Skocz do zawartości

Prowadzenie Salmo Slider F z brzegu

artur90

Rekomendowane odpowiedzi

Witjcie,

Zastanwiam się nad jedną rzeczą. Jak mogę zmusić slidera F do pracy jeśli brodzę w wodzie? Wersję tonącą zauważyłem, że mogę prowadzić na dwa sposoby. 

1. Rzucam czekam chwilkę i następnie zaczynam szybko(agresywnie) kręcić korbką multika chwila przerwy i znowu gwałtowny ruch korkbką. 

2. Klasycznie rzucam i za pomocą wędziska podszrpując z dołu do góry nadaję sliderowi pracę.

Próbowałem podobnie zrobić z wersją pływającą ale zauważyłem w polaroidach, że nie dokońca pracuje jak powinien. 

Czy można jakoś poprowadzić sliderka F z brzegu brodząc po pas w wodzie? 

Pozdrawiam

Artur

Długość wędziska mam 2m. Co do filmików to owszem jest pełno ale z łódki. Nie udało mi się znaleść instrukcji jak postępować brodząc. 

@Tomek88

Rozumiem, że szczytówkę mam skierowaną w stronę lustra wody, kąt pomiędzy plecionką a wędką około 90 stopni. Szarpię w bok, wybieram luz, trochę zostawiam i znowu w bok tak?

Pozdrawiam

Artur

Długość wędziska mam 2m. Co do filmików to owszem jest pełno ale z łódki. Nie udało mi się znaleść instrukcji jak postępować brodząc. 

@Tomek88

Rozumiem, że szczytówkę mam skierowaną w stronę lustra wody, kąt pomiędzy plecionką a wędką około 90 stopni. Szarpię w bok, wybieram luz, trochę zostawiam i znowu w bok tak?

Pozdrawiam

Artur

Dokładnie Artur a każdy sposób jest dobry, który prowadzi do celu. Pomysł, który nadmieniłem sam stosuję jeśli nie mogę jerkować typowo w dół. Męczy to trochę bardziej nadgarstek, ale pozwala mimo wszystko poprowadzić jerka w miarę poprawnie. Ogólnie jerkowanie stojąc w wodzie to średnio wygodny sposób, ja wolałbym dalej rzucać z brzegu albo pomyśleć o pływadle ;)

Na pewno to męczy nadgarstek, ale stojąc po pas w wodzie ciężko o wysublimowaną ekwilibrystykę. Ewentualnie można wybierać luz delikatnie podnosząc szczytówkę do góry i szarpać na dół i w bok pod kątem 45 stopni, jak zaboli ręka wystarczy zmienić stronę ;)

Edytowane przez Tomek88