Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia korpusów przed farbą uważałem, że oczko jest za blisko i byś czepiał co chwile kotwą, ale już te zdjęcia po pomalowaniu wyglądają całkiem spoko. Ale fakt tam można po sanding-ować troche ;)

Działaj dalej, ja powoli też coś strugam.

Na forum jest już duuża liga, dlatego bacznie zerkam na Twój temat :) Wkońcu ja też zaczynam heh

Pozdrawiam i powodzonka!

a łądnie nawet stelaże robisz, ręcznie

Edytowane przez adamekkp

Jak Ci się skończy dentystyczny to kup ten z linku, od razu będzie się przyjemniej robiło. 1m? hmm... kiedyś robiłem woblery o takim kształcie i powiem szczerze, że czasem sprawiało mi trudność zmusić je do pracy. Wszystko niby było jak trzeba, a wobler szedł pod wodą wgl nie pracując.

Tobie proponowałbym takie umieszczenie sterów:

post-56524-0-71202100-1405678168_thumb.jpg

Oczywiście to tylko dwie z wielu możliwości, nie da się do tego dojść inaczej niż metodą prób i błędów.

• Like 1

Nie mam czym nagrywac tzn moge komorka ale zle widac prace. 4 woby nie pracuja wyskakują nad wode kreca sie przy szybkim zwijaniu a przy wolnym pracuje w miare ale przy koncowce zwijania robia kolka. Z jednego wobka nawet ster wypad(zywica+utwardzacz) 4 wobki z kotwicami pracuja i 2 bez kotwic pracują. Wczepie 2 kotwice i zobaczr jak z kotwicami bedą se radzic. Tamte 4 wobki wysle komus do obejrzenia i skorygowania wad a narazie bede probowal dalej robic metofa prob i bledow

Tak probowalem ale musze zaczac robic dłuższe oczka, żeby łatwiej się wyginało. Moim zdaniem to jest moze byc zle obciazenie bo woblery z ciezszym olowiem lepiej pracują.

Tak jak mówiłem bedę robił metodą prób i błędów. Mam nadzieję, że przy następnej serii bedzie więcej wobków pracować. Na jaki klej wklejać stery bo wczesniej wklejałem na żywicę epoksydową+utwardzacz a ster w jednym wobku wypadł mi :o

Pozdrawiam Wil

Te z kotwicami jakos tam pracują i bez kotwic tez troszke maja prace ale przy sYbszym zwijaniu kreca sie wychylaja sie. Przy 4 wobkach praca mnie zadowala jak narazie (mam je w swoim pudelku) ale wiem ze moze byc lepsza tez one wychylaja sie ale nie az tak mocno jak naa tych zdjeciach. :(

post-57188-0-61790200-1405947891_thumb.jpg

post-57188-0-86124700-1405947964_thumb.jpg

Kolego, ja bym skrócił stery :). Zobaczysz, że będzie lepiej... 

Co do samego wykończenia, na "dupce" robią Ci się zacieki lakieru. Proponuje podczas lakierowania (kolejne warstwy), woblerka trzymać naprzemiennie - raz dupką, a raz główką w dół :P...

Bez skojarzeń i do dzieła... 

Prześlij coś z tych wypocin, zobaczę jak pracują i nakręcę Ci jakiś filmik kamerką, lub kamerką podwodną :)...

Pozdro.