Skocz do zawartości

Dobrej jakości bielizna termoaktywna dla wędkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz dlaczego ta pierwsza nie i dlaczego jest takatania? Ponieważ jest to zwykła polaropodobna, plastikowa, nierozciągliwa szmata, która z bielizną termo nie ma nic wspólnego.

Ja w czymś takim czuję się prawie jak w foliowym worku.

Edytowane przez Artech

To będzie dobre jako jedyna warstwa: https://allegro.pl/super-ciepla-bielizna-termoaktywna-khaki-xl-i7644723222.html

Model tej firmy który sam posiadam nie jest już produkowany, ale ten go zastąpił i zakładam, że to mniej więcej to samo. Jest gruba, bo to wersja zimowa, ale przy chodzeniu i poceniu się "oddycha" i nie czujesz się mokry. Na górę dajesz już w zależności od temperatury albo same spodnie i kurtkę lub ewentualnie jeszcze jakiś polar pod kurtałę.

Mam sporo rzeczy tej firmy (m. in sporo ciuchów do treningów) i stosunek ceny do jakości ich produktów jest moim zdaniem świetny.

• Like 1

... widać , że chyba nie wiesz o czym mówisz

Być może, ponieważ stwierdzam po tym co widzę na zdjęciach i po podobnych produktach jakie miałem w ręku.

Jakoś ubrania z polaru nie pasują mi na pierwszą warstwę, dlatego szukam w bardziej markowym/droższym segmencie.

Czy Brubec wart jest swojej ceny, czy już za markę płacimy?

Myślę , że zestawy do powiedzmy 100+ wystarczą by się w nim wygodnie i dobrze czuć i które spełniają te  wymagania.

99% z nas tak na prawdę nie potrzebuje aż tak "specjalistycznych" ubrań do warunków EXTREMALNYCH ... My po prostu lubimy zabezpieczać się ponad potrzeby  ;)  :)

Reszta , to w większości produkty na podobnym poziomie "użytecznym" tylko dodajemy marketing i metkę. 

Takie moje zdanie  ;) ...

• Like 3

Być może, ponieważ stwierdzam po tym co widzę na zdjęciach i po podobnych produktach jakie miałem w ręku.

Jakoś ubrania z polaru nie pasują mi na pierwszą warstwę, dlatego szukam w bardziej markowym/droższym segmencie.

Nie wiem.

Ale wiem, że bielizna z merynosa jest warta.

• Like 4

...warto...rozmiarówka z czapki, mam soft w rozmiarze xxl, gdzie przy 180cm i wadze ca 80 kg jest oki z opięciem ciała koszulką, podobnie z gaciami. Cieplejsza wersja to już na zasiadki lodowe. Soft wystarczy na spacery. Polecam obserwować armyworld . Za komplet zapłaciłem z przesyłką 169 zł, wiosną, może nieco starsza seria lub wcześniejsza.

Edytowane przez bob74
  • Like 1

...warto...rozmiarówka z czapki, mam soft w rozmiarze xxl, gdzie przy 180cm i wadze ca 80 kg jest oki z opięciem ciała koszulką, podobnie z gaciami. Cieplejsza wersja to już na zasiadki lodowe. Soft wystarczy na spacery. Polecam obserwować armyworld . Za komplet zapłaciłem z przesyłką 169 zł, wiosną, może nieco starsza seria lub wcześniejsza.

Ktora wersja bedzie odpowiednia na zasiadki lodowe 

...termo na lód...przy spacerach... generalnie ruchu soft zapewne do -5 może i niżej jest jak najbardziej oki ...wiem... z krainy zimna pochodzę...

... co do prania to tylko ręcznie,  Biały Jeleń lub nieśmiertelny Ludwik w niedużej ilości...

...a co do ,,gryzienia" bielizny z wełną to przed pierwszym założeniem,   w letniej wodzie, na lewej stronie przepłukać, wymyje zbędnę luźne włókna, co i tak jest z założenia polecane...

Edytowane przez bob74
  • Like 1

...wg mnie niższe temperatury lub ,,statyczne " zachowanie. Jaja się zagotują ;)  Docierając ostatnio na spotkanie nad Jeziorkiem Czerniakowskim miałem soft górę i thermo dół, do tego lekkie spodnie MTP, wolno nie chodzę. Było już za ciepło. Nad wodą pstrągową pokonujesz jakiś dystans, nie jest to lekki teren często, u siebia nad Rospudą tak mam i to wystarczy. Ciało przecież oddaje ciepło podczas ruchu, a nie będziesz latał jak pies z wywieszonym jęzorem ;)

Edytowane przez bob74
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Za wyjątkiem wełny , na Boga , to tylko tworzywo sztuczne , nie róbcie z tego kosmicznej membrany . Jak jest nieprzepocona to tylko  pod prysznic  :D  , jak przepocona to do pralki z innymi ciuchami np. polar i program ,,syntetyki "

Edytowane przez alex62

...w Extreme kolega ma ,,tylko" 78% wełny. Pranie mechaniczne, jak wiadomo, szybciej niszczy. I nie jest kosmiczna tylko funkcjonalna. Przepoconą na wieszak i do przesuszenia, i tak kilka razy bez efektów na organie powonienia. Z typowym plastikiem tak nie ma.Fakt, że wolniej po przepraniu schnie.

Do wszelakiej odzieży outdoorowej polecam Perwoll sport. do membran także się nadaje.

https://allegro.pl/oferta/perwoll-sport-1-5l-20p-de-7525253350?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_supermarket_utrzymanie_czysto%C5%9Bci&ev_adgr=Utrzymanie+czysto%C5%9Bci&gclid=Cj0KCQiAjszhBRDgARIsAH8KgvfpK9rMV0voEHD6EwD0SRJyLyiaKNOzpHwRGNZZmv-9oCwcwVMy2XkaAuEzEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

@Żbiku, a te kalesony z juli to mocno elastyczne? Bo przyoszczędziłem i zamiast kupić Brubeck to kupiłem gosportową bieliznę, bo na pierwszy luk nie różniła się znacznie od tej z Brubeck.

Ale po pierwszym użyciu stwierdzam, że w kalesraki to jak grube rajstopy... Ciepłe wcale i wygodne mało. Strasznie elastyczne i z dupy zjeżdżają podczas łażenia. A jak masz simsy z aliexpress na sobie to nawet nie ma jak podciągnąć na szybko  ;)

Edytowane przez Artech

Bo za małe kupiles ;) Ja mam 180cm i wziąłem te z Jula w rozmiarze L ale po przymiarce w domu pojechałem i wymieniłem na XL, bo mi właśnie przy przysiadach z dupy zjeżdżały. Te są fajne elastyczne ale polecam przymierzyć i wziąć nawet ciut większe, bo i tak są elastyczne i się rozciągną.