Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę je lubisz mi by się juz znudziły :)

:D A ja właśnie dąże do tego, aby te mikrusy doprowadzić do perfekcji! Póki nie ogarnę tematu w przynajmniej 90% na inne woblerki nie przejde. Ale czasem robię małą odskocznie - 2-4 wobki pod inną rybe i znowu zasiadka nad jajcami :D

Z lipy nie wytnę bo by mnie krew zalała przy wymianie deseczek :) . Poza tym mogą być wygięte, czasem nie równe i prawie do każdej trzeba robić nowy projekt.

Balsa każda twardość się tnie a niektóre deski są naprawdę konkretne... Ale wtedy są ciężkie.

Pracowita sobota i kawałek niedzieli... :)

post-57188-0-03555700-1419119938_thumb.jpg

W sumie wyszło 39 korpusów z tego 19 jest już wyszlifowanych, a reszta czeka na jutrzejszą obróbkę( dzisiaj już padam :D )

Co do lipy to znalazłem już sposób wycinania korpusów a same struganie jest zajefajne :)

Lipa pierwyj sort  :wub:

Mogę tylko polecić kolegę z forum, bo takiej lipy to ja nigdy w rękach nie miałem. Ekstra, ekstra i jeszcze raz ekstra towar  :rolleyes:  :rolleyes:   B)

Edytowane przez Wil
  • Like 1

Chciałbym wszystkich poinformować o zastoju w warsztacie na przynajmniej 1.5 miesiąca.

Na razie skończyłem na tym etapie i Bóg wie kiedy do tego wrócę...

post-57188-0-22121500-1419345095_thumb.jpg

Rozciąłem se dłoń pod kciukiem i opiszę trochę sytuację: Chcąc rozciąć karton, nóż zjechał z kartonu i uderzył w rękę. Rana była długa na około 2cm ale u chirurga dowiedziałem się jaka jest głęboka na około 2.5cm ( tyle dał rady chirurg szczypcami pod skórę wjechać a reszta to mięśnie  i mięcho :D )

Ogółem wyszło 9 szwów + gips. :(

Żegnajcie zimowe jazie i zimowe kropki  także jajcaki :(

Wesołych Świąt wszystkim zaglądającym do tego wątku i nie tylko...

P.S. UWAŻAJCIE NA NOŻE TYPU OLFA, STANLEY :(

Edytowane przez Wil