rapa10 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam kolegów po kiju mam pytanie odnośnie kija Konger WCH Zander 2.85m 5-15g czy to jest typowo kij sandaczowy czy można poławiać nim inne ryby i odnośnie blanków zielony czy czarny czym się różnią i który byście polecili.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Mimo iż producent opisał ten kij jako Zander , używam go praktycznie wylącznie do połowu szczupaków. Obrotówki 4-5 oraz gumy 7-10 cm na głowkach 7-10 gram obsługuje wyśmienicie. Blank posiadam czarny i z czystym sumieniem go polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Obrotowke w rozmiarze 4 i 5 obsluguje ? Przeciez to wklejka do lekkich gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Wklejanka do obrotek 4-5? Gratuluje Jeśli World Champion to tylko czarny. Zielony był Champion, bez World Wybierz zielony blank, starszy ale lepszy model niż czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Obrotowke w rozmiarze 4 i 5 obsluguje ? Przeciez to wklejka do lekkich gum. Mam ten kij i mam takie obrotówki . Latają pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Panowie skoro chłopakowi nie przeszkadza wklejka i obrotki to w czym problem ? Ktos powiedział ile ludzi tyle upodoban, tez zaczynalem od wklejki i lowilem nim tez obrotkami ....zaraz będzie o poprawności itp.dawniej germinka była super wypasianym spinningiem ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Nie chodzi jak latają ale jak uginają podczas pracy delikata sklejania szczytowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Żbiku a Ty widziałeś kiedyś ten kij ?Oznaczenie 5-15 jest bardzo mylące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dokladnie tak jak piszesz jest mylace ale w druga strone.... wedka jest przeszacowana. Moze i ja masz i lowisz na obrotowki 4/5 ale ona sie do tego nie nadaje. Mam ta wedke wiele lat i nigdy nawet nie staralem sie zakladac przynet takiej wielkosci. Dzisiaj z ciekawosci zalozylem obrotowke nr3 i podziwiam Cie skoro lowisz na jeszcze wieksze. Wracajac do tematu to ja uzywam tej wedki na kleniojazie i pstragi. Pstragi lowie na twisterki 6cm na 2/3 gramowych glowkach i powiem szczerze, ze sprawdza sie w miare dobrze. Jezeli chodzi o sandacze to nie widze zastosowania tej wedki do polowow tej ryby ale skoro producent opisal "Zander" to pewnie cos mial na mysli... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ja mam model 10-35g i powiem szczerze że fajnie mi się na niego łowiło na Wiśle na gumy. Taki optimum dla niego to główki 20-25 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Wracajac do tematu to ja uzywam tej wedki na kleniojazie i pstragi....... ......Jezeli chodzi o sandacze to nie widze zastosowania tej wedki do polowow tej ryby ale skoro producent opisal "Zander" to pewnie cos mial na mysli... Pzdr Nie spadają Ci z niej pstrągi i jazie ? Przecież w tym wędzisku ugina się tylko sama szczytówka. Kiedy sandacz bierze na tzw. " wleczonego" wtedy używam tego kija , mocne podbicie jest trudne do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Miałem wszystkie modele Zandera: 5-15, 7-28, 10-35, 20-60 (tego jeszcze mam nawet) i znam dobrze te modele. WC są zawyżone opisowo, model 5-15g ma optymalny zakres do 12, max 14g. Potem zbytnio pracuje szczytem. Nie wyobrażam sobie pracy obrotowkami nr 5 tym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Nie spadają Ci z niej pstrągi i jazie ? Przecież w tym wędzisku ugina się tylko sama szczytówka. Kiedy sandacz bierze na tzw. " wleczonego" wtedy używam tego kija , mocne podbicie jest trudne do zrobienia Nie zauwazylem ponadprzecietnej ilosci spadow w porownaniu z innymi wedkami. Nie mowie, ze to jest idealna wedka do tego typu polowow ale lepszej nie posiadam w swoim arsenale jeszcze. Na "wleczonego" to jedyna metoda polowu sandacza jaka przyszla mi na mysl ale nie z gramaturami bliskimy max c.w. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Obrotowke w rozmiarze 4 i 5 obsluguje ? Przeciez to wklejka do lekkich gum.rotfl ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 mam modele world champiom zander 3-15 g i 10-35 g 2,85 , napewno ten mniejszy nie da rady z obrotówkami 4-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Może i nie da, ale ja nim takimi łowię.Może to wina braku doświadczenia, wędkuję przecież dopiero 30 lat, może za kolejne 30 -gdy nabiorę wprawy przyznam Wam rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi