gooral Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 witam. kupilem sobie forme do czeburaszek (8-40g) w kpl z kilkoma woreczkami "oczek" niby gotowych i za wuja nie moge tych oczek wsadzic do formy przed zalaniem olowiem. niby kazdy jeden pasuje ok, ale zawsze delikatnie rusze forme i stare wypadaja moj rekord z bodaj 16 oczek wsadzic 3 przy 4tym przynajmniej jedno z pozostalych wypada. Jakis smar/klej? a jak sobie radzic przy 2-3 turze (ze nie wspomne o dalszych) jak forma juz parzy w rece? mam 3 inne formy ( 2 do ciezarkow i 1 do pilkerow) do wszystkich sam robie oczka z dentalu i 0 problemow (max za jedym zamachem to jakies 50 tur mysle odstawilem, formy juz musialem w wodzie chlodzic bo przez rekawice sie dotykac nie dalo...), ale czeburaszki mnie przeskoczyly.... do producenta juz napisalem, ale weekend jest wiec 0 odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 A może "modelina" by pomogła.Wypełnić otwór na oczko modeliną i osadzić zaczep. Troche powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) o widzisz nie pomyslalem o "blue tack" (w sumie nie wiem czy to w pl jest ja nie pamietam - taka niebieska masa (oryginal bodaj 3m), ktora mozna wykorystac jak zolte karteczi - lapie sie niby wszystkiego i szybko, ale zdejmuje sie bez probemow i sladu - po 1-2 nalniach olowiu obstawiem, ze sie bedzie spalac na starcie. potestuje jak mnie najdzie ochota (wczoraj kilka h spedzilem na topieniu olowiu). ps jakis patent by olow pozostawal srebrny? po studzeniu w wodzie zaraz sie robi szary. a taki goroacy z formy po kilkunastu przebiegach wydaje mi sie za goracy do trzymania na stole. myslalem na jakis "wieszak" nadziewac a pozniej jak wystygnie psikac bezbarwnym w sprayu? nie chce uzywac farb proszkowych (juz mam 2 zapasowe lodowki w garazu 0 miejsca na zapasowy piekarnik a na pewno nie bede tego w "zwyklym" robil.... Edytowane 13 Lipca 2014 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Rozloz sobie gazete i do wystygniecia kladz na gazecie. Przepoleruj po wystygnieciu ręcznikiem papierowym i będą srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 thx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 dzieki z rady. troche bluetack zostaje w formie dosyc dlugo wytopilem kilkadziesiat ciezarkow i dolozyc musialem tylko kilka razy lepiszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi