Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

POtwierdzam wypowiedź przedmówcy, za wyjątkiem wklejania steru w surowy korpus. Ster najlepiej wkleić na samym końcu. Rowek można zrobić od razu (zaleje się on później koeljnymi warstwami farby i lakieru), ale samo wklejenie stery - proponuje na koniec. 

Estatyka jest lepsza, a o uszczelnienie nie ma się co martwić - jeśli zagruntowałeś korpus w Caponie i właściwie wkleiłeś ster.  

Przy tak małym woblerku, po malowaniu i lakierowaniu,może być kłopot z oczyszczeniem nacięcia zwłaszcza przy kostrukcji DR gdzie pózniej cieżko dotrzeć jakimkolwiek narzędziem,łatwo zniszczyć takiego "mikrusa''.Kilku kolegów na jb robi wobki podobną metodą,bardzo estetycznie to wygladą,gdy ster tworzy całość z korpusem woblerka.Każdy ma swoje "patenty" :) .

Edytowane przez PablovelLoco

Hehe ster chyba wkleje teraz i zakleje go taśmą

Łukasz ma młode, małe rączki, więc sobie poradzi :)...

potem mialbym problem z dotarciem jakąś piłką. Nie wiem co zrobić bo chciałbym te woblerki dalej robić (Micrusy) tylko, że ciężko jest je robić. One przecież mają 1.5 centymetra. Myślałem nad formą :D Edytowane przez Hcv

No Kanon przegladalem twój wątek ostatnio i chcialem spróbowac zrobic cuś takiego. Tylko ze przy 3cmp nie wiem czy mi to wypali, ale pomysł chyba dobry :P

I zrobimy mały konkursik. Do wygrania Jajcaki 2 pierwsze osoby ktore odezwą się na priv z dobrą odpowiedzia dostaną wobka :) Konkurs skromny ale cos jest :P

Pyt: Jaka jest wysokość tych traw przez ktore przedostaje sie nad rzekę. Każdy ma jedną szanse. Można sie pomylic o 5cm. Tylko do 20.00 godz a potem finito :P

post-57188-0-42501700-1407457317_thumb.jpg

post-57188-0-73610000-1407457539_thumb.jpg

Edytowane przez Hcv

A za 3 miesiące będą? jak nie to rób tak jak mówi @Kanon123 i zasuwaj do parku :P czasem też drogowcy wycinają lipę z poboczy, super materiał na woblery.

Suszenie lipy nie musi trwać nie wiadomo ile, jak były upały to z ciekawości uciąłem gałąź leszczyny, zdjąłem korę (z gałęzi dosłownie się lało), podwiesiłem pod dach na strychu (temperatura pod blachą +60 stopni na bank), wróciłem po dwóch dniach i leszczyna była sucha jak pieprz. Nie mówię tylko o wierzchniej warstwie, lecz o całości. Przeciąłem i sprawdziłem.

Noo w końcu ulotki. Teraz do rozniesienia jest 6000szt. do wtorku. Bedzie można poszaleć z aero jak dokupie farb :P

Zatrudnilem babcie jako darmową sile roboczą do skladania ulotek:) a ja moge zająć sie w spokoju jajcakami :) Kochana babcia czasami :P :D :P :D hihi zarcik

post-57188-0-17301200-1407677323_thumb.jpg

Edytowane przez Hcv