ArturK Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Chcialbym podpytac, czy ktos moze lowil obecnym modelem Rozemeijer Power Jerk 1,9 50-100gr. Chodzi mi o to, jak jest opisany gorny c.w. i czy tym kijkiem da sie komfotowo lowic Fatso 14 F o wadze 95 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja łowię tym kijem i F14 lata na nim bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja chyba łowiłem poprzednią wersją i rzeczywiście dało się aczkolwiek osobiście nie lubię dwóch rzeczy:- przy wyrzucie dla mnie za głęboko się ładuje (czuję, że daje rade ale wolałbym mocniejszy kijek)- przy zacięciu brak mi trochę mocy by porządnie zaciąć i miałem sporo spadów na dużego fatso PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Remku. masz rację. Seria Classic pomimo swojej solidności była mało finezyjna. Kije z serii Qualifier są pod tym względem o wiele lepsze, więc widać, że konstruktor udoskonala produkt. Zresztą mamy tu wybór bo Qualifier Power Jerk występuje w wersji jednoczęściowej i dwuczęściowej, więc jest pole manewru. Spady z F14 nie mają nic wspólnego z właściwościami kija tylko ze specyfiką przynęty. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeśli chodzi o fatso to tak i nie bo ... od momentu kiedy mam inną wędkę, która zapewnia mi mocne zacięcie to liczba spadów znacznie zmalała. Ale zgodzę się, że Fatso jest specyficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja chyba łowiłem poprzednią wersją i rzeczywiście dało się aczkolwiek osobiście nie lubię dwóch rzeczy:- przy wyrzucie dla mnie za głęboko się ładuje (czuję, że daje rade ale wolałbym mocniejszy kijek)- przy zacięciu brak mi trochę mocy by porządnie zaciąć i miałem sporo spadów na dużego fatso PozdrawiamRemek Właśnie nie wiedziałem jak jest opisany ten kijek Roze, po amerykańsku z nadwyżką, czy też raczej dokładnie. Obawiałem się tego, o czym napisał Remek, czyli już zbytniego ładowania się kija. Dlatego zamówiłem MU638 15-40 lb 1-6 oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeśli zamówiłeś kijek na Musky to będzie baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocny kij - zdecydowanie ZA mocny (jeśli 6 oz.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 OK. Ja go nie miałem ale po opisie wnioskowałem, że to kij o potwornej mocy - nawet jak na F14 i SD12. Skoro jednak twierdzisz, że jest inaczej ... to oczywiście nie ma dyskusji. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi