twisterek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam...proszę o wasze opinie na temat wędki konger World Champion Mikros 0,2-5c 215cm...jeśli macie ta wędeczkę to proszę o wasze spostrzezenia, czy warto i jak sie wam spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Powiem krótko - zaj......ta wędeczka jak ktoś lubi dłubac okonki na paproszki .Mam ją już 5 lat i jak delikatnie gryzą ,to tylko Miktros .Chociaż m kilogramowym szczupaczkiem też sobie radzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Bardzo fajny kijek, daje wrażenie prawdziwej walki, już przy okazach od 15cm.Zero spadów, nie poddaje się przy wiekszych rybkach, pracuje po rękojeść.pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Świetny kij(zresztą pytałeś o niego na innych forach), którym łowię od kilku sezonów i zmieniać nie zamierzam a co do radzenia sobie z kilowym szczupaczkiem...hm...moim zdaniem 2kg to też nie wyzwanie dla tego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 kijek daje wrażenie prawdziwej walki już przy okazach od 15cm <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Normanle symulator walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Mikrosem łowiłem dwa sezony. Jeżeli chodzi o jakość jego wykonania czy trwałość wędki to nie mam żadnych zastrzeżeń. Ciężar wyrzutowy jaki został mu przypisany jest trochę zawyżony. Owszem, da rade rzucić 5 gramami a nawet 8 ale już od 5 wyraźnie spada komfort łowienia, szczytówka jest przeciążona i bezwładnie układa się wzdłuż linki. Będzie to na pewno dobry wybór jeżeli chcesz łowić najlżejszymi przynętami, do 4 gram. Ja po dwóch sezonach odłożyłem kij w kąt. A to z tego powodu, iż odkryłem, że kijem mocniejszym można znacznie więcej. Mikros jest przeznaczony do bardzo wąskie gamy przynęt i w niej sprawdza się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Normanle symulator walki Faktycznie kijek jest naprawdę delikatny ale z tym uczuciem walki przy 15-to cm . okonkach ,to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Normanle symulator walki Faktycznie kijek jest naprawdę delikatny ale z tym uczuciem walki przy 15-to cm . okonkach ,to przesada Kijek jest ulubieńcem mojej córki, myślałem że zwrot wrażenie prawdziwej walki, już od okazów 15 cm będzie czytelny.Niestety nie dla wszystkich byłpozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisterek Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 A wybralibyście KOngera mikrosa czy tango?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tango.Większe spektrum przynęt.pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja wybrałem Maxim Twist'a 215 - mam, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tango to już całkiem inna akcja a co do maxim twista to dzisiaj porównując oba kijki to chyba jednak maxim twist jest troszkę wolniejszy i głębiej się ładuje, zaś mikros jest szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisterek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 porównujesz Tango do Maxim twista czy mikrosa do maxim twista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Panowie i Panie gdzie w sieci można kupić za przyzwoita cenę Mikrosa?..Coś nie mogę znaleźć w rozsądnej cenie..Na alledrogo się nie pojawiają w sklepach internetowych też bieda z tym modelem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Cześć . Powiem ci ,że na alledrogo pojawiają się od czasu do czasu. Trzeba mieć tylko czas i siedzieć ciągle na aukcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ceny Konger ma teraz strasznie wysokie. Te sklepy, które mają dostawy np z zeszłego roku proponują w niższej cenie. Na bieżąco niestety ciężko. Można by spróbować wydzwaniać sklepy stacjonarne - z drugiej strony niewiele sklepów ma taki specyficzny kijek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Poszukaj z zielonej serii, ciężko go dostać ale jak trafisz będziesz zadowolony. Mam i sobie chwale, już kilka dni biegam tylko z nim za okoniami i kleniami a typowy kij pod klenie stoi w kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam...proszę o wasze opinie na temat wędki konger World Champion Mikros 0,2-5c 215cm...jeśli macie ta wędeczkę to proszę o wasze spostrzezenia, czy warto i jak sie wam spisujePoszukaj serii equs jest droższa ale jeszcze lepsza na takie dłubanie .Miałem to i polecam na takie lekkie łowy pod okonia wzdręgę i inny białoryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W Poznaniu nigdy w żadnym sklepie tego kijka nie widziałem..Jedynie mogłem pomachać kolegi Mikrosem a chce swojego:) Napisałem do 2 sklepów czy będą mieli (posiadali w ofercie lecz było wyświetlone wysprzedane albo brak towaru... Equs to jednak 150-200zł więcej-- na chwilę obecną przymierzam się do tańszej wersji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Zobacz kolego na dział giełda forum Pomorski Przewodnik Wędkarski.Nie dalej jak dwa dni temu był jeden do ogarnięcia.Można też rozważyć zakup wędki troutizmo od savagera.Są w wersji 0-7 i 0-5 gram wyrzutu i naprawdę za niewielkie pieniądze (200-250PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Swojego equsa sprzedałem za 300zł-nówka kilka razy używany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja mikrosa się pozbyłem, łowiłem nim 2-3 razy i jakoś mi nie podchodzi, akcja i grubaśny dolnik mi nieodpowiada w tym kijku. Mam jeszcze Tango, też mi nie podchodzi, ale lepszy jest od mikrosa. To prawda, obskoczy tez trochę cęższe przynęty. Z Kongera WC mogę polecić Elvisa, bez porównania kijek. Tego to się nie pozbędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Elvisa mam i potwierdzam, kij świetny delikatny czuć na nim wszystko każdy patyk kamyk ździebełko no i ładnie amortyzuje rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 To fakt konger zrobił to jak kołek do płotu.Tak do 2/3 długości kija - patrząc od góry jest w porządku, delikatna wklejka, przyzwoite przelotki,im dalej tym gorzej, cały foregrip jak od jakiegoś kija uncjowego, totalna porażka.Powiem szczerze, że nawet chodziło mi po głowie przezbrojenie bo nie mogłem patrzeć jak to masakrycznie wygląda <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi