czego oczekuje od kołowrotka do spinningu.Sprzedałem bez żalu. Każdy ma inne preferencje. Ładny jest (tez kwestia gustu) i tylko ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Używałem rozmiaru 4000 kilka sezonów z brzegu morskiego, kołowrotek nigdy nie zawiódł ani na morskich trociach ani na trochę waleczniejszych gatunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Dziękuję Marku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Arcitca 3000 jest trochę większa od Reda 10300 posiadam te kołowrotki.Do średniego spiningu model 3000 będzie dobrym wyborem.Chciałbym coś innego kupić ale trudno coś wybrać ,bo kołowrotki zaczęli produkować księgowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Witam! Chcę kupić artcice do wędki Konger irli lucky 3-10 gr. Potrzebuję do łowienia klenio jazi rzeka głównie Dunajec czasami Wisła. I mam dylemat 2000 czy 3000 bo czytałem trochę że podobno numeracja w ryobi jest zawyżona, a nie mam jak go oglądnąć na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam,3000 może być za duży ,jest większy od reda i zaubera w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jakby ktoś się chciał zdecydować na arctice 3000 mam na zbyciu. Film z pracą mogę chętnym podeslać na mail. Gdyby coś ktoś na priv proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Posiadam Arctice 2000 przy spinningu 2,55 m do połowu okoni i świetnie daje sobie radę. Przyłowy w postaci szczupaków też nie robią na niej wrażenia. Dodam tylko, że jesienią zrobiłem przegląd i dopiero teraz praca kołowrotka jest taka jakiej oczekiwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Mam dwa pytania odnośnie tego kołowrotka ,czy 5000 i 6000 to jest identyczne body i różnią się tylko szpulami? Drugie pytanie to korbka , szukam innej korbki do Arctica 6000 ta z metalowym knobem doprowadza mnie do szału Wiecie może z jakich kołowrotków będzie pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Mam dwa pytania odnośnie tego kołowrotka ,czy 5000 i 6000 to jest identyczne body i różnią się tylko szpulami? Tak. Drugie pytanie to korbka , szukam innej korbki do Arctica 6000 ta z metalowym knobem doprowadza mnie do szału Wiecie może z jakich kołowrotków będzie pasować ? Zapytaj w serwisie Dragona mieli wersję z gumowym knobem.Inną opcją jest aliexpress, duży wybór tuningowych knobów, spokojnie można sobie coś dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 (edytowane) Witam, odkopie temat. Czy w nowej Arctice do rozmiaru 5000 pasuje szpula od rozmiaru 6000? Edytowane 2 Lipca 2024 przez Valo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi