seemoore Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Dobrze, pierwsze "koty za płoty" ... Będę Ci kibicował ... Edytowane 21 Lipca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Teraz troche zbocze z tematu.Gdzie i jak mogę dorobić na nowy kołowrotek. Do lekkiego spinningu. Na klenie okonie do wedki Mikado Felling.Jak coś to piszcie tutaj albo priv Edytowane 21 Lipca 2014 przez Hcv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Z tego co widać nie powinno być problemu :-) oczka przednie przy następnych zrób tak żebyś mógł manipulować góra - dół ,lewo - prawo (oczko przy samym sterze - praca najagresywniejsza ,oczko im bardziej oddalone od steru do góry tym drobniejsza aż do całkowitego wytłumienia)Wychodzi na to że w tych co się wykładają wystarczy dobrze ustawić ,jak prowadzisz wobka powoli pod prąd stojąc na prawym brzegu i wyłoży się grzbietem w twój brzeg a brzuszkiem w stronę przeciwnego to leciutko ,ale leciutko doginaj przednie oczko w stronę twojego brzegu ( nie kombinerkami na chama) i analogicznie jak wykłada się odwrotnie ,musisz się nauczyć ustawiać wobki.Jeśli to nie pomoże i jednak czasem będą się wykładać przy np. szybszym prowadzeniu ,lub dziwnie zachowywać ,pracować np. skokowo to zajmij się sterami ,spróbuj troszkę podgiąć w dół i ustaw ,jak nie pomoże to wymień na inne np.krótsze i 0,5mm szersze z każdej strony ,lub wąskie przy wyjściu z woblera 0,5mm węższe niż wobler a rozszerzające się ku przodowi (nie powinieneś wklejać sterów przed zwodowaniem ,najpierw sprawdzaj czy są odpowiednie ,zrób sobie 30 testowych o różnych kształtach i długościach).Te woblery muszą działać ,nie ma raczej możliwości żeby nie działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzięki Kielo za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Spoko loko :_). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Hej,super, że już jakies efekty masz, co prawda okoń nie regulaminowy... Edytowane 22 Lipca 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 21Cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Gdzie wkleic kulki? i moze tez gdzie ster jakiej dlugoaci itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Nie przesadzaj :-) badaj i nie sugeruj się innymi :-) masz łeb i ....kombinuj :-). Edytowane 23 Lipca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Łukasz, wszystko zalezy od tego, jaką prace chcesz pozyskać . Im ołów bliżej główki, tym większa praca ogonowa - to podstawowa zalezność.Możesz też pokombinować z wysokością obciążenia w lini poprzecznej woblera. To daje baaaardzo fajne efekty ... Powodzonka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tzn. Nie zrozumialem tego lini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Mam na mysli oś woblera (fotka nizej). Oczywiście nalezy wziąć pod uwage jeszcze wiele innych zależności (rodzaj korpusu, ilośc obciążenia, czy wobler sterowy, czy bezsterowy, stelaż, czy wkręty, itd. )... Można się tym pobawić ... Edytowane 23 Lipca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Jesli to sie dobrze nie sklei to niewiem. Wczesniej stelaze wklejalem na vicol teraz na zywice z utawrdzaczwm. Jakie polecacie dobre kleje zeby stelaz wkleic. Chodzi mi o to, aby byl mocny i do rąk sie nie lepil jak zywica. Edytowane 23 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Łukaszu.Żywica nie lepi się do rąk.Naprawdę.Wystarczy rąk do żywicy nie wkładać. Żywica nie jest obojętna dla skóry, może spowodować różne niefajne reakcje, bardzo się staraj unikać zarówno dotykania samej żywicy, jak i wdychania jej oparów. Wentylator, otwarte okno - to minimum BHP. Maska na twarzy też nie zaszkodzi. No i jeśli musisz ręce umazać, to stosuj rękawiczki jednorazowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Ok dzieki bynajmniej bede próboawac nie wkaldac paluchów i byc w masce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Ja tam polecam DISTAL dwuskładnikowy . Bardzo mocny, łatwy w późniejszej obróbce i dośc przyjazny dla człowieka . Używam i mogę polecić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tez myslalem nad Distalem a do sterów poxipol bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jak najbardziej - do sterów poxipol, albo np. dragon - ja chyba taki używam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Lurebuilding to mój nałóg, choroba na którą nie ma lekarstwa...Kolejna partia. Czekam tylko na kompresor bo probuje robic lodówkowca Wil Edytowane 25 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Jest siła ... Popróbujesz też innych kształtów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Będę próbowac az mi sie balsa na ten model nie skonczy A co do kóleczek łącznikowych z predator-fishing.pl to... Piszą ze sa niezwykle wytrzymałe a dostaje kołeczka ktore wystarczy lekko pociagnac kombinerkami z takimi waskimi stozkami i koleczko poddaje sie. Istny szmelc Edytowane 25 Lipca 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Nie miałem tych kółek w rękach, ale wydaje mi się, że kombinerkom poddałaby się ich zdecydowana większość całkiem inne siły działają podczas takiego testu niż w ich pierwotnym zastosowaniu. Oczywiście mogę się mylić, jutro zrobię test na swoich kostalach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Jak najbardziej - do sterów poxipol, albo np. dragon - ja chyba taki używam ...Do sterów poxipol przeźroczysty mi się nie sprawdził, dragon to całkowita porażka u mnie , do sterów polecam distal bezbarwny (rapid), technikol. Tylko nie wklejaj na super gluta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 To juz nie wiem jakiego uzywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Ja też używam techniqola i bardzo polecam nic ci napewno nie wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi