rybson Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Ładne mają jaja chodzą z takim obciążeniem ? Edytowane 2 Września 2014 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Wczesniejsza seria chodzila i lowila . Tej partyjki jeszcze nie testowalem. Jak skończe z lakierowaniem i sterami to moze moja komorka wylapie prace to wstawie filmik. Tamta seria chodzila bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Do drutu masz maszynkę czy ręcznie doginasz ??? Bardzo ładnie się prezentują w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Wszystko ręcznie 101% hand made Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wie ktos moze czemu moje dwa wobki przy bardzo szybkiem zwijaniu zamiast nurkowac to sie w gore kierują i smuzą przy uniesionym kiju. Nie wykladają sie, nie robia zadnych koleczek itp. Mam jeszcze taki problem z niektorymi wobkami ze na moje oko pracują bokiem ale sie nie wykladają. Nie wyskakują nad wode. Moze to takie jakby ,,lusterkowanie" a ja przy tak szybkiej pracy nie dostrzegam jakiejs pracy. Help Pozdrawiam Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Wstaw film to powiemy Edytowane 4 Września 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Jeśli przy szybkim zwijaniu idą do powierzchni to może dlatego, że duży ster stawia za wielki opór w wodzie, co powoduje wypychanie wobka w górę, a nie w dół?Co do drugiego problemu to może spróbuje poprowadzić woblera tak żebyś raz widział jego prawy bok, a raz żebyś widział jego lewy bok (np. z prądem i pod prąd). Powinieneś wtedy zobaczyć co jest nie tak.Oczywiście najlepszy były tak jak mówi @seemoore filmik, ktoś by Ci na pewno pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Filmik ? Cos sprobuje wrzucic ale jutro okolo 15-16. A co do wypychania wobkow to skroce ster i dam jutro znac jak nagram kilka filmikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Skracaj minimalnie jednocześnie zawężaj je po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Hcv przed zabraniem się za woblery powinieneś nauczyć się je ustawiać.Odpowiedź na pytanie pierwsze:Kąt wklejenia steru jest tak duży że pomimo jajcarstwa przy szybszym zwijaniu wobki wychodzą do powierzchni(podstawy podstaw).Odpowiedź na pytanie drugie:Woblery z jajcami są tak ciężkie że nawet nie ustawione nie koziołkują ,oczywiście da się przekrzywic tak przednie oczko żeby koziołkowały ale w porównaniu ze zwykłymi woblerami tolerancja jest znacznie większa.Wobler wykłada się grzbietem w stronę środka rzeki a brzuszkiem w stronę brzegu oczko przegnij delikatnie w stronę przeciwleglego brzegu i odwrotnie jak grzbietem w .............(podstawy podstaw).Poczytaj ,popytaj się ludzi bardziej doświadczonych o zależności przednie oczko - ster ,kształt korpusu ,obciążenie. Edytowane 4 Września 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Na prawde pod mocnym kontem wstawiam te stery? a co do ustawiania wobkow to umiem je ustawiac tylko ze jak podegne oczko w strone przeciwleglego brzegu to wobek wyklada sie i wyskakuje nad wode Edytowane 4 Września 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Znaczy się że ci się strony pomerdały :-) z tym ustawianiem co potrafisz albo robisz to kombinerkami a że dużo siły masz to strasznie gniesz to oczko hahahah.Jeśli wydaje ci się że kąt steru jest taki sam jak przy innych wobkach to przyjrzyj się i porównaj czy kat opadania grzbietu korpusu w stronę przedniego oczka patrzac z profilu hahah tez jest taki sam jak u innych no i oczywiście pole powierzchni samych sterów.Mówię czytaj i pytaj hahahahah ,pamietaj ze nie jest sztuką zrobic woblera pracujacego ,sztuka jest zrobić woblera pracującego tak jak ty chcesz. Edytowane 4 Września 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ok sprawdzilem ale we wszystkich grzbiet w strone oczka jest taki sam tylko w jednym lecitlo z.jednej strony.mocniej przyszlifowany ale tamten akurat pracuje ok. A ci do steru to nie wiem o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Echchch.......wysyłam ci numer na pw bo tak to sobie możemy dwa lata pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Filmiku nie udalo mi sue nakrecic. Za to dzisiaj dostalem fotke takiego oto szczupaczka nie mierzony ale dostalem info ze na 100% przekraczal wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Zrobilem se takie dwa jajcaki w wolnym czasie po tej nudnej szkole A ten w szczypcach se schnie z kolejnym takim samym na suszarce do pudełka @piotro82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Bardzo ładne te ostatnie wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Staram sie jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Zrobilem se takie dwa jajcaki w wolnym czasie po tej nudnej szkole A ten w szczypcach se schnie z kolejnym takim samym na suszarce do pudełka @piotro82 Też kiedyś mówiłem że szkoła jest nudna, a teraz dałbym wiele żeby się nudzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Dla mnie jest nudna, ale moi rodzice mówią ze do czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Zrobilem se takie dwa jajcaki w wolnym czasie po tej nudnej szkole A ten w szczypcach se schnie z kolejnym takim samym na suszarce do pudełka @piotro82 Nudna szkoła, powiadasz...Cóż, ktoś se tą chemię w Biedronce wykładać musi... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Łukasz musisz więcej łowić, wobki same się promować nie będą ;d Panie Januszu, widzę humor dziś dopisuje.. sesese Chyba każdy lubi se piwko pier... ;d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) Teraz w niedziele wybieram pobawić się na małych rzeczkach. zobaczymy co będzie się działo Edytowane 11 Września 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Zawody tuż tuż, a Łukasz siły zbiera już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Ot taki patent se wymyśliłem na zawody, póki nie nazbieram na kamizelkę. I niech mi ktoś powie, że to głupi pomysł to chyba go ... hihi Edytowane 17 Września 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi