Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Zmagania z malowaniem nad jajcakami dobiegły końca :) Mam rozkmine jaki ster mam dobrac ale to juz się ogarnie. Wobki mają 2.9cm-3.0cm a jutro ide do biedronki je zwarzyc na dziale owoce warzywa :P Jak uda mi sie je dobrze ustawic to zrobie zestawy i wystawie na giełde. Musze se w koncu kupic komprsor. Pozdrawiam ;)

post-57188-0-15190300-1406665405_thumb.jpg

post-57188-0-71115900-1406665440_thumb.jpg

post-57188-0-67396700-1406665459_thumb.jpg

Ja mam lodówkowca prostego jak konstrukcja cepa,sprężarka,zbiornik, manometr, szybkozłaczka do przewodu i tyle nie licząc reszty części którymi to wszystko połączymy Mam jeszcze presostat, ale nie podłączyłem go jeszcze(2 lata) :D na moje potrzeby wystarcza w 100 % a co do olejaków to kiedyś takim malowałem ,ale głośne cholerstwo niemiłosiernie:D

To sprobuje tym lodowkowcem ale wpierw nusze zarobic :) oddac dla rodzicow 100zl i kupic kompresor i farby bo sue konczą :P wlasnie temu staram sie jak najmocniej przy woblerkach zeby je komus sprzedac bo w moim wieku nikt mnie do pracy nie weźmie :( a kompresor za darmo nie jest :(

A nie lepiej by było kupić za tą kasę parę spray'ów?

Ciche, starczą na długo, czyścić po każdym malowaniu nie trzeba, a cuda można nimi wyczarować tak samo jak aerografem. Zobacz co Tomy wyrabia bez aero (np http://jerkbait.pl/topic/12539-tomy-hand-made/page-435#entry1463089 ).

Edytowane przez peekol

A nie lepiej by było kupić za tą kasę parę spray'ów?

Ciche, starczą na długo, czyścić po każdym malowaniu nie trzeba, a cuda można nimi wyczarować tak samo jak aerografem. Zobacz co Tomy wyrabia bez aero (np http://jerkbait.pl/topic/12539-tomy-hand-made/page-435#entry1463089 ).

O ile mi wiadomo, TOMY już posiada aero :)...

Poza tym, nie zrobisz takiego efektu spreyami... Wiem, bo sam tak psikam :)... A przymierzam się do kompresora i aero :)... Ta droga jest dobra :).

Bo Tomy ma talent i mu to wychodzi. :)

Narazie bede machał pędzlem.

Łukasz, do zbioru jagód i grzybów, czy czego, co tam rosnie na polu, czy w lesie nie trzeba badań sanepidowskich :)... 

Do wykopek ziemniaków tez nie :)... Do zbierania butelek, puszek i innych ustrojstw też nie :)

Można tez komuś skosić trawnik, posprzątać w domu, zrobić zakupy itd. 

Mało podpowiedzi? :)

Bo Tomy ma talent i mu to wychodzi. :)

Narazie bede machał pędzlem.

I o to chodzi - bez talentu a przede wszystkim ćwiczenia i próbowania nic Ci nie da żadne aero. To nie narzędzie prowadzi do sukcesu, tylko praca i pomysły.

O ile mi wiadomo, TOMY już posiada aero :)...

Poza tym, nie zrobisz takiego efektu spreyami... Wiem, bo sam tak psikam :)... A przymierzam się do kompresora i aero :)... Ta droga jest dobra :).

Może i posiada - ale zobacz link który wrzuciłem jako przykład tego, co potrafi wycisnąć ze spray'ów.

Moim zdaniem lepszego efektu nie potrzeba :)

Nie twierdzę że ta droga jest zła - każdy maluje jak mu pasuje. Zwracam tylko uwagę na to co wyżej - to nie narzędzie maluje, tylko twórca. Najważniejsze są kreatywność i (ciężka) praca. Narzędzie może tylko pomóc. Nie jest tak że ktoś kupi aero i nagle zacznie pięknie zdobić woblery :)

Pozdrawiam i życzę łownych i ładnych konstrukcji!

Nie licz Łukasz na sprzedaż wobków bo można się przeliczyć i to bardzo. Radziłbym jednak abyś dorobił w inny sposób, kolega seemoore dał ci jak na tacy sporo dobrych pomysłów i pamiętaj, jak sam się za pracą nie zakręcisz to ona ci z nieba nie zleci. Dużo chęci i determinacji to 80% sukcesu :)