Shark Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Witam. Panowie poszukuję kołowrotka do typowego sandaczowego opadu, w podanym przedziale cenowym tj. 500 - 700PLN. Jest sporo tematów o kołowrotka do 500PLN np. Zauber, czy Red Arc itp. Ale co z kołowrotkami o półkę wyżej (bynajmniej cenowo) czy jest sens dokładać kasy i kupować coś innego droższego "lepszego" ? Czy pozostać przy sprawdzonych kanonach tj. Zauber czy Red Arc ?W moim konkretnym przypadku chodzi o lekki opad do 10g, ale nie ograniczałbym się tutaj do mojego przypadku (niech innym też ten wątek się przyda). Ja konkretnie będę chciał ten kołowrotek spasować z Fenwick Ateos lub St. Croix Legend Turnament Bass (jeszcze nie jestem zdecydowany, ale tutaj skupmy się na kręciołach). PS. Tak do pobudzenia dyskusji chodzi mi po głowie to: Mitchell Mag Pro Extreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Mitchell może być za delikatny, gdybyś chciał troszkę ciężej połowić poszukałbym czegoś mocniejszego jakieś starszej Daiwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Rarenium 2500 polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Może coś ze stajni Abu robią konkretne młynki, które myślę, że bezproblemowo konkurują z dawią i shimano. Dokładniej mógłbyś się przyjrzeć na Abu Revo SX / Revo Premier. Edytowane 13 Lipca 2014 przez M4TYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Rarenium 2500 polecam.Koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Mam 2500 pod takie właśnie zastosowanie, głowki 15g i 3" nie robią na nim wrażenia. Więcej czuć już przekładnię. Jeżeli chcesz użytkować go w takim przedziale jak podałeś to nie ma się co zastanawiać. Czekam na finalizację Rarenium 3000SFA z jednym z forumowych Kolegów, jakby nie wyszło w tym tygodniu to za 500pln + przesyłka mogę oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 co do tbs to szukaj cos lzejszego jak ktos wspomnial rarek 2500 bo naprawde ciezko go wywazyc ja lowie z kreciolem o masie 230g a fenwick zdecydowanie lepszy do wiekszej ilosci kreciolow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Panowie trzymając się Rarenium, co wiemy o modelu JDM Rarenium CI4+ ? Patrze po cenach w JP i kosztuje tyle co te "nasz" u Nas na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ten nowy JDM gorszy na pewno nie jest, ale za 650zl to raczej go nie kupisz, a juz na pewno nie dostaniesz zapasowej szpuli w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Mitchella mag pro extreme odradzam stanowczo, gowno jakich malo. Mialem 2 i nigdy wiecej. Rarenium jest dosc lekkie wiec mozna sie porwac nawet na numer wiekszy, wazy mniej jak red arci etc. A mozna lowic bez obaw czasem czyms ciezszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ten nowy JDM gorszy na pewno nie jest, ale za 650zl to raczej go nie kupisz, a juz na pewno nie dostaniesz zapasowej szpuli w komplecie.Gdzie za 650PLN mogę kupić Rarenium w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Jakis czas temu widzialem jak wisialy na allegro i teraz tez pewnie cos w podobnej cenie tam znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 http://www.ravenfishing.pl/pl/products/kolowrotki/2920_kolowrotki_przedni_hamulec/shimano/rarenium_ci4_fa/Tylko trzeba poczekać na dostawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Panowie w oparciu o Wasze opinie + informacje odszukane w necie na własną rękę zdecydowałem się na Rarenium CI4+ JDM w rozmiarze 3000. Cena niższa niż te podane w linku powyżej :-) W połowie sierpnia będzie u mnie to zdam relację co i jak jak już przejdzie pierwsze testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Panowie w oparciu o Wasze opinie + informacje odszukane w necie na własną rękę zdecydowałem się na Rarenium CI4+ JDM w rozmiarze 3000. Cena niższa niż te podane w linku powyżej :-) W połowie sierpnia będzie u mnie to zdam relację co i jak jak już przejdzie pierwsze testy.Ciekawe czy się jeszcze o cło nie upomną:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jak napisze, że prezent może przymkną oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Raczej nie. Ci4+ lepsze od Ci4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 ...zdecydowałem się na Rarenium CI4+ JDM w rozmiarze 3000. Cena niższa niż te podane w linku powyżej :-) Coś mi się nie chce w to wierzyć, czy możesz udostępnić to źródło zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Oczywiście.amazon.co.jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Cło raczej nie ominie,czyli jakieś plus 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Moje zdanie jest takie jeśli chodzi o opad Daiwa "lepiej startuje" turkowate czy emblemowate takie betoniarki jak R4 w rozm.3000 jeszcze lepsze male korpusy spore szpulki maja wpływ na szybkość wybierania luzu, Shimano lepsze do wobkow i obrotowek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 dokladnie ja tez jestem podobnego zdania jak marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A ja tam twierdzę, że do opadu i podobnych "mocno szarpanych" metod, to wbrew pozorom najpraktyczniejsze są maszyny "na zapadkach", a już wyjątkowo bezkonkurencyjne są kanciaste Daiwki z literkami "i" oraz "iT" gdyż mają i oporóweczkę, i zapadeczkę czyli korbeczka "się nie cofa ani o milimetr", a cały interes trzyma zapadeczka więc oporóweczka dostaje w dupkę, w stopniu minimalnie minimalnym... I można se szarpać i szarpać, wyrywać zaczepy i wogle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 HiA W ROZM. 4000 TYLKO POSIADAM I POTWIERDZAM Tomek wie co mowi MASZYNKA NIE DO ZDARCIA CHOC CIAZKA 490G......r4 LZEJSZE o 100g choć już tyle nie wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Dajcie juz spokoj z tymi kanciastymi betoniarami od Daiwy Kolega chce mlynek do lekkiego opadu, a do tego celu sa na rynku znacznie bardziej odpowiednie modele 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi