turek16 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam!coraz baczniej zaczynam przyglądać się metodzie, ktora dla większości z Was jest pasją.Dużo czytałem na temat gliderów ale jasnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie nie otrzymałem:)Dlatego zwracam się do Was z pytaniem czy pływające jerki (np salmo slider 7f pearch)można dociążać tak aby powoli tonęły, w celu spenetrowania głębszych partii zbiornika?Pytam bo kolega odsprzedał mi kilka ładnych sliderków salmo lecz wszystkie pływające, które schądzą jak doskonale wiecie-na głębokość ok 0,5m.Jeśli tak, to gdzie zamontować te pare gr ołowiu aby nie zaburzyć pracy przynęty?Pozdrawiam Serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja bym bez ceregieli dał na środkowe oczko jakąś oliweczkę 2g lub nawinął (co bardziej polecam bo można eksperymentować) taśmę ołowianą na tronek kotwiczki brzusznej. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek16 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 masz roentgen w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek16 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 tzn;>?zupelnie nie wiem co to takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 bo jak bys mial, to bys zobaczyl jak salmo rozmieszcza balast a tak na powaznie, to wystarczy zalozyc grubsze i troche ciezsze kotwice plus kolka lacznikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Wiem doskonale @pitt, że Slider jest wyważony na ogon. Moje jerki które wykonywałem na podstawie slidera (jedynie jego kształtu) obciążałem własnie na brzuszek czyli jedno obciążenie po jednej stronie oczka i drugie po drugiej. Wg mnie pracował lepiej bo dzięki temu wykreowałem dwa ciekawe warianty tej samej pracy glidera w zależności od tego czy używałem samego kołowrotka czy szczytówki. ale to temat na inną rozmową. Twój pomysł jest bardzo dobry, jeżeli nie będzie zadowolony z tego pomysłu to dołoży ołów i wtedy zobaczy. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek16 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 bardzo dobra myśl tym bardziej, ze wersje plywającą od tonącej dzielą tylko 4 gramy..doczepie grubsze kółka,kupie troche cięższe kotwice i jeśli nadal będzie minimalnie się unosił to dorzuce malutki kawałeczek tasiemki ołowianej.Dziękuję bardzo za pomoc oraz zainteresowanie tematem:)Pozdrawiam wszystkich i połamania w nadchodzącym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam moze ma ktoś jakiś schemacik jak rozmieścić obciązenie w sliderze 10cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja dociążałem nawet pływające wersje Sliderów w celu szybszego opadania. Umieszczałem łezkę na środkowej kotwiczce. Nie zakłócało to pracy w poziomie w ogóle, a powodowało nawet większe lusterkowanie podczas opadania. Warto pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi