adashhh Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Naprawdę je lubisz mi by się juz znudziły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Aa no faktycznie. Nie dawno rozmawiałem z nim to mówil ze nie da rady :/ Ale spróbuje jeszcze raz pogadac. Może coś jednak będzie się dało zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Naprawdę je lubisz mi by się juz znudziły A ja właśnie dąże do tego, aby te mikrusy doprowadzić do perfekcji! Póki nie ogarnę tematu w przynajmniej 90% na inne woblerki nie przejde. Ale czasem robię małą odskocznie - 2-4 wobki pod inną rybe i znowu zasiadka nad jajcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Bo z lipy Ci nie wytnie pewnie Z balsy nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 O to masz już ich pewnie kilkadziesiąt. Wyślij jakiegoś to wiosną przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 No problem p. Adamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ooooooo :o Też tak chcem !!! No to w czym problem?Poniżej przykłady rozwiązań "made by Konrad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 No tak ale ja mam lipe, a nie balse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 No tak ale ja mam lipe, a nie balse Maruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Jaka maruda? Konrad z lipy nie wytnie mi Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Marudzisz balsa też jest fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ale lipa trwalsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak twardą balsę kupisz to nie ma problemu z trwałością. Moim zdaniem balsa jest lepsza przy budowie micro wobków, ale to tylko moje skromne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak już zużyje 40 metrów lipy przeznaczonych na jajcaki to może wrócę do balsy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Z lipy nie wytnę bo by mnie krew zalała przy wymianie deseczek . Poza tym mogą być wygięte, czasem nie równe i prawie do każdej trzeba robić nowy projekt.Balsa każda twardość się tnie a niektóre deski są naprawdę konkretne... Ale wtedy są ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Deseczki są proste. Prosto od kolegi z forum. Muszę przyznać, że ta lipa nie jest taka zła bo struga się całkiem łatwo--> taka twardsza balsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Łukasz, a może z samby (abachi) te jajcaki. Też fajne drewko ale ciężko dostać wymiary takie jakie się chce. Twarde a obrabia się bardzo sympatycznie Zresztą w niedziele Ci mówiłem też o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Mówiłem Ci żebyś został przy balsie to marudzisz.... pozatym jak dajesz 2-3 warstwy lakieru na miękką balsę to nie dziw się że woblery nie są trwałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Ok nie mam już problemu. Do lipy się przyzwyczaiłem i wiem jak se z nią radzić Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Pracowita sobota i kawałek niedzieli... W sumie wyszło 39 korpusów z tego 19 jest już wyszlifowanych, a reszta czeka na jutrzejszą obróbkę( dzisiaj już padam ) Co do lipy to znalazłem już sposób wycinania korpusów a same struganie jest zajefajne Lipa pierwyj sort Mogę tylko polecić kolegę z forum, bo takiej lipy to ja nigdy w rękach nie miałem. Ekstra, ekstra i jeszcze raz ekstra towar Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Wil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Szacun Wil.Potrzebuje ze sterem coś z twojej ręki podobnego jak dostałem ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Te akurat robię pod zimowe jazie, specjalnie do prowadzenia ,,jedynkami" Jak się mi uda to trochę poleci na giełdę Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Szacun Wil.Potrzebuje ze sterem coś z twojej ręki podobnego jak dostałem ostatnio. Ok, mam twój numer. Jak coś się zgadamy Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Fajnie.Powodzenia nad wodą dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Chciałbym wszystkich poinformować o zastoju w warsztacie na przynajmniej 1.5 miesiąca. Na razie skończyłem na tym etapie i Bóg wie kiedy do tego wrócę... Rozciąłem se dłoń pod kciukiem i opiszę trochę sytuację: Chcąc rozciąć karton, nóż zjechał z kartonu i uderzył w rękę. Rana była długa na około 2cm ale u chirurga dowiedziałem się jaka jest głęboka na około 2.5cm ( tyle dał rady chirurg szczypcami pod skórę wjechać a reszta to mięśnie i mięcho )Ogółem wyszło 9 szwów + gips. Żegnajcie zimowe jazie i zimowe kropki także jajcaki Wesołych Świąt wszystkim zaglądającym do tego wątku i nie tylko... P.S. UWAŻAJCIE NA NOŻE TYPU OLFA, STANLEY Edytowane 23 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi