Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Mała odskocznia od micro. :P

Boleniówki 6cm i 8cm . Są to moje pierwsze woblery boleniowe a ich praca bardzo mnie zaskoczyła... oczywiście pozytywnie :)

W opadzie fajnie lusterkują, przy szarpnięciach odskakują na boki. Bajka :)

Jutro malowanko :)

post-57188-0-26931200-1436133897_thumb.jpgpost-57188-0-31921000-1436133866_thumb.jpg

Edytowane przez Wil
  • Like 2

Wraz z Michałem Maciulewskim postanowiliśmy zrobić mały duet lurebuilderów ???? Tak oto powstał uniwersalny woblerek o długości 4cm i około 2g wagi. Korpsuy wykonuje Michał a ja dokładam wersję kolorystyczną i wykańczam woblerki ????

Próbne wersje i malowanko na szybko: ????

post-57188-0-44168300-1437251823_thumb.jpgpost-57188-0-58976400-1437251847_thumb.jpg

post-57188-0-64114100-1437251868_thumb.jpg

post-57188-0-40407100-1437251887_thumb.jpg

• Like 9

Piękna robota! Przeleciałem caly twój wątek w jeden dzień w pracy i jestem pod wrażeniem progresu! Jesteś przykładem na to że nawet z BARDZO ograniczonym budżetem i odpowiednim samozaparciu można zdziałać bardzo dużo :-)

Przegladam przez TT i ciężko mi się szuka tematów, jest na giełdzie twoje ogłoszenie z mikrusami?

Wysłane z mojego UMI ZERO przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Dzięki za dobre słowo. :) Na prawdę takie pochwały i wpisy w wątku wiele dla mnie znaczą.

Wracając do ogłoszenia to niestety nie mam i nie będzie przez najbliższe 2 miesiące. Mam w cholere roboty na targi. Nie łatwo jest pracować na budowie, wracać i siadać do woblerów a wieczorem wyprowadzać psa sąsiadki. Na prawdę jest tego dużo a czasu niewiele.

Napisz priva ;)

• 2 tygodnie później...

Przed chwilą zabrał mi ją boleń. Zaczeło się pięknie i ładnie... Oznak żerowania większych ryb ni słychu ni widu. Przeszedłem rzeką jakieś 200m dochodząc do zarośnięteto przelewu gdzie można było w miare poprowadzić wobka. Zrobiłem jakieś 10 rzutów, nic. Chciałem już wychodzić z miejscówki bo miałem duży kawał rzeki do zwiedzenia aby dojść do wcześniej ustalonego miejsca z tatą. Mój instynkt podpowiadał mi żeby zostać. Założyłem uklejkę. Pierwszy rzut nic, drugi rzut nic, trzeci rzut iiii...?

Widzę falę która od ~2m podąża za woblerem. Pizd,siedzi! Pompa,pompa,pompa i trzask. Widziałem tylko lekko ponad półmetrową łune i płetwe ryby która udeża o tafle wody. Żyłka 0,16 nie dała rady. Dużo osób mi mówiło żebym nie odchudzał zestawu i już drugi wymiarowy boleń odpływa z moją uklejką. Dzisiejsza wyprawa jeszcze trwa, ale zakończy się wizytą w sklepie i zakupem nowej żyłki-tym razem 0,18-0,20. Koniec pie***lenia się z tak cieniutkimi żyłkami w środku lata na zarośniętych rzeczkach przy takiej niżówce. :)

Edytowane przez Wil
  • Like 2

Przed chwilą zabrał mi ją boleń. Zaczeło się pięknie i ładnie... Oznak żerowania większych ryb ni słychu ni widu. Przeszedłem rzeką jakieś 200m dochodząc do zarośnięteto przelewu gdzie można było w miare poprowadzić wobka. Zrobiłem jakieś 10 rzutów, nic. Chciałem już wychodzić z miejscówki bo miałem duży kawał rzeki do zwiedzenia aby dojść do wcześniej ustalonego miejsca z tatą. Mój instynkt podpowiadał mi żeby zostać. Założyłem uklejkę. Pierwszy rzut nic, drugi rzut nic, trzeci rzut iiii...?

Widzę falę która od ~2m podąża za woblerem. Pizd,siedzi! Pompa,pompa,pompa i trzask. Widziałem tylko lekko ponad półmetrową łune i płetwe ryby która udeża o tafle wody. Żyłka 0,16 nie dała rady. Dużo osób mi mówiło żebym nie odchudzał zestawu i już drugi wymiarowy boleń odpływa z moją uklejką. Dzisiejsza wyprawa jeszcze trwa, ale zakończy się wizytą w sklepie i zakupem nowej żyłki-tym razem 0,18-0,20. Koniec pie***lenia się z tak cieniutkimi żyłkami w środku lata na zarośniętych rzeczkach przy takiej niżówce. :)

Kurczę a ja z 14-tką szaleję :wacko:  Aż strach się bać jak jakiś bolek się zamelduje...

Co do woblerów to robisz postępy chłopie! Coraz piękniejsze te Twoje wobki :)

Targi tuż tuż. Zapraszam wszystkich na stanowisko 35.

A tym czasem przerzuciłem się na pełne stelaże by wszystko musiało być perfect!

Pompa pompa pompa!!!

Siedzenie po nocach i wyginanie stelaży.

post-57188-0-24017500-1438896052_thumb.jpg

Mrówki ;)

post-57188-0-89812400-1438896102_thumb.jpg

Nie może też zabraknąć uklejek :)

post-57188-0-84347400-1438896123_thumb.jpg

Oraz Big Groszków których zdjęcia nie dam rady wrzucić. :(

Pozdrawiam i uciekam do drutowania. ;)