PablovelLoco Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) POtwierdzam wypowiedź przedmówcy, za wyjątkiem wklejania steru w surowy korpus. Ster najlepiej wkleić na samym końcu. Rowek można zrobić od razu (zaleje się on później koeljnymi warstwami farby i lakieru), ale samo wklejenie stery - proponuje na koniec. Estatyka jest lepsza, a o uszczelnienie nie ma się co martwić - jeśli zagruntowałeś korpus w Caponie i właściwie wkleiłeś ster. Przy tak małym woblerku, po malowaniu i lakierowaniu,może być kłopot z oczyszczeniem nacięcia zwłaszcza przy kostrukcji DR gdzie pózniej cieżko dotrzeć jakimkolwiek narzędziem,łatwo zniszczyć takiego "mikrusa''.Kilku kolegów na jb robi wobki podobną metodą,bardzo estetycznie to wygladą,gdy ster tworzy całość z korpusem woblerka.Każdy ma swoje "patenty" . Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Łukasz ma młode, małe rączki, więc sobie poradzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Hehe ster chyba wkleje teraz i zakleje go taśmąŁukasz ma młode, małe rączki, więc sobie poradzi ... potem mialbym problem z dotarciem jakąś piłką. Nie wiem co zrobić bo chciałbym te woblerki dalej robić (Micrusy) tylko, że ciężko jest je robić. One przecież mają 1.5 centymetra. Myślałem nad formą Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dopiero zacząłeś skrobać, a już forma? Tempo ekspressssowe ... Ja proponuję jednak podłubać. Może popróbuj z większymi nieco? Takie 3-4 cm to wdzięczny materiał do pracy. Szczególnie w lipie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dopiero zacząłeś skrobać, a już forma? Tempo ekspressssowe ... Ja proponuję jednak podłubać. Może popróbuj z większymi nieco? Takie 3-4 cm to wdzięczny materiał do pracy. Szczególnie w lipie ...i Palce nie będę tak mocno bolały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Do zimy bede skrobal a potem formy bo mam duzo problemow z tymi wiorkami wszedzie jest ich pelno nawet po sprzątaniu pod biurkiem znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Sprzątaj dokładniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Odrazu mówię że sporo zainwestujesz niema się co nastawiać na dużą produkcję, testuj , sprawdzaj, poprawiaj ze swojej strony życzę ci sukcesu pzdr Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Kanon123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) No Kanon przegladalem twój wątek ostatnio i chcialem spróbowac zrobic cuś takiego. Tylko ze przy 3cmp nie wiem czy mi to wypali, ale pomysł chyba dobry I zrobimy mały konkursik. Do wygrania Jajcaki 2 pierwsze osoby ktore odezwą się na priv z dobrą odpowiedzia dostaną wobka Konkurs skromny ale cos jest Pyt: Jaka jest wysokość tych traw przez ktore przedostaje sie nad rzekę. Każdy ma jedną szanse. Można sie pomylic o 5cm. Tylko do 20.00 godz a potem finito Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Trochę dziwny konkurs biorąc pod uwagę, że każda trawa jest inna :P i chodzi o trawę zgiętą czy wyprostowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Taka jaka jest zgieta nie prostowałem jej, ale przez trawe zgiętą mozna se wydzielic taką linie i wtedy bedzie Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 POmyśl lepiej, czy ryba nie rozszarpie CI łamańca ... Przy takich wymiarach, chyba nie robisz tego z balsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Z tym łamańcem to załatw sobie jakieś twardsze drewno , strugać ciężej ale będzie bardziej wytrzymały i powiedz zrobiłeś go z balsy czy z lipy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Z balst bo tylko ja mialem pod rekąa na lipe nie mam pieniędzy. Myślałem ze coś wyjdzie z moich woblerow na gieldzie tam gdzue pisze sprzedaz sprzetu ... ale nic i nie wiem z czego wziasc piebiadze na lipe i farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ale wiem to bylby nie wypal bo nie mialbym szans zeby to polaczyc nawet okon moglby mi to rozwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Idz do parku i weź sobie jakieś gałązki wystarczy troche chęci tylko najpierw sprawdź jak wygląda lipa w google 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ale trzeba czekac az wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 A za 3 miesiące będą? jak nie to rób tak jak mówi @Kanon123 i zasuwaj do parku czasem też drogowcy wycinają lipę z poboczy, super materiał na woblery.Suszenie lipy nie musi trwać nie wiadomo ile, jak były upały to z ciekawości uciąłem gałąź leszczyny, zdjąłem korę (z gałęzi dosłownie się lało), podwiesiłem pod dach na strychu (temperatura pod blachą +60 stopni na bank), wróciłem po dwóch dniach i leszczyna była sucha jak pieprz. Nie mówię tylko o wierzchniej warstwie, lecz o całości. Przeciąłem i sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Lipa w suchym miejscu schnie dość szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Tylko ze ja mieszkam na parterze w bloku hehe bede cos kombinowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja też mieszkam w bloku susz na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Albo już stare gałęzie z których kora schodzi i widać że sporo czasu leżą po wstępnym suszeniu na słońcu i wiaterku ( u ciebie balkon ) można jeszcze w piekarniku jak masz termo obieg troszkę podsuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Dzieki za pomoc z lipy bede strugac jak ja zdobede ale.narazie mam balse na okolo 100 jajcakow pierwszo one ida na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Noo w końcu ulotki. Teraz do rozniesienia jest 6000szt. do wtorku. Bedzie można poszaleć z aero jak dokupie farb Zatrudnilem babcie jako darmową sile roboczą do skladania ulotek:) a ja moge zająć sie w spokoju jajcakami Kochana babcia czasami hihi zarcik Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Żeby nie było, że ciągle o pracy marudze. Kolejne 5szt. jutro leci w lakier. Jak idzie mi aero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi