Delbanka Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Kenart ma kilka modeli na trocie np Sneck, Dynamic, Fox. Sprawdzily sie komus te wobki na trociach? Kotwiczki mozna zostawic czy do wymiany?Jeszcze na kenarta troci nie złowiłem i pewnie nie złowię, gdyż obecnie ich nie używam przy takim łowieniu z dwóch powodów:1. Kotwice dość słabe (to akurat łatwo wymienić),2. Niejednokrotnie przy odczepianiu wobka z zawad dochodziło do jego uszkodzenia - a to wypadł ster (co akurat można wkleić jak kto lubi i wie jak) a to ... pianka pod/przy sterze się wyłamywała.Podsumowując: Dobre woblerki, ale ich jakość jest nie za wysoka przy cięższym łowieniu. W podobnej bądź niewiele wyższej cenie nabędziesz sprawdzone wyroby na trotki.p.s. Mam jednego podziurowanego jak sito po spotkaniu ze szczupłym. Jest to jeden z pierwszych wypustów, czy dalej są tak słabe, już nie wiem... Onegdaj pare pociągnąłem dwukrotnie warstwą harzlacka, ale jakoś odłożyłem je do pudełek, więc nie przetestowałem, czy to coś dało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) ... Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Podsumowując: Dobre woblerki, ale ich jakość jest nie za wysoka przy cięższym łowieniu. W podobnej bądź niewiele wyższej cenie nabędziesz sprawdzone wyroby na trotki. Moglbys mi podsunac jakies alternatywne opcje? Bylbym bardzo wdzieczny. A wacajac do Kenartow moze rzeczywiscie cos zmeinili. Ja lowilem swojego czasu bardzo czesto jednym wobkiem Kenarta i nic nie odpadlo, nic sie nie rozkleilo. Kotwice tez oceniam na bardzo ostre i w miare solidne. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Masz na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Przepraszam Panowie za odkop ale myślę że to bardzo ważna kwestia dotycząca woblerów Kenarta. Zakupiłem kilka woblerów Kenarta, na model Fox 6 cm pstrągi walą jak głupie, wcale nie on ustępuje żadnym markowym woblerom, no chyba że ceną. Niestety podczas ostatniej wyprawy zdarzyło się, że ster po prostu odkleił się od woblera i gdzieś przepadł. Niestety jeszcze się uczę, więc ciężko mi co chwilę kupować nowe woblery. Napisałem do Pana Janoszki na Facebook'u, opisałem sytuację i po trzech dniach zupełnie za darmo w moich rękach była koperta z pięcioma dodatkowymi sterami.Tak więc nie dość że woblery są skuteczne (bynajmniej modele pstrągowe, bo na kleniową drobnicę jakoś nic nie chce mi brać) to jeszcze firma jest solidna i ma konkretne podejście do klienta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Niestety, ale mi też zdarzało się, że stery wypadały z korpusu. Ale za to Winnery dały kilka fajnych ryb, w tym rekordowego klenia. Huntery też mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (...)Tak więc nie dość że woblery są skuteczne (bynajmniej modele pstrągowe, bo na kleniową drobnicę jakoś nic nie chce mi brać) to jeszcze firma jest solidna i ma konkretne podejście do klienta. https://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej/ Ad rem - jeśli chodzi o jakość i funkcjonalność woblerów Kenart, nikt mnie nie przekona, że można kupić w tej samej cenie równie dobre. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Kenart Dynamic - dobry na Wiśle na klenie, jazie, szczupaki nawet boleń się skusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi z oznaczeniami dlugosci i wagi woblerow Kenart? Wszedzie sa inne dane. Głównie chodzi mi o Winnera i Divera. Przykladowo na stronie producenta jest Winner 4,5cm 4g a w sklepach Winner 4cm 3g lub 4,5cm 3g. Jak to jest? Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Andrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi