Skocz do zawartości

LIPA NA WOBLERY

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ja mam naprawde dobra lipe nie moge dac ogloszenia na gieldzie bo mam za malo postow. ale jakby ktos chcial mam naprawde dobre drzewo wysylalem je dla bobesku mozecie jego zapytac jak sie sprawowala. mam rozne grubosci od 1 cm do chyba 3. mam tego przetarte z metr szescienny.. jesli ktos jest zainteresowany prosze pisac mozemy sie dogadac.

dostalem duzo wiadomosci wiec powiem szczerze posiadam sucha lipe dobra do dlubania ojciec moj jest rzeźbiarzem i wybral jak najlepsza lipe dla siebie i poszlo w przetarcie. wszystko mam w deskach o grubosci okolo 1-2cm  wiekszosci jest w granicach 1-1.5cm i dlugosci metr i ponad moge na formatowce pociąć na zadany przez was wymiar cena mysle ze  okolo 3-4zl za listewke tak naprawde cene zalezy od ilosci zamowionej lipy i jej wymiarow. wszystko w wiadomosciach prywatnych napisze lub na @ krzysio.allegro@wp.pl z tytulem lipa moge wysylac ja powyzej 10szt w listewkach o dlugosci 100cm i wiecej. 

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Odkurzę trochę. Nie widzę odpowiedzi, więc pewnie ciężko znaleźć kogoś, kto mógłby zrobić przesyłkę do UK. Klikam w linki wstawione w temacie, ale nie są aktywne. Może jednak jest tu ktoś, kto wyśle mi lipę do Anglii?

• 3 tygodnie później...

Witam wszytskich potrzebuje listewki lipowe. W gre wchodzi odbior osobisty nie daleko Lublina, najlepiej w samym Lublinie. Mieszkam w Hiszpani i tylko mam dostepna balse. Mam zamiar sprobowac z lipy cos wystrugac. Moze ktos wysyla listewki za granice jestem barzdo zainteresowany. Moj znajomy bedzie w Lublinie za 2tygodnie i tak mam nadzieje , ze mi cos przywiezie. Pozdrawiam

moge wyslac dla Twojego znajomego do lublina bo wysylka za granice bedzie droga chodz jak sie uprzesz tez mozna wyslac za granice pisz na pw mam lipe rozna nie pocieta wiec wymiar dostosujemy i dotne

Edytowane przez krzysio12

• 1 miesiąc temu...

Witam . Przegladajac pytania jak i odpowiedzi odnosnie drewna do woblerow podpowiem skad biore material suchy bez sekow idealny :) po prostu biore go z piekarni :) pewnie powiecie ze zwariowalem no moze i tak ale robie swoje wobki z lopaty ktora podaje sie chleb , i inne wypieki do pieca . Jest to material suchy moim zdaniem idealny . Jest tylko jeden minus deska ta w najszerszym miejscu ma gdzies okolo 20 do 30 mm grubosci i zweza sie ku przodowi ,ale i tak mam duzo suchego ladnego materialu :) ktory jest z drzewa lipowego .Tylko trzeba popytac sie w piekarmi czy maja na zbyciu takie cudo , ktore im nie jest potrzebne

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ja kupuję listewki i deski lipowe u znajomego rzeźbiarza. Materiał jest wyselekcjonowany, żadnych sęków, lipa nie jest twarda jak te spotykane na rynku. No i cena konkurencyjna. Jak coś to podam na priv namiary.

Chętnie dobrą lipa bym kupił. Masz rację ta na rynku w większości jest dość twarda.

• 2 tygodnie później...

Panowie lipa jeśli przy szlifowaniu papierem ściernym się nie mechaci to jest super z tego co mnie uczyli to powinno się lipę o skurować i ma tak poleżeć na dworze sporo czasu ma moknąć i schnąc po takich zabiegach z klocka w deski póżniej listewki i do dzieła  na pewno jest super w struganiu obrabianiu i szlifowaniu.

• 2 miesiące temu...

"Przerabiałem" lipkę z sześciu różnych źródeł i tylko jedno spełniało wszystkie poniższe warunki:

- sprawny kontakt

- szybka dostawa

- rozsądna cena

- cięcie pod wymiar

- towar prima sort

Jak odebrałem paczkę i zacząłem strugać, zyskałem punkt odniesienia co to znaczy dobra lipa.

Oczywiście w innej dostawie może trafić się inne drewno, więc nigdy nie ma pewności na 100% :)

Kontakt mogę wysłać na priv; tylko mi wszystkiego nie wykupcie  :D

• Like 1