Tomek88 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Wczoraj nad rzeczką zauważyłem nieporządane terkotanie przy zwijaniu po którymś rzucie, ale poklikałem trochę i odpuściło po paru rzutach. Na mój gust nie odbił całkowicie spust szpuli, spotkał się ktoś z czymś takim w tym multiku lub podobnych konstrukcjach od szumano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Tak. O ile chodzi faktycznie o to, czyli chwilowe nie ułożenie się piniona i dużego koła. Mógłby to być przycisk zwalniający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Spotykałem się z tym w Curadziakach i Scorpionach.. W Abu i Daiwie nie było takich zgrzytów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Tomek a masla do srodka dodawales? czyt. smaru.Podobno suchotnik fabryczny wiec trzeba samemu ogarnąć temat. Edytowane 13 Lipca 2014 przez Zander Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 W moim egzemplarzu tego DC takie zjawisko jeszcze nie wystąpiło. Natomiast jeden z kolegów forumowych zadał mi zagwozdkę pytaniem : ile odsłoniętych punktów ze zwojami miedzianych drutów jest w moim kołowrotku (chodzi o wnętrze czarnego bębna, który jest osadzony w prawym panelu bocznym) U niego symetryczne 4 a u mnie 1. On swoje odsłonił rzez odklejenie jakichś czarnych plasterków, które je zasłaniały. Ja za chińskiego boga nie widzę żadnych, na siłę nie chcę tam skrobać- ale na całe szczęście multik (system DC) działa w/g mnie bardzo dobrze. Ciekawe jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 W moim egzemplarzu tego DC takie zjawisko jeszcze nie wystąpiło. Natomiast jeden z kolegów forumowych zadał mi zagwozdkę pytaniem : ile odsłoniętych punktów ze zwojami miedzianych drutów jest w moim kołowrotku (chodzi o wnętrze czarnego bębna, który jest osadzony w prawym panelu bocznym) U niego symetryczne 4 a u mnie 1. On swoje odsłonił rzez odklejenie jakichś czarnych plasterków, które je zasłaniały. Ja za chińskiego boga nie widzę żadnych, na siłę nie chcę tam skrobać- ale na całe szczęście multik (system DC) działa w/g mnie bardzo dobrze. Ciekawe jak to wygląda u Ciebie? Rozmawialiśmy już o tym telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) posiadam 2 st w jednym nieraz zdarza się nie odbił do końca przycisk zwalniający szpule Edytowane 13 Lipca 2014 przez arturbukowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Rozmawialiśmy już o tym telefonicznie Nie tylko Ciebie gnębiłem tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 No właśnie jeszcze go nie smarowałem tylko oliwke na łożyska szpuli, dałem mu czas żeby się trochę wypracował od nowości, ale chyba przyszedł czas na serwis. Tylko nie mam pomysłu czym najlepiej go zasmarować w końcu to nienajtańsza konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Miałem, zdarzyło sie i w innych modelach tez, oczywiście w ryodze i cc nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Tylko nie mam pomysłu czym najlepiej go zasmarować w końcu to nienajtańsza konstrukcja. Od paru lat stosuję shimano special grease dura acei nie tylko to exsence dc, ale do wszystkich moich multiplikatorówNie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Nie tylko Ciebie gnębiłem tym tematem Moj dziala wysmienicie poki co ;-) teraz dostal odboj na rzecz curado z availem, do odwolania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi