rybson Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Tak bez żadnego szpachlowania czy malowania i nie tydzień tylko dwa .Tydzień jeśli przyśpieszysz proces odgazowania przez umieszczenie surówek w ciepłym klimacie ( kaloryfer w zimie albo coś tego typu ) a woblery wyszły super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wtedy bedą gładziutkie itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 będą - daj zdjęcie formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Oto i ona i te pechcerzyki mi zniknal za dwa tyg? Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Łukasz zrobiłeś postępy tak trzymaj a pęcherzyki znikną . Napisz jak zalewasz formę pianką ok ?Przez ten wlew czy do połówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jutro druga połowa jajcaków do ustawienia. Mała zmiana sterów przy ustawianiu na Ownerach 10 i woblerki pracują o niebo lepiej. Bardzo ładnie trzymają się nurtu. Pianke.wlewam na połówke i zamykam . A tutaj dzisiaj se.odlałem takie oto 4 rumcajsy zaraz idą w drugą warstwe Domaluxu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Od dzis zostaje pszczelarzem. Ktoś zamawiał pszczółke ??? :Do 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A ten znowu sobie jaja robi :-)... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) coraz ciekawiej łów też trochę i wstawiaj efekty! aaa czym wklejasz ster? Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Wklejam na distal. A co do efektow łowienia to raz miałem klenia takiego z 43cm ale sie wypiąl. Do tej pory jeszcze chyba okolo 30okoni wyjąlem na jajcaki. Rzadko jeżdżę ostatnio nad rzeke. Nie mam czasu. Dzisiaj się przeszedłem i cisza. Rzucałem na swoje wobki, wirujące ogonki, paprochy. I brat se troszke porzucal Dzisiaj słabo nawet stuknięcia, nic nic nic... . Jutro może jadę nad Bug to zobaczymy co będzie sie działo Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Teraz na Bugu fajnie łowią.... sandacze ladne i szczupaki.szkoda ze w stolicy jestem tak bym też podbił nad bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) No wieści z nad Bugu. Dzisiaj jakos slabiutlo delikatnie bralo. Chyba z 3-4 razy cos mi sie urwalo Ostatnie 3-4 dni podobno byly takie dobre ze jednego dnia na spina mozna bylo 4-5 szczypaczkow od 50-100cm walnac? A na moje jajcaki maly okonek, jazik z 15cm i cos mi obcielo zylka ze ulala. Walniecie mocne jak cholera i cisza wyciagam bez woblera No nic trzeba próbowac dalej. PozdrawiamŁukasz Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wieści z placu boju. Nowy projekcik DR-19mm. Pianka do gustu mi nie wpała. Ta Wobpianol. Wobki po kilku godzinach po rozformowniu marszczą mi się. Narazie szlifujemy umiejętności na jajcakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jak takie duże stery robisz, dałbym dalej oczko ... Taki ster może spowodować zaburzenie pracy woblera, więc sprawdź dobrze, czy jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ja specjalnie bralem dluzsze stery zeby nad woda przy ustawianiu se go przyciac.itp zeby glebiej szedl plycej nie bójta sie panie Michale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 DR 17mm-19mm są prawie skończone. Zaraz lecą w lakier. A jutro stery. Jeśli będą ładnie chodzic to może uda się jakiegoś pstrągasa skusić na czwartkowym wypadzie z djwieczorynką 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No to już zaczyna wyglądać bardzo dobrze.Trzymaj ten kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzieki Tomy ze ujżałem Cię w moim wątku. Dla mnie to zaszczyt gościć tak doświadczonego lurebuildera jak pan. Jestem pełen podziwu bo nawet dzisiaj w sklepie wędkarskim zaczeli się interesować moimi wobkami. Natrafiłem na jakiegos pana ktory sam robi obrotówki( na tym forum nie ma) i zaproponował mi wymiane wobka z obrotówke. Pracownicy sklepu zaczeli sie pytac o wobli testowe. Nie wiedziałem ze w tak młodym wieku i w tak szybkim czasie(od zimy 2013/2014) zrobie takie postępy nawet finansowe. Jestem z samego siebie zadowolony na maxa na 101%. Co do wobków to jutro je będe ustawiac bo dzisiaj za.pozno wyruszylem na rzeczkę. Udalo mi sie pobawic z jednym a potem mgla,ciemno i do domu Praca jest boska. Taki maly wobek a taka szybka praca wyczuwalna na wedce ze ulal(mam do 13g) . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 DR-ki bardzo fajne ,za jakiś czas też siadam nad Dr-kami teraz tylko jerki zrobiłeś kolosalny postęp Łukasz oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Wieści z wyprawy Ogólem jestem zadowolony. Chodzilismy po rzeczkach od 6.20 do 18.40. Udalo sie nam we dwoch zlapac 4 klonki 16-24cm. 4 okonki w przedziale 13-18cm dwa szczupaczki 13cm i 35cm. W tym na moje wobki zostaly zlowione 3klenieni jeden okonek. Najfajniejszym fantem byl atak pstraga potokowego mojego pierwszego w zyciu. Mial lekko ponad 40cm. Żyłka 0.14, wedka do 13g wyrzutu i byla jazda. Najgorsze bylo to ze nie udalo mi sie go wyjac. Atak, odplyniecie pod prawą burte, bardzo ladna swieca i odplyniecie do lewej burty i zaplatanie sie w trzcinach. Wplynal w trzciny i po kilku minutach sie odpial. Na szczescie moj koleka mial spiochy i po okolo 5 minutach wyplatal wirowke. Wyjazd moim zdaniem byl udany chociaz nie udalo sie wyjac ladnej sztuki. Zostalo mi robic woblery bo sa bardzo lowne Pozdrawiam Łukasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Na wsi nie próżnuje Drki-dwa 17mm i jeden 18mm i robimy dalej Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jajcaki lowią. Szkoda ze mojego killerka dzisiaj stracilem. Dzisiaj skusił sie Boluś lekko ponad wymiar, może 42cm moze mniej o 2cm niz wymiar, ale nie chcialem go mierzyć bo jakis nerwowy sie zrobil Wstawilbym zdjecie ale po pierwsze regulamin jerka na to nie pozwala a po drugie zdjecie wstawia sie do gory nogami. Mialem tez nie udane wyjsjscie szczuplego, a przy drugim wyjsciu nie bylo tak fajnie. Bez problemu obcial 0,14 zylke bo pochwycial calego wobka. Na moje oko mial okolo 50-60cm. Atak nastapil okolo 1metra od brzegu. Rapka tez udezyla ze 2 metry ode mnie. Oczywiscie C&R co nie podoba sie moim rodzicom bo mowia jesli wypuszcze rybe nawet nie wymiarową to wiecej nad Bug z nimi nie pojade. Mam to za przeproszeniem w d**ie. Jesli bede chcial sie przejsc nad rzeke to u z buta zawedruje. Dzisiejszy wyjazd byl udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 u mnie jest tak samo więc na ryby samemu albo z kolegami od jakichś 2 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Nowe dr-ki (13,16,16,17,17,17,18mm ) Jeszcze kąpiel w Domaluxie, stery i mozna kusic drapieżniki P.S. czemu dla mnie zdjecia wstawiają sie o 90° przesuniete. Edytowane 2 Września 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 a kto to wie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi