maxtip Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam...Pytanie jak w tytule. Dostrzegłem ostatnio kilka wobków Kenarta. Na pierwszy rzut oka, dość przyzwoite. No i ta cena, w okolicach 10-ciu pln, kusi. Miał ktoś toto na kiju? Warto wydać te kilka złociszy? Mają się jakoś do Salmo, Rapali? Dodam, że interesują mnie mniejsze modele... ot takie pod klenio-jazie... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam kilka mniejszych i średnich modeli. Płotki 4-5 cm są bardzo dobre. Ogólnie w moim pudełku kleniowym jest kilka woblerów tej nazwy i jak dla mnie są bardzo dobre. Najlepiej sprawdził mi się kolor naturalny. Biały brzuszek, czarny grzbiet.W szybkim nurcie te najmniejsze modele potrafią się wywrócić, ale woblery powyżej 3cm są stabilne. Całkiem dużych nie używałem.Kotwice zaraz po kupnie do wymiany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 W ubiegłym roku używałem kenartów w rozmiarach 5-8cm sprawdzały się dobrze na okoniach i czasem na kleniach. Na ten sezon zaopatrzyłem się w parę modeli powyżej 12cm zobaczymy jak się sprawdzą. Tak jak kolega Ginel napisał kotwice do wymiany od razu PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jak interesują Cię tańsze wobki, to Kenart jak i Bonito (z tych ogólnie dostępnych) to dobry wybór. Łowiłem na te woblery klenie, pstrągi, sandacze i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeszcze tańsze od kenarta i o wiele lepsze jak dla mnie są Erki, szczególnie jeden model kształtem przypominający alaskę Ddorado.W minionym zezonie bardzo zaprzyjaźnił sie z wiślanymi kleksami. A jesli interesują Cię woblery w okolicach 10zł to Sieki są nie zastapione. W sumie to większość osób które są dla mnie jakimś autorytetem w połowach białych drapiezników używa właśnie woblerów tej firmy. W przypadku obydwu firm zaoszczędzisz na wymianie kotwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam...Pytanie jak w tytule. Dostrzegłem ostatnio kilka wobków Kenarta. Na pierwszy rzut oka, dość przyzwoite. No i ta cena, w okolicach 10-ciu pln, kusi. Miał ktoś toto na kiju? Warto wydać te kilka złociszy? Mają się jakoś do Salmo, Rapali? Dodam, że interesują mnie mniejsze modele... ot takie pod klenio-jazie... Pozdrawiam... Jesteś z Olsztyna, powiem tyle, że na Wadągu się sprawdzają Mój faworyt to taki okoniopodobny. Kotwice tak Koledzy pisali wymieniłem od razu. Co do porównywania z np Salmo, nie wiem czy to kwestia przypadku czy czegoś innego, ale na wspomnianej rzece lepsze efekty niż na Hornety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dzięki za wszelkie porady/sugestie... nie zostaje mi nic innego jak je osobiście wypróbować... zerknę również na zaproponowane Sieki, Bonito i eRKi, choć te ostatnie wydają mi się trochę egzotyczne... Jesteś z Olsztyna, powiem tyle, że na Wadągu się sprawdzają Miło mi to słyszeć, właśnie z myślą o Wadągu, szukam odpowiedniej przynęty... więc może będzie to Kenart... Salmo trochę, ostatnio za drogo mi wychodzą W kwestii kleni nie mam doświadczenia i... kija... ale wszystko z czasem poukładam... choć słyszałem, że Wadąg to już nie ta woda... zresztą nieważne... jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nie jest najgorzej. Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 kleksy bardzo lubily i lubia kenarty jedyna wada, jaka ja stwierdzilem, to czesto wypadajace stery ten ze zdjecia ma np. ster wklejony po stracie oryginalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nie jest najgorzej. Do zobaczenia nad wodą. No, to fajnie. Nie ma to jak ćwiczyć na żywej rybie... do zobaczenie, pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zdecydowanie polecam. Przetestowałem już większość modeli w barwach naturalnych do 7 cm na okoniach, kleniach, jaziach, pstrągach, sandaczach i szczupakach Woblery te ładnie pracują, dobrze czuć je na kiju, prawidłowo reagują na podszarpywanie.Problem z wypadającym sterem przytrafił mi się w 1 egzemplarzu na ok. 30 używanych. pzdrGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Jeśli chodzi o kenarty to łowiłem nimi w ubegłym sezonie i nawet spisywały sie całkiem dobrze kilka kleni na nie padło i jeden sandacz ładnie pracują i trzymają sie wody uważam że są warte swej cenyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Polecam, łowię pstrągowym 6-tkami. Relacja ceny do jakości jest rewelacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeszcze tańsze od kenarta i o wiele lepsze jak dla mnie są Erki, szczególnie jeden model kształtem przypominający alaskę Ddorado.W minionym zezonie bardzo zaprzyjaźnił sie z wiślanymi kleksami. A jesli interesują Cię woblery w okolicach 10zł to Sieki są nie zastapione. W sumie to większość osób które są dla mnie jakimś autorytetem w połowach białych drapiezników używa właśnie woblerów tej firmy. W przypadku obydwu firm zaoszczędzisz na wymianie kotwic.Popieram.eRKi super woby. też mi się sprawdzają a czasem można wyhaczyć na aukcjach w super cenie (ostatnio za 32sztuki dałem....hehe..śmiesznie mało.. )a woby naprawdę skuteczne. Od tego sezonu jeszcze doszła biedroneczka i żuki...testy pokazały że smużą pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 kleksy bardzo lubily i lubia kenarty jedyna wada, jaka ja stwierdzilem, to czesto wypadajace stery Potwierdzam - wypadajace stery to wg mnie jedyna wada tych woblerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jeszcze tańsze od kenarta i o wiele lepsze jak dla mnie są Erki, szczególnie jeden model kształtem przypominający alaskę Ddorado.W minionym zezonie bardzo zaprzyjaźnił sie z wiślanymi kleksami. A jesli interesują Cię woblery w okolicach 10zł to Sieki są nie zastapione. W sumie to większość osób które są dla mnie jakimś autorytetem w połowach białych drapiezników używa właśnie woblerów tej firmy. W przypadku obydwu firm zaoszczędzisz na wymianie kotwic.Popieram.eRKi super woby. też mi się sprawdzają a czasem można wyhaczyć na aukcjach w super cenie (ostatnio za 32sztuki dałem....hehe..śmiesznie mało.. )a woby naprawdę skuteczne. Od tego sezonu jeszcze doszła biedroneczka i żuki...testy pokazały że smużą pięknie No eRKi, to ciekawa alternatywa, porządnie wykonane woblery, zarówno smużące jak i bardziej standardowe wzory. Łowię nimi z powodzeniem kilka lat już. Szkoda tylko że Roman nie daje się namówić na kilka nowych wzorów. Ma bardzo ciekawe kształtki, które po przekształceniu w gotowy wabik mogły by nieco potasować w tym segmencie rynku. A z woblerów w tym przedziale cenowym, no może ciut droższym, ale niewiele, są woblery Sławka, o czym niektórzy chyba zapominają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Bardzo lubię Kenarty. Świetna praca i fantastyczna kolorystyka. Używam głównie Basterów i Diverów (niegorsza alternatywa dla salmowskiego horneta).Z innych tanich-dobrych wobków chwalę sobie Siudakowe Glapki i oklejanki TP (do nabycia na Allegro nick 22021974). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A z woblerów w tym przedziale cenowym, no może ciut droższym, ale niewiele, są woblery Sławka, o czym niektórzy chyba zapominają. ...gdyby tak były ciut mniejsze... do Sławka mam rzut beretem... no, może rzut dociążonym beretem... niemniej jednak blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A z woblerów w tym przedziale cenowym, no może ciut droższym, ale niewiele, są woblery Sławka, o czym niektórzy chyba zapominają. ...gdyby tak były ciut mniejsze... do Sławka mam rzut beretem... no, może rzut dociążonym beretem... niemniej jednak blisko... Wiesz, u mnie klenie barodzo sobie chwalą Sławka woblery , szczególnie 5cm, na jaziach jeszcze nie testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wiesz, u mnie klenie barodzo sobie chwalą Sławka woblery , szczególnie 5cm, na jaziach jeszcze nie testowałem Moje pewnie też by polubiły, Jednak jak już wcześniej wspominałem, na początek planuję ciut lżej. Generalnie mam pewne blokady względem pianko-drewno-kształtnych przynęt... w 99% łowię gumami... i jakoś nie potrafię wbić się w coś innego... mały wobek to trochę inna bajka, inne łowienie... zresztą rzeka też niewielka i rybki pewnie też nieduże... no i jazik raczej te mniejsze preferuje... niewykluczone jednak, że gdzieś w przyszłości... być może... czemu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może po prostu się wproszę i sam sprawdzę czy gustują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może po prostu się wproszę i sam sprawdzę czy gustują ?Do mnie?????/ Zapraszam, zrobi sie cieplej to pojedziemy tam gdzie sa takie ladne klenie jak ten ze strony 75 WŚ <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może po prostu się wproszę i sam sprawdzę czy gustują ? Serdecznie zapraszam... biorąc jednak pod uwagę moje mizerne doświadczenie, to raczej ja będę czuł się gościem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A gdzie się chcecie wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 W tym przypadku to ja akurat nie wiem , ale starczy off topa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi