drago75 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Witam Kupiłem szpulę zapasową do Ryogi 1016. Szpula to czerwona RCS. Oczywiście pasuje do Ryogi pięknie, ale z ciekawości porównałem ją z oryginalną (pomarańczową) szpulą z Steez SV. Jakie było moje zdziwienie, gdzie stwierdziłem, że są niemal identyczne. Po założeniu do SV pasuje także idealnie. Wszystko wydaje się działać jak trzeba. I teraz pytanie. Czy te szpule (przede wszystkim czerwona RCS) są rzeczywiście idealnie takie same i można je zamiennie stosować bez uszczerbku dla multików Ryoga vs Steez SV. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Napisalem do Daiwa Japan, ale nie odpowiedzieli. Daiwa na USA odpowiedziała, że nie ma pojęcia. Edytowane 7 Lipca 2014 przez Drago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jeśli rzucasz i nic nie przyciera, hamulce rzutowe akceptują szpulki to co się martwić. Łożyska mają te same, szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Kurde, miałem wszystko i nie sprawdziłem, w opisach jest ze nie pasuje, nie ma steeza sv wymienionego jako kompatybilny z rcsb1012 ale to jest nowy multik i moze nie jest to zaktualizowane. Może ktoś wie lub zaryzykuje i napisze jak to jest w praktyce na wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Podeślij tą nową SV to przemielę na Ryoga i to po koleżeńsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 No kurde do Ryogi 1016 w takim układzie powinny pasić szpulki tuningowe UL od Steeza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 No kurde do Ryogi 1016 w takim układzie powinny pasić szpulki tuningowe UL od Steeza. Ta by była SUPER... 15 metrów pletki 20lb. https://www.google.com/search?q=Megabass+Finesse+Spool&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gA67U_ObNouw7AaTj4GoCQ&ved=0CEYQsAQ&biw=1866&bih=980&dpr=0.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Nic nie trze i pasuje idealnie. Sam nie wiem co o tym myśleć. W zasadzie zniknąłby problem zamawiania osobnych szpulek dla małej Ryogi i Steez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Ta by była SUPER... 15 metrów pletki 20lb. https://www.google.com/search?q=Megabass+Finesse+Spool&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gA67U_ObNouw7AaTj4GoCQ&ved=0CEYQsAQ&biw=1866&bih=980&dpr=0.9No trochę by się człowiek nagonił przy łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 posadam T3 SV i Steez SV . Spula od steez nie pasuje do t3 i do lin10c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Czy może ktoś porównać w praktyce szpulki do Ryoga 1016HL: RCS SV 1000 (złota) i RCS 1012 (czerwona). Chodzi o zakres przynęt (5-20 gram) i właściwości rzutowe. Zleciłem nowy kij pod sandacza (nano) w między czasie myślę o dozbrojeniu Ryoga. Obecnie pracuje na I'ZE RCS 1012 + ceramiki. Czy jest sens dozbrajać w szpule SV j/w. Dzięki za ewentualne wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Cześć,odświeżę kotleta - ktoś w praktyce już to przerabiał? Jak to jest z tymi szpulami? Od strony praktycznej nie ma żadnych przeciwwskazań? Hamulec rzutowy ok? Pasują bardzo dobrze . Pozdrawiam,Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 U mnie szpula SV1000 od T3 pracuje w steez 103H. Nic nie trze, rzuca super! Czy szpule G1 1012 będą też pasować zamiennie do wyżej wymienionych modeli? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Oryginalne szpule Daiwy i RCS od Steeza nie działają w T3, Zillion SV TW i prawdopodobnie nie będą działały w Ryodze. Inaczej ma się że szpulami chińskimi, KTF i ZPI.Mimo luzowania maksymalnie docisku, tarcie jest zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Oryginalne szpule Daiwy i RCS od Steeza nie działają w T3, Zillion SV TW i prawdopodobnie nie będą działały w Ryodze. Inaczej ma się że szpulami chińskimi, KTF i ZPI.Mimo luzowania maksymalnie docisku, tarcie jest zauważalne.Dziękuję że odpowiedź. To jak to możliwe, że szpula od T3 SV działa w Steez 103h?! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dziękuję że odpowiedź. To jak to możliwe, że szpula od T3 SV działa w Steez 103h?! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaInaczej frezowana oś, inaczej ułożony rotor hamulca, chyba na forum TackleTour dokładnie to wyjaśnili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 http://www.tackletour.net/viewtopic.php?t=57634 Rzeczywiście tak jest. Szpula od Steez SV jest dłuższa z jednej strony o 1-2mm. 1000 SV pasuje bez modyfikacji do wszystkiego ale 105SV już nie. Można się pogubić w tym wszystkim... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi