Skocz do zawartości

Kłusole czy odłowy?! Grochale Nowe

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. 

Czy ktoś sie orientuję ? NA Grochalach Nowych koło Warszawy na starorzeczu widziałem ostatnio (dwa razy)  dwóch gości popierdzielających na pychówce i zastawiających sieci na wspomnianym wcześniej starorzeczu . Czy ktoś z kolegów sie orientuję jak to mozna sprawdzić ? Może robią to legalnie itp. Ale , że ciekawski jestem to zapytam  tu :) 

Pzdr P.

możesz sam poprosić o "wylegitymowanie" się a jeśli każą ci sp*** dzwonisz do panów co mają większą siłę przekonywania informując że masz podejrzenie popełnienia wykroczenia i tym oto panom ci panowie na łódeczce już się będą spowiadać. Sam zrobiłem tak dwa razy i potwierdzali że są z gospodarstwa rybackiego i mają pozwolenia. Prosta sprawa

no wiec własnie ja byłem we wtorek i czwartek ....  Byli w kamizelkach odblaskowych no i sieci sobie obejrzałem ...duże oczka itp. Więc możliwe , że faktycznie mogą ...Następnym razem może faktycznie zapytam a co mi tam :) 

Z jakiej racji kolega ma ich prosic o wylegitymowanie sie ? nie jest straznikiem ani osobą uprawnioną do kontroli. Jesli plywaja w odblaskach to napewno rybaki bo chyba nie wierzycie ze klusole w odblaskach sieci zakładaja ;)

Nie był bym tego taki pewien ;) Kilkanaście lat temu jadąc PKSem do Augustowa o godzinie 6:30 widziałem dwóch drogowców stawiających siateczki przy trzcinach (jezioro Blizno). A jakże - w pomarańczowych odblaskowych kamizelkach :) Skąd wiem, że to drogowcy? Od miesiąca grzebali się w jezdni w miejscowości Ateny, poza tym mieli dosyć dużą widownię kibicującą im z zaparkowanego przy drodze Żuka. Uprzedzając pytanie - nie zadzwoniłem do PSR bo nie istniały jeszcze telefony komórkowe :)

• Like 1

Napewno rybacy. Spotykam ich w tym rejonie w każdy wtorek i czwartek od lat. Dwóch gości w kamizelkach na pychówce z literką R. Czeszą wodę w dryfie od mostu nad 7ką do Zakroczymia. Kiedyś łowiłem w nocy z łódki,przeplywali blisko mnie i kazali mi spie...... :angry:

• 5 lat później...
  • 1 miesiąc temu...