Skocz do zawartości

dociążanie sliderów

turek16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

coraz baczniej zaczynam przyglądać się metodzie, ktora dla większości z Was jest pasją.Dużo czytałem na temat gliderów ale jasnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie nie otrzymałem:)

Dlatego zwracam się do Was z pytaniem czy pływające jerki (np salmo slider 7f pearch)można dociążać tak aby powoli tonęły, w celu spenetrowania głębszych partii zbiornika?Pytam bo kolega odsprzedał mi kilka ładnych sliderków salmo lecz wszystkie pływające, które schądzą jak doskonale wiecie-na głębokość ok 0,5m.Jeśli tak, to gdzie zamontować te pare gr ołowiu aby nie zaburzyć pracy przynęty?

Pozdrawiam Serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi :D

Wiem doskonale @pitt, że Slider jest wyważony na ogon. Moje jerki które wykonywałem na podstawie slidera (jedynie jego kształtu) obciążałem własnie na brzuszek czyli jedno obciążenie po jednej stronie oczka i drugie po drugiej. Wg mnie pracował lepiej bo dzięki temu wykreowałem dwa ciekawe warianty tej samej pracy glidera w zależności od tego czy używałem samego kołowrotka czy szczytówki. ale to temat na inną rozmową.

Twój pomysł jest bardzo dobry, jeżeli nie będzie zadowolony z tego pomysłu to dołoży ołów i wtedy zobaczy.

Pozdr.

Salmo

bardzo dobra myśl :mellow: tym bardziej, ze wersje plywającą od tonącej dzielą tylko 4 gramy..doczepie grubsze kółka,kupie troche cięższe kotwice i jeśli nadal będzie minimalnie się unosił to dorzuce malutki kawałeczek tasiemki ołowianej.Dziękuję bardzo za pomoc oraz zainteresowanie tematem:)Pozdrawiam wszystkich i połamania w nadchodzącym sezonie :D

• 4 tygodnie później...