pmiszk1 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam,Przymierzam się do zakupu silnika 55lbs z maxymizerem. No i mam dylemat czy:1. Minn kota Endura max 552. Minn Kota Traxiss 55v3. Haswing Ospian 55 max Pytanie który z wymienionej trójki brac? Cena podobna. Jak z awaryjnością, etc? Doświadczenia z wody, wskazówki mile widziane.Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Traxiss. Konstrukcja sprawdzona. Najdłużej na rynku.Z wad tylko zdarza się , że zaczep trzymający kolumnę pęknie wskutek złego zapięcia. I tulejka w dolnym uchwycie. Jest na forum to dokładniej opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Zdecydowanie Traxxis. Pekanie zacisku jest wynikiem zbytniego dociągania śruby na mimośrodzie zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ts21 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Od początku sezonu użytkuje zakupiony w USA Minn kota Endura max 55 i na chwilę obecną brak jakichkolwiek niepokojących oznak, silnik sprawuje się w porządku. Zakupu dokonywałem w grudniu 2013 i cena była mocno konkurencyjna w porównaniu do Minn Kota Traxiss 55v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 A ten Haswing Ospian 55 max aż tak blado wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mosteque Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Mam hswiga, dopiero z 10 razy pływałem, ale jakość wykonania uważam, że jest doskonała. Oczywiście to dopiero początek użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dekosz Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Traxxis, mam 3 lata i jest rewelacyjny. Mocny aku i cały dzień trola na 50% wytrzyma przy niezbyt dużej fali. Byłem raz na wersminii przy fatalnej pogodzie. Pływali ludzie na 40 endurze i Jurek musiał po nich na spalinie przypłynąć bo nie mogli ruszyć. Mój traxxis powoli to powoli ale pchał pod falę i spłynęliśmy do brzegu. Edytowane 10 Lipca 2014 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Posiadam Haswing Ospian 55 max. Pierwsze co się rzuca w oczy to solidne wykonanie, a na wodzie torpeda z nieprzeciętnym powerem. Gdy gps pokaże 10km. przebytej trasy, aku jest rozładowany do około 50%. Jednym słowem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Traxxisa brałem ze względu na łatwy dostęp do części no i oczywiście ze względu na legendarną niegdyś jakość Minn Koty. 15 lat użytkowania różnych Minn Kotek owocuje dużym zaufaniem do marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Zdecydowanie Traxxis. Pekanie zacisku jest wynikiem zbytniego dociągania śruby na mimośrodzie zacisku.Raczej pod niewłaściwym kątem. Nic nie dokręcałem, tylko krzywo to ustawiłem i trzasnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Posiadam Haswing Ospian 55 max. Pierwsze co się rzuca w oczy to solidne wykonanie, a na wodzie torpeda z nieprzeciętnym powerem. Gdy gps pokaże 10km. przebytej trasy, aku jest rozładowany do około 50%. Jednym słowem polecam.a jaki masz aku do niego podpięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Posiadam Haswing Ospian 55 max. Pierwsze co się rzuca w oczy to solidne wykonanie, a na wodzie torpeda z nieprzeciętnym powerem. Gdy gps pokaże 10km. przebytej trasy, aku jest rozładowany do około 50%. Jednym słowem polecam.Po 10 km trolla? Co to znaczy rozładowany do 50%? Jak to się przekłada na napięcie pod obciązeniem. Te wszystkie diody często bzdury pokazują a później aku nie wiadomo dlaczego po 1-2 latach eksploatacji wyraźnie słabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Raczej pod niewłaściwym kątem. Nic nie dokręcałem, tylko krzywo to ustawiłem i trzasnęło.Jak masz zapasowy zacisk to mocniej dociągnij śrubę i zamknij go - prędzej czy później strzeli. Wymieniłem tego ludziom kilka sztuk i zawsze okazywało się że dociągali śrubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Stan rozładowania aku określam pod obciążeniem.Mój Megalight 100AH naładowany na full, przy starcie, ma około 12,5V. I tak pływając predkością trolingową ( około 3km/h ), gdy napięcie zbliży się poniżej 11,6 to za tym progiem już szybko spada, pewnie w tym momencie bateria oddaje z siebie już ostatnie ampery.Teraz jeżeli znam max. i min. napięcie pod stałym obciążeniem to wartość 12,0 - 12,1V, oceniam jako aku rozładowany w 50%. Potwierdzenie tego jest podczas ładowania, ponieważ po ładowaniu prądem 10A bateria jest nabita po około 5h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Akurat wczoraj 3 popołudnie pływałem z osapianem 45lb. Jeśli chodzi o ten wskaźnik, to bym się nim rzeczywiście nie sugerował. Nawet instrukcja nie wyjaśnia na jakiej zasadzie ona wskazuje.Woltomierz musi być i on na pewno nie kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Mam również od tego roku Endure max 55 36". Silnik mocny i całkiem szybki. bardzo oszczędny. Póki co fajny zakup za dużo mniejsze od traxxisa pieniążki. Choć nie ukrywam, że Traxxis to klasa sama dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pipczento2002 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Polecam Haswinga. Mam 40 lb, drugi sezon (intensywnego)użytkowania, zero problemów. Na Nortonie 3 i aku 110 Ah robię do 35 km. Cztery lata gwarancji i jeżeli nawet rozleci sie po tych czterech latach, to za cenę, za którą go nabyłem i tak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Traxiss. Konstrukcja sprawdzona. Najdłużej na rynku.Z wad tylko zdarza się , że zaczep trzymający kolumnę pęknie wskutek złego zapięcia. I tulejka w dolnym uchwycie. Jest na forum to dokładniej opisane. Możesz rozwinąć temat o jaką tulejkę chodzi? Najleiej na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Gdzieś jest rysunek na forum . Dolne mocowanie uchwytu ma wewnątrz plastikową tulejkę z kołnierzem. Jeśli uchwyt nam spadnie w strone silnika ten kołnierz ulega połamaniu. I tulejka wychodzi z mocowania. Przyklejenie wewnątrz mocowania nic nie daje. Ja dałem grubą uszczelkę gumową o wysokości kilku mm przy silniku. Teraz jak uchwyt wskutek nieuwagi spada z impetem w dół to jest amortyzacja.Generalnie brak tej tulejki nie przeszkadza, ale moze powodować większe drgania. Może jutro znajdę czas i wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Polecam Haswinga. Mam 40 lb, drugi sezon (intensywnego)użytkowania, zero problemów. Na Nortonie 3 i aku 110 Ah robię do 35 km. Cztery lata gwarancji i jeżeli nawet rozleci sie po tych czterech latach, to za cenę, za którą go nabyłem i tak warto.również posiadam haswinga ale pamiętaj że 4 lata gwarancja tylko z płatnymi przeglądami. Po 2 latach musisz wysłać na płatny przegląd, potem po kolejnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Możesz rozwinąć temat o jaką tulejkę chodzi? Najleiej na foto.Mocowanie: Tulejka z uszkodzonym kołnierzem wklejona do mocowania: Uszczelka gumowa doklejona silikonem: I jeszcze jedna niedoróbka - zatrzask. Może pęknąć gdy za mocno skęcimy śrubą lub bedziemy zamykali z przekoszonym uchwytem jak na drugim zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Mocowanie: P8011808.JPG Tulejka z uszkodzonym kołnierzem wklejona do mocowania: P8011809.JPGP8011810.JPG Uszczelka gumowa doklejona silikonem: P8011811.JPG I jeszcze jedna niedoróbka - zatrzask. Może pęknąć gdy za mocno skęcimy śrubą lub bedziemy zamykali z przekoszonym uchwytem jak na drugim zdjęciu: P8011812.JPGP8011813.JPGA skąd masz tą uszczelkę na dole przy pędniku ? Inwencja własna czy tak było (nigdy czegoś takiego nie widziałem...). Prościej było odkręcić pędnik, dać silikon na gwint z lekkim zapasem i przy skręcaniu pięknie wypchnie nadmiar do góry co stanowi dodatkowe uszczelnienie. Ja używam Poxipolu uszczelnia i trzyma wszystko w kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Uszczelka to część od pompy wtryskowej typu Lucas. Koszt 50 groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Uszczelka to część od pompy wtryskowej typu Lucas. Koszt 50 groszy.Nie o to mi chodziło, po co ona tam jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Jak mocowanie pooleci z hukiem w dół to ta guma amortyzuje uderzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 ok, teraz to ma sens . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pmiszk1
Witam,
Przymierzam się do zakupu silnika 55lbs z maxymizerem. No i mam dylemat czy:
1. Minn kota Endura max 55
2. Minn Kota Traxiss 55v
3. Haswing Ospian 55 max
Pytanie który z wymienionej trójki brac? Cena podobna. Jak z awaryjnością, etc? Doświadczenia z wody, wskazówki mile widziane.
Dzięki z góry
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi