Skocz do zawartości

Kołowrotek Ryobi Arctica - dobranie rozmiaru

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

3000 jest duzo wiekszy niz np red arc 10300 bierz 2000. Miedzy Passion i ecusima, a arctica to zdecydowanie ten ostatni

brednie, przy passionach, ecusimach , enigmach , ultimach ( tych nie stukajacych od złego smaru ) i innych klonach masa części pasuje zamiennie do red arca 300/400 a dokładniej szpulki, korbki , łożyska więc niby jakim cudem miałby być dużo większy od reda 300 ?? Po co wypisywać takie herezje skoro się nie ma o czymś pojęcia , ludzie to czytają i przypadkiem mogą się zasugerować.

a akurat wszystkie te carbonowe swiecidelka opierają się na konstrucji passion/ecusima i różnią się mechanicznie detalami, więc nie ma się co doszukiwać różnic i porównywać nie wiadomo czego.

dobrze że Kolega wybrał 3000czke, komfort średniego lowienia napewno na dużo wyższym poziomie niż mniejszymi modelami które juz znacznie odbiegają wielkością na zewnątrz jak k wewnątrz.

Edytowane przez Qowax001

• 9 miesięcy temu...

Jak daje sobie radę model 4000 na morze ,zastanawia mnie jeszcze jak to jest na jednych piszą że są dedykowane na morze a na innych stronach nic nie wspominają , czy to są inne modele? ciekawi mnie nawòj linki na obrót korbki(cm) , szukałem ale nigdzie nie piszą, może ktoś jest w stanie podać.

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Witam! Chcę kupić artcice do wędki Konger irli lucky 3-10 gr. Potrzebuję do łowienia klenio jazi rzeka głównie Dunajec czasami Wisła. I mam dylemat 2000 czy 3000 bo czytałem trochę że podobno numeracja w ryobi jest zawyżona, a nie mam jak go oglądnąć na zywo. 

• 1 rok później...

Mam dwa pytania odnośnie tego kołowrotka ,czy 5000 i 6000 to jest identyczne body i różnią się tylko szpulami?

Tak.

Drugie pytanie to korbka , szukam innej korbki do Arctica 6000 ta z metalowym knobem doprowadza mnie do szału  :)

Wiecie może z jakich kołowrotków będzie pasować ?

Zapytaj w serwisie Dragona mieli wersję z gumowym knobem.

Inną opcją jest aliexpress, duży wybór tuningowych knobów, spokojnie można sobie coś dopasować.

• 6 lat później...