Skocz do zawartości

Dobrej jakości bielizna termoaktywna dla wędkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pytanie do Was. Jaką bieliznę termoaktywną używacie i możecie polecić? Czy jest różnica pomiędzy typowo wędkarską bielizną a sportową np. marku Under Armour ( drogi sprzęt) i innych typowo sportowych marek. Czy jesteście tradycjonalistami i nie zwracacie na takie rzeczy uwagę – liczy się to co na kiju a nie ubranko. Ciekaw jestem jak to wyglada w obecnym wędkarstwie, czy nastapiła jakaś ewolucja w tej kwestii. Czy to ma sens w ogole czy nie ma kompletnie znaczenia?

Ja od tego sezonu zacząłem używać kompletu z Decathlona, nazwałbym go wersją ekonomiczną, kilka zimowych/wczesno-wiosennych wyjazdów i jestem bardzo zadowolony, nie zgrzałem się w tych ciuchach a i spokojnie ciepło mi było przy temperaturach na zewnątrz ok -5, ogólnie polecam.

Oczywiście, że jest różnica między bielizną wędkarską a inną np. sportową. Z tym, że można się naciąć, bo ja ostatnio kupiłem gatki i okazało się, że to do odległościówki angielskiej :(

• Like 4

• 3 miesiące temu...

Podepne sie do tematu. Czy ktos moze wie gdzie moge kupic bardzo cieple rekawiczki. Lubie lowic.pstraga a w zimie to meczarnia bez rekawiczek. Chodzi mi o takie ktore.beda mialy wciecia na kciuka i palec wskazujacy do zapinania wobkow itp. reszta palcow zakryta. Moj budzet to max 100zl no chyba ze.bede drozsze to doloze troszke. Cienkie i cieple :D

Uzywam brubecka. 
Sprawdza sie.

Wczesniej uzywalem under armor. Jeszcze ze dwie UA rzeczy znajde. Roznicy specjalnej nie widze.

Na zimowe brodzenie za pstragiem polecam Extreme Merino jako kalesony. Na to zakladam takie luzniejsze kalesono - pizamki ;)  z decathlona (jakby polarowe) i dosc komfortowo w styczniu brodze po pas w wodzie w oddychajacych cos tam...texach :D

Edytowane przez Guzu