Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Witam wszystkich lurebuilderów i nie tylko. Woblery robie od zimy 2014 i teraz chciałbym zaprezentować kilka zrobionych z pozostałości materiałów. Byłem juz na tym forum ale troszkę namieszałem i wracam ponownie z ,,poprawionym zachowaniem". Obecnie zbieram pieniądze na materiały bo choroba lurebuildingu dopadła mnie bardzo mocno i ciężko jest sie od tego odciągnąc. Oto kilka moich wobków czekających na lakier. Edytowane 14 Marca 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Hej, strugane? bo jak mnie kacowe oko nie myli to każdy inny, a przyjrzeć się nie moge bo mam odruchy zwrotneMógłbyś więcej powiedzieć o nich jaki stelaż i co to za praca będzie bez steru, sam planuje coś lekko dłubać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 No to stelaż przez całość. Materiał to balsa a co do steru to chcem zrobić tak żeby schodził do metra. Jak cos bedziesz chciał to pytaj Pzdr Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 ładne wobki klasyczne kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Niedługo zaczne robić jajcaki wobki z jajem a tutaj póltorej godzinny i wystrugalem ,,owada" z mysla o osie Edytowane 14 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Niedługo zaczne robić jajcaki wobki z jajem a tutaj póltorej godzinny ,,owad" z mysla o osieNie wiem jak się ma "odlewanie" ale chyba w takim czasie już miałbys takich korpusów na całe pudełkoMega Mega lubie handmade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Odlewac bede dopiero jesienia moze w pazdzierniku w polowie tak jakos zaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) No to można zaczynać Edytowane 14 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ładny, klasyczny początek. Bardzo się też wszyscy cieszymy, że piszesz całe wyrazy To dwa kroki do przodu, będę obserwował. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Hahaha przeczytałem ładny klasyczny pożądek hahah . W tym tygodniu kupie sobie farby i bedzue mozna aero malowac tylko jeszcze jakąś opone skombinuje i mi posłuży jako kompresor bo przy wobkach max 4cm kompresora narazie nie bede kupywał bo z hajsem jest ciężko. W wieku 15 lat ciężko robote znaleźć ale kombinuje cos na ulotkach, pomoc przy remontach itp. Zbieranie owocow i wszystkie wydatki ida na materialy. Ta choroba mnie za mocno zaraziła (Lurebuilding) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Masz wakacje, może w tym czasie zmajstrujesz kompresor z lodówkowca. Wyjdą grosze a podobno są bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Tylko jest problem bo ja mieszkam w bloku, a sąsiadów mam takich, że na klatce musi byc cichutko. Głośny jest taki lodówkowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 taki jak stara zamrażarka więc chyba do mrożonego schabowego nie będą się czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Materialy dokupione jeszcze tylko sruty kulkowe i bedą jajcaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Lodówkowiec jest bardzo cichy, głośniejszy od niego jest odgłos powietrze podczas malowania więc śmiało możesz nim malować w bloku. P.S Wszystko dobrze ale,w noż to byś mógł lepszy zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dla mnie najlepsze są Olfa i na zdj wlasnie taki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Drut dentystyczny? też od niego zaczynałem, ale sobie odpuściłem, mało elastyczny jest, ciężko nadaje się mu odpowiedni kształt Teraz zamawiam coś takiego: http://predator-fishing.pl/lurebuildingmaterialy-do-budowy-przynet-drut-na-stelaze-do-woblerow-itp-rozne-grubosci-c-10_161.htmlDużo tańszy, elastyczniejszy, jest go więcej itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 O prosze dziękuję za info . CP.S. jajcaki juz na warsztacie Pzdr Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Śniadanko o 13 Materiały są, mozna pracowac. Osa nabiera wyglądu a jajcaki otrzymują stelarz 0.6mm Pzdr Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) . Edytowane 16 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Wyjdzie coś z tego ? Brakuje jajeczek i mozna malowć. Osa wleciała do lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Wyglądają całkiem spoko, jak będziesz wklejał kulki to pamiętaj żeby dać je w osi woblera, jak dasz za blisko którejś krawędzi to wobler będzie mógł Ci się wykładać ;p a i nie zapomnij o prostym nacięciu na ster, czasem wystarcz minimetr bądź dwa i wobler będzie kręcił się wokół własnej osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No właśnie się zastanawiałem jak prosto naciąć ale bede próbował metodą prób i błędów az sie naucze. Moim zdaniem to najfajniej wychodzi mi same malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Malowanie jest takie jakie jest. Rodzice mówią ze jest bardzo ladnie. Mi też sie wydaje, że malowanie pedzelkiem juz troche opanowalem. Reszte jajcakow bede malowal aero ale najpierw czekam na cleanux i jakas duzą opone. Teraz obawiam sie, żeby nie spierdzielić ze sterami (naciecie)Jakie byly by najlepsze stery do tych wobkow bo chcem zamowic u Konrada jeszcze kilka.Szerokość wobka:0,5cmDługość wobka:2,7cmChcem zeby woby pracowaly nawet przy wolnym prowadzeniu Mam nadzieje ze sie podoba Pzdr Wil Edytowane 17 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 To zależy jaką chcesz im nadać pracę. Ja bym wziął długie powiedzmy na 1,2-1,5cm, szerokość w najszerszym miejscu 0,7-1cm, w najwęższym 0,5cm.Wyglądają całkiem przyzwoicie, ale popracuj przy następnej serii trochę więcej papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi