Skocz do zawartości

Co sądzicie o Kenart'ach?

maxtip

Rekomendowane odpowiedzi

skusił mnie kształt, osobiście u?źywam modeli Winner i Sneck ( Sneck na szczupaka i okonia) natomiast winner w rozmiarze 3,5 cm zar?łwno klenie jak i pstrągi oraz bolenie - rzeczny uniwersał! Doskonała praca tych wobler?łw. Jedynym mankamentem są często wypadające stery i niezbyt wysokiej jakości kotwice. Niemniej ich wymiana i kropelka kleju do steru i jak nowy. W pudełku mam je zawszei polecam !

Ka?źdy, powtarzam ka?źdy jeden kenart, kt?łrego miałem, lub mam złowił rybę. na małe płaskie woblerki były klenie, na większe pstrągi, na średniego pękatego siadł kiedyś sumek przy zmianie łowiska na trolling. Żaden nie był super kilerem.

Jakoś jednak nie mogę się do nich przekonać i mam ich niewiele. Sam nie wiem dlaczego :D

• 4 lata później...
  • 8 miesięcy temu...

Przeglądając allegro i poszukując fajnych woblerów na pstrąga i klenia natrafiłem na woblery Kenart,moje pytanie do was: czy woblery tej produkcji są coś warte?jak wygląda ich praca?czy są łowne?

Są prawie 4 strony poświęcone tym woblerom wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, nie trzeba zakładać kolejnego tematu ( połączyłem Twój z już istniejącym )

Przeglądając allegro i poszukując fajnych woblerów na pstrąga i klenia natrafiłem na woblery Kenart,moje pytanie do was: czy woblery tej produkcji są coś warte?jak wygląda ich praca?czy są łowne?

Są warte tyle ile ich cena, pracują poprawnie ale bez fantazji, łowią kiedy są ryby. Dynamic, Fox, Winner to moje typy.

Kiedyś kupiłem na próbę 1 szt. nie wierząc, że za 10 zł można nabyć dobry wobler. A jednak... winner to bardzo dobry wobek na klenie, a za tą cene nie szkoda jak się zerwie przynętę. Mam jeszcze kilka modeli, m.in. pływające imitacje szczupaka. Generalnie - jak za tą cenę - rewelacja. A wypadające stery czy słabe kotwiczki to trafiają się i u producentów mających woblery dwukrotnie droższe.

Mam winnery, huntery, i jeszcze kilka innych modeli pływających pod banderą Kenarta i od kilku lat świetnie się sprawdzają, posiadają zadowalającą mnie pracę, odpowiadające mi malowanie no i oczywiście bardzo przystępną cenę :) Nie zauważyłem żeby kotwiczki były do wymiany, wręcz przeciwnie są bardzo ostre i na grubo ponad kilkanaście sztuk trafiła mi się może jedna do wymiany, która posiadała nadlany grot, który nie był ostry. Powiem więcej, kotwice w kenartach są bardziej ostre niż w dużo droższych salmiakach, w których kotwica pozostawia wiele do życzenia. Na jesieni ubiegłego roku odpadł mi w hunterze ster podczas łowienia, co zdarzyło mi się mam nadzieję pierwszy i ostatni raz, choć muszę przyznać, że i bez steru miał on ciekawą węzowatą pracę, która kilka kluchów skusiła :D

• 1 miesiąc temu...

W moich pudełkach wobki Kenart to nr 1. Polecam szczególnie modele Hunter i Winner na Klenie i Jazie. Na większe modele Winnera świetnie biorą Szczupaki i Sandacze. Modele Winner, Sneck i Pike sprawdzone są również na irlandzkich Szczupakach, szczególnie kolory fluo. Dodam, ze moim killerem jest Winner 5 w kolorze czarnego Głowacza. Jutro będę testował nowy model Shark. Jeśli chodzi o wypadające stery, to też mnie to spotykało, ale w tamtym roku zauważyłem znaczną poprawę (może zmienili klej, bo ja dalej walę sterami w odrzańskie kamienie :))

• 2 lata później...