Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz, nie maż się. Za dwa dni przestanie boleć i do wobków wrócisz. Swoją droga....2cm rana i 9 szwów + gips? Ten chirurg to na pewno był chirurg :D

Ewentualnie załatw sobie jakąś morfinke to Ci odrazu ból przejdzie...tylko troche senny się zrobisz ;)

Edytowane przez Manniek66

Ale tak się fajne rozkręciłem z tą lipą.. Zakupiłem cięższe kulki, specjalnie stery zamówiłem zeby  do zimowych jazi się dostać, farbek dokupiłem, a nawet na drut czekałem bo też się  inny zaopatrzyłem, a tutaj klops... :D no cóż zostało mi tylko oglądać dzieła innych na jerku :D

Edytowane przez Wil

Dobry patent na ster. Jak ktoś nacina przed lakierowaniem to niezłym sposobem jest też przyłożenie korpusu do kwadratowej lub prostokątnej kostki o gładkich, równych ściankach. Na podobnej zasadzie jak z imadłem, sunąc brzeszczotem po równej powierzchni zrobi się równiutki rowek. Oczywiście korpus musi mieć płaski bok, żeby równo przylegał. Jedną ręką przytrzymuje się kostkę i przyłożony korpus, drugą tnie. Też proste i skuteczne :)

• Like 3

Każdy kto ma trochę zbędnych pudełek, może tak se pomóc... :)

Nic się nie gubi, nie wala po różnych kątach lub oddzielnych pudełkach.   B)

post-57188-0-55904600-1419419759_thumb.jpg

I jeszcze raz, życzę wszystkim

WESOŁYCH, SPOKOJNYCH I 

SPĘDZONYCH Z NAJBLIŻSZYMI

ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA !!! 

post-57188-0-78926800-1419419883.jpg

Edytowane przez Wil
  • Like 4

Jak ma się dobrą lipe to struga się fantastycznie, natomiast jak jest twarda to mi nawet nożyka nie chce sie brać :D A co do czasu strugania to zajęło mi mało czasu, bo nad takim jednym siedziałem ze 2 minuty a na szlifowanie zleciało 3min od każdej sztuki ^_^

Edytowane przez Wil

Tak, trochę je zniszczyłem ale dam troszkę więcej farby i problem zniknie, a jak nie to po lakierowaniu może wyjść fajny efekt ,,łuski''

Jeszcze eksperymentuję z jajcakami, a do dopracowania ich zostało troszkę drogi :)

Edytowane przez Wil

Masz cierpliwość do tego jednego wzoru ;) ja bym nie wytrzymał. W sensie, że mógłbym robić jeden wzór w dużych ilościach, ale w międzyczasie musiałbym robić też kilka innych to tak to pochłonęłaby mnie melancholia :P

I boki rzeczywiście trochę zmasakrowałeś, podkładaj szmatkę to nie będziesz musiał tracić farby na zakrywanie tego ;) no chyba, że liczysz na ten efekt łuski ;)

• Like 1

..........i dobrze,chłopaczyna się stara.Dość uparcie brnie do celu.Chce sobie zarobić grosz na sprzęt i na rozwijanie pracowni.Jak zapał nie wygaśnie to może coś z tego być.Rozwija się w dobrym temacie.Niewielkie koszty produkcji.Wzór jest łowny i znany a na eksperymenty przyjdzie czas. 

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Ręka sprawna, a więc trzeba się brać do roboty :) Na początek chciałbym zorganizować mały konkurs o nazwę moich woblerków z jajem ( jajcaki). Udział może wziąść każdy wpisując tylko jedną nazwę(nie edytujemy postów) i mając czas do dnia 7.01.2015r. 8 stycznia do godziny 1.00 wyłonię 1 szczęśliwca, który otrzyma dwa ,,jajcaki'' jako prezent. Zwycięzca będzie mógł wybrać kolorystykę oraz rodzaj woblerków( płytko schodzący lub głęboko pracujący ,,jedynką'')

Do dzieła... ! :)

Edytowane przez Wil