Skocz do zawartości

Kołowrotek do opadu cena: 500 - 700PLN

Shark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie poszukuję kołowrotka do typowego sandaczowego opadu, w podanym przedziale cenowym tj. 500 - 700PLN. Jest sporo tematów o kołowrotka do 500PLN np. Zauber, czy Red Arc itp. Ale co z kołowrotkami o półkę wyżej (bynajmniej cenowo) czy jest sens dokładać kasy i kupować coś innego droższego "lepszego" ? Czy pozostać przy sprawdzonych kanonach tj. Zauber czy Red Arc ?

W moim konkretnym przypadku chodzi o lekki opad do 10g, ale nie ograniczałbym się tutaj do mojego przypadku (niech innym też ten wątek się przyda). Ja konkretnie będę chciał ten kołowrotek spasować z Fenwick Ateos lub St. Croix Legend Turnament Bass (jeszcze nie jestem zdecydowany, ale tutaj skupmy się na kręciołach).

PS.

Tak do pobudzenia dyskusji chodzi mi po głowie to: Mitchell Mag Pro Extreme

Mam 2500 pod takie właśnie zastosowanie, głowki 15g i 3" nie robią na nim wrażenia. Więcej czuć już przekładnię. Jeżeli chcesz użytkować go w takim przedziale jak podałeś to nie ma się co zastanawiać. 

Czekam na finalizację Rarenium 3000SFA z jednym z forumowych Kolegów, jakby nie wyszło w tym tygodniu to za 500pln + przesyłka mogę oddać.

Panowie w oparciu o Wasze opinie + informacje odszukane w necie na własną rękę zdecydowałem się na Rarenium CI4+ JDM w rozmiarze 3000. Cena niższa niż te podane w linku powyżej :-) W połowie sierpnia będzie u mnie to zdam relację co i jak jak już przejdzie pierwsze testy.

Panowie w oparciu o Wasze opinie + informacje odszukane w necie na własną rękę zdecydowałem się na Rarenium CI4+ JDM w rozmiarze 3000. Cena niższa niż te podane w linku powyżej :-) W połowie sierpnia będzie

u mnie to zdam relację co i jak jak już przejdzie pierwsze testy.

Ciekawe czy się jeszcze o cło nie upomną:-(

Moje zdanie jest takie :P  jeśli chodzi o opad Daiwa "lepiej startuje" turkowate czy emblemowate :)  takie betoniarki jak R4 w rozm.3000 jeszcze lepsze male korpusy spore szpulki maja wpływ na szybkość wybierania luzu, Shimano lepsze do wobkow i obrotowek  :) 

• Like 1

A ja tam twierdzę, że do opadu i podobnych "mocno szarpanych" metod, to wbrew pozorom najpraktyczniejsze są maszyny "na zapadkach", a już wyjątkowo bezkonkurencyjne są kanciaste Daiwki z literkami "i" oraz "iT" gdyż mają i oporóweczkę, i zapadeczkę czyli korbeczka "się nie cofa ani o milimetr", a cały interes trzyma zapadeczka więc oporóweczka dostaje w dupkę, w stopniu minimalnie minimalnym... I można se szarpać i szarpać, wyrywać zaczepy i wogle... :)

• Like 1