Krupin Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Przyglądam się tej Daiwa Certate Hyper Custom 3500 i wygląda bardzo ciekawie i tu pytania:1. Czy szpula z mojego Tournamenta X-3500 iA będzie do niej pasować?2. Ile na tę Certatę wejdzie żyłki 0,35mm?3. No i czy da się jeszcze kupić w sensownym stanie ten kręcioł? Napisałem że jak warto to kasy dołożę i nie jestem do końca ograniczony tym budżetem co podałem. Najważniejsze dla mnie żebym kupił dobry kołowrotek co mi parę lat czasami dość intensywnego użytkowania w trudnych warunkach wytrzyma.Dodam tez że przyglądam się tej nowej Daiwa Certate HD 3500H i też wygląda ciekawie, choć to już budżet koło 2000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) 1 nie2 mniej więcej 1503 w Japonii czasem tak, ale tu jest dużo zmiennych Edytowane 27 Grudnia 2017 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 1 nie2 mniej więcej 1503 w Japonii czasem tak, ale tu jest dużo zmiennychDzięki za odpowiedź.W takim razie może rzeczywiście warto zainwestować w nową Certate HD3500H z 2016r. Czy ona jest tak mocna jak wcześniejsze Certatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 3 sezon kręci, myślę właśnie o innym modelu z daiwy co bym miał automatycznie 2 szpule.To ja swoim dłużej. W tym sezonie wymieniłem oporowke bo zaczęła puszczać i dalej pracuje jak w dniu zakupu.Niedawno kolega @daiwa7 miał nowke Zetkę. Myślę że coś jest jeszcze u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Certate hyper to kołowrotek z legendarną przekładnią z materiału C 6191.Ta '16 ma przekładnię zwykłą (co nie znaczy złą) i na dodatek kontrowersyjny mag seal.Jednak myślę, że jeśli kupisz ją na gwarancji i będziesz oddawał regularnie do firmowego serwisu, to masz spokój na parę lat.Ja bym wolał dobrą używaną hyper niż nową '16, ale ja jestem stary i zdziwaczały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 To Ja jestem jeszcze starszy i jeszcze bardziej zdziwaczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Shimano TP4000FA, połączenie finezji i pancernej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Tica taurus, mam ją przy takim samym kiju. Bebechy ma mocne, wszystko brąz i stal nierdzewna.Cena około 700zł ze szpulą zapasową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Głowatka to nie wojowniczy srebrniak...wystarczy 4000 w metalu(nawet TP 3000XT lub F) do średnich wabików. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Głowatka to nie wojowniczy srebrniak...wystarczy 4000 w metalu(nawet TP 3000XT lub F) do średnich wabików.Tylko przynęta to raczej wojownik postawiony " w prądzie".Tak się waham nad swoją granatową 3500 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ja jedna sprzedałem kumplowi bom miękkiego serca, a teraz pluję sobie w brodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ja jedna sprzedałem kumplowi bom miękkiego serca, a teraz pluję sobie w brodę Mariuszek o to samo się podejrzewam po czasie, ja mam tylko jedną . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Duży wybór używanych kołowrotków do takich zastosowań (Saltiga Game 3500, Certate 4000, Certate 3500HD Custom, Certate 3500 HC Custom) jest dostępny w japońskim sklepie North-One Tackle.Kupowałem od tego sprzedawcy i zawsze stan kołowrotka był zgodny z opisem na stronie (raczej nie sprzedaje on kołowrotków, których stan jest 'dyskusyjny', głównie mają stan opisany jako 'excellent'). Edytowane 28 Grudnia 2017 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Mariusz trzeba dobrze foty ogladac bo czasami opis excellent nie odzwierciedla rzeczywistego stanu - jest tam taki Twin Power...model 3000OPGTakze trzeba uwazac tak jak to w zyciu... Ale ogolnie maszynki zacne i da sie z pewnoscia cos znalezc... Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Baars 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Najlepsze jest to w tych Japonskich ebayowych sklepach, ze nie robia wysylek na Japonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, generalnie temat szeroki ale teraz będzie z górki i pewnie coś wybiorę i kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Niczym innym głowatki nie złowisz ,tylko stella ,na tańsze nie biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi