artur90 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witjcie, Zastanwiam się nad jedną rzeczą. Jak mogę zmusić slidera F do pracy jeśli brodzę w wodzie? Wersję tonącą zauważyłem, że mogę prowadzić na dwa sposoby. 1. Rzucam czekam chwilkę i następnie zaczynam szybko(agresywnie) kręcić korbką multika chwila przerwy i znowu gwałtowny ruch korkbką. 2. Klasycznie rzucam i za pomocą wędziska podszrpując z dołu do góry nadaję sliderowi pracę. Próbowałem podobnie zrobić z wersją pływającą ale zauważyłem w polaroidach, że nie dokońca pracuje jak powinien. Czy można jakoś poprowadzić sliderka F z brzegu brodząc po pas w wodzie? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Kolego wujek google pomoże jest naprawdę multum filmów z pokazaną techniką prowadzenia Edytowane 14 Lipca 2014 przez pacek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Jak łowisz z brzegu to masz pod innym kątem wędkę, dlatego inaczej pracuje gdy jesteś po pas w wodzie. Jak długa masz wędkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Stajesz bokiem do przynęty i szarpiesz szczytówką blisko wody zostawiając delkatny luz po szarpnęciu i efekt będzie podobny jak z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Kolego wujek google pomoże jest naprawde multum filmów z pokazaną technikom prowadzenia Kolego jeżeli komuś zwracasz uwagę, zadbaj też o swoja ortografię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur90 Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Długość wędziska mam 2m. Co do filmików to owszem jest pełno ale z łódki. Nie udało mi się znaleść instrukcji jak postępować brodząc. @Tomek88Rozumiem, że szczytówkę mam skierowaną w stronę lustra wody, kąt pomiędzy plecionką a wędką około 90 stopni. Szarpię w bok, wybieram luz, trochę zostawiam i znowu w bok tak?Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 u mnie Slidery są ok na trolla,na spinn słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Długość wędziska mam 2m. Co do filmików to owszem jest pełno ale z łódki. Nie udało mi się znaleść instrukcji jak postępować brodząc. @Tomek88Rozumiem, że szczytówkę mam skierowaną w stronę lustra wody, kąt pomiędzy plecionką a wędką około 90 stopni. Szarpię w bok, wybieram luz, trochę zostawiam i znowu w bok tak?Pozdrawiam ArturDokładnie Artur a każdy sposób jest dobry, który prowadzi do celu. Pomysł, który nadmieniłem sam stosuję jeśli nie mogę jerkować typowo w dół. Męczy to trochę bardziej nadgarstek, ale pozwala mimo wszystko poprowadzić jerka w miarę poprawnie. Ogólnie jerkowanie stojąc w wodzie to średnio wygodny sposób, ja wolałbym dalej rzucać z brzegu albo pomyśleć o pływadle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Dokładnie bokiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Na pewno to męczy nadgarstek, ale stojąc po pas w wodzie ciężko o wysublimowaną ekwilibrystykę. Ewentualnie można wybierać luz delikatnie podnosząc szczytówkę do góry i szarpać na dół i w bok pod kątem 45 stopni, jak zaboli ręka wystarczy zmienić stronę Edytowane 14 Lipca 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur90 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ok. Dzięki. Na następnym łowieniu spróbuję. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi