Hcv Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Papierem troche tam jezdzilem ale mysle ze jak sie da w lakier to bedzie malo widac. Chcem zeby woby schodzily do 1m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) Zdjęcia korpusów przed farbą uważałem, że oczko jest za blisko i byś czepiał co chwile kotwą, ale już te zdjęcia po pomalowaniu wyglądają całkiem spoko. Ale fakt tam można po sanding-ować troche Działaj dalej, ja powoli też coś strugam.Na forum jest już duuża liga, dlatego bacznie zerkam na Twój temat Wkońcu ja też zaczynam heh Pozdrawiam i powodzonka! a łądnie nawet stelaże robisz, ręcznie Edytowane 18 Lipca 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Woblery strugam od zimy ale mialem tez 3 miesieczna przerwe bo zbieralem na materialy. A co do stelazy to ciezko jest wyginac drut dentystyczne, ale jeszcze nie jest najgorzej. Spotykalem sie z bardziej twardszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Jak Ci się skończy dentystyczny to kup ten z linku, od razu będzie się przyjemniej robiło. 1m? hmm... kiedyś robiłem woblery o takim kształcie i powiem szczerze, że czasem sprawiało mi trudność zmusić je do pracy. Wszystko niby było jak trzeba, a wobler szedł pod wodą wgl nie pracując.Tobie proponowałbym takie umieszczenie sterów:Oczywiście to tylko dwie z wielu możliwości, nie da się do tego dojść inaczej niż metodą prób i błędów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 tak tak stery bede umieszczał centralnie pod oczkiem pzdr Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Dzisiaj próbowalem malowac aero ale co sie okazalo za malo bylo powietrza w dwntce i pluł mi farbą. Robł takie kropki plamki. Jutro pojde na stacje benzynową dopompuje na maxa i jesli to nie zda efzaminu bede kombinowal z lodowkowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Nie chciałem czekać do jutra na aerograf więc pedzelkiem machnąłem takie cuś i nawet dwa wobki zostały do popisu wiec pomalowałem w kolorach ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 baby jagi fajnie wyszły powinieneś coś już na nie wydłubać a to cieszy najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Czarnuszki z niebieskim też są fajne. W pełnym słońcu będzie sieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Dzisiaj testy okonkow i tych z kropkami. Zobaczymy jak bedą pracowac jajcaki z wlasnorecznie wycietym sterem nozyczkami . To są moje pierwsze woblery z jajem Pozdrawiam Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Jakiś filmik wstawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Nie mam czym nagrywac tzn moge komorka ale zle widac prace. 4 woby nie pracuja wyskakują nad wode kreca sie przy szybkim zwijaniu a przy wolnym pracuje w miare ale przy koncowce zwijania robia kolka. Z jednego wobka nawet ster wypad(zywica+utwardzacz) 4 wobki z kotwicami pracuja i 2 bez kotwic pracują. Wczepie 2 kotwice i zobaczr jak z kotwicami bedą se radzic. Tamte 4 wobki wysle komus do obejrzenia i skorygowania wad a narazie bede probowal dalej robic metofa prob i bledow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 A próbowałeś przeginać przednie oczko w jedną i drugą stronę? czasem wystarczy dosłownie 2mm i wobler zaczyna pracować idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Tak probowalem ale musze zaczac robic dłuższe oczka, żeby łatwiej się wyginało. Moim zdaniem to jest moze byc zle obciazenie bo woblery z ciezszym olowiem lepiej pracują.Tak jak mówiłem bedę robił metodą prób i błędów. Mam nadzieję, że przy następnej serii bedzie więcej wobków pracować. Na jaki klej wklejać stery bo wczesniej wklejałem na żywicę epoksydową+utwardzacz a ster w jednym wobku wypadł mi Pozdrawiam Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Stery na poxipol bezbarwny +lakier na końcu na łączenie ,odnośnie nie pracujących wobków ,to mało prawdopodobne żeby takie woblery się wykładały ,wstaw zdjęcie z boku i od góry to się okaże co jest nie tak.Przeginanie oczka lewo - prawo 2mm to kosmicznie dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wobek może się wykądać z powodu sterów, albo na przykład krzywo wklejonego stelażu i/lub obciążenia. Zapodaj te woby pod różnymi kątami, to obadamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgadzam się @Kielo, że 2mm to dużo, ale skoro @Hcv pisał, że woblery kręcą "trzysta sześćdziesiątki" to mniejsze korygowanie raczej nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Spoko luzik ,w dobrych wobkach wystarczy palcem mocniej nacisnąć i koziołek gotowy :-) ,pokaż zdjęcia to będzie wiadomo ,z takimi jajami to dziwne że się kręcą. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Czy dobrze zrozumialem? Najpierw wkleje ster a potem zanurzyc wobka w lakierze razem ze sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Przy nastepnej serii postaram sie poprawic bledy ktore skorygujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Zamiast poxipolu polecam Ci klej techniqol do miękkiego pvc http://technicqll.pl/product.php?id=51Dobrze trzyma ,a w razie czego łatwo zmienić ster na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wklejasz na poxipol ,potem troszkę lakieru ,wykałaczka ,maczasz i smarujesz łączenie.Strasznie dużo nakitowałeś tam tego kleju :-) ,daj jeszcze z boku zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Te z kotwicami jakos tam pracują i bez kotwic tez troszke maja prace ale przy sYbszym zwijaniu kreca sie wychylaja sie. Przy 4 wobkach praca mnie zadowala jak narazie (mam je w swoim pudelku) ale wiem ze moze byc lepsza tez one wychylaja sie ale nie az tak mocno jak naa tych zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Kolego, ja bym skrócił stery . Zobaczysz, że będzie lepiej... Co do samego wykończenia, na "dupce" robią Ci się zacieki lakieru. Proponuje podczas lakierowania (kolejne warstwy), woblerka trzymać naprzemiennie - raz dupką, a raz główką w dół ... Bez skojarzeń i do dzieła... Prześlij coś z tych wypocin, zobaczę jak pracują i nakręcę Ci jakiś filmik kamerką, lub kamerką podwodną ... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Jeden łowi a reszta... Trzeba bardziej je dopracowywać Proszę zapoznaj się z zasadami zamieszczania zdjęć na Jerkbait.pl Edytowane 23 Lipca 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi