Skocz do zawartości

Konger World Champion mikros

twisterek

Rekomendowane odpowiedzi

Mikrosem łowiłem dwa sezony. Jeżeli chodzi o jakość jego wykonania czy trwałość wędki to nie mam żadnych zastrzeżeń. Ciężar wyrzutowy jaki został mu przypisany jest trochę zawyżony. Owszem, da rade rzucić 5 gramami a nawet 8 ale już od 5 wyraźnie spada komfort łowienia, szczytówka jest przeciążona i bezwładnie układa się wzdłuż linki. Będzie to na pewno dobry wybór jeżeli chcesz łowić najlżejszymi przynętami, do 4 gram. Ja po dwóch sezonach odłożyłem kij w kąt. A to z tego powodu, iż odkryłem, że kijem mocniejszym można znacznie więcej. Mikros jest przeznaczony do bardzo wąskie gamy przynęt i w niej sprawdza się wyśmienicie.

Normanle symulator walki :D :lol:

Faktycznie kijek jest naprawdę delikatny ale z tym uczuciem walki przy 15-to cm . okonkach ,to przesada :lol:

Kijek jest ulubieńcem mojej córki, myślałem że zwrot wrażenie prawdziwej walki, już od okazów 15 cm będzie czytelny.

Niestety nie dla wszystkich był

pozdrawiam Darek

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Ceny Konger ma teraz strasznie wysokie. Te sklepy, które mają dostawy np z zeszłego roku proponują w niższej cenie. Na bieżąco niestety ciężko.

Można by spróbować wydzwaniać sklepy stacjonarne - z drugiej strony niewiele sklepów ma taki specyficzny kijek;)

Witam...proszę o wasze opinie na temat wędki konger World Champion Mikros 0,2-5c 215cm...jeśli macie ta wędeczkę to proszę o wasze spostrzezenia, czy warto i jak sie wam spisuje

Poszukaj serii equs jest droższa ale jeszcze lepsza na takie dłubanie B).Miałem to i polecam na takie lekkie łowy pod okonia wzdręgę i inny białoryb.

W Poznaniu nigdy w żadnym sklepie tego kijka nie widziałem..

Jedynie mogłem pomachać kolegi Mikrosem a chce swojego:)

Napisałem do 2 sklepów czy będą mieli (posiadali w ofercie lecz było wyświetlone wysprzedane albo brak towaru...:D

Equs to jednak 150-200zł więcej-- na chwilę obecną przymierzam się do tańszej wersji:)

Ja mikrosa się pozbyłem, łowiłem nim 2-3 razy i jakoś mi nie podchodzi, akcja i grubaśny dolnik mi nieodpowiada w tym kijku. Mam jeszcze Tango, też mi nie podchodzi, ale lepszy jest od mikrosa. To prawda, obskoczy tez trochę cęższe przynęty.

Z Kongera WC mogę polecić Elvisa, bez porównania kijek. Tego to się nie pozbędę :mellow:

To fakt konger zrobił to jak kołek do płotu.

Tak do 2/3 długości kija - patrząc od góry jest w porządku, delikatna wklejka, przyzwoite przelotki,im dalej tym gorzej, cały foregrip jak od jakiegoś kija uncjowego, totalna porażka.

Powiem szczerze, że nawet chodziło mi po głowie przezbrojenie bo nie mogłem patrzeć jak to masakrycznie wygląda <_< .