Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna brygada z duetu :D

I ekipa dla kol. Banjo

attachicon.gifreceived_832105100243259.jpeg

Pozwoliłem sobie wobki potestować. Ale najpierw ocena organoleptyczna  :) . Wobki starannie wykonane, ładnie pomalowane, stery wycięte na ploterze , czysto wklejone. Jak na uczniaków to niezłe wykonanie  :lol: . Zatem gęba moja cieszyła się na ich widok. A teraz testy. Wobki uzbroiłem w kilka kombinacji:

1. Kotwice nr 10 z krótkim trzonkiem - praca delikatna ogonowa X oraz bardzo delikatne lusterkowanie.

2. Pojedyncze haki - praca wyraźniejsza, zwłaszcza lusterkowanie.

3. Pojedynczy hak na ogonie i na brzuchu kotwica nr 10 - wyraźniejsza praca ogonowa, lusterkowanie trochę zgaszone.

Wobki są lekko tonące i można nimi daleko zarzucić mimo, że mają 4 cm. Generalnie delikatna praca ogonowo-lusterkująca. Prawdopodobnie mocniejsza byłaby przy kotwicach nr 12.

Otrzymałem to czego oczekiwałem :) . Jestem z nich zadowolony. Podczas testów nawet wieszały się rybki, zwłaszcza jeden kolor był atrakcyjny (tak jak się spodziewałem). 

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Jeszcze dzisiejszy tatowy baardzo zimny i wietrzny jazik :D  . ,,Dla mnie groszek musi być ciężki, żebym machnął na drugi brzeg'' Tak oto i jest ^_^ post-57188-0-96566200-1443294110_thumb.jpg

Na szczęście udało się pstryknąć fotkę bo wypiął się na brzegu. 

Tatko starszej daty, ale udało się namówić do C&R :) 

Cudowne uczucie: post-57188-0-88270400-1443294713_thumb.jpg

Edytowane przez Wil
  • Like 2

Lipa faktycznie jest za ciężka do mikro wobków; wytłumia ich charakterystyczną, drżącą akcję. Piana jest bardzo dobra ale nie każda :) W odpowiednim stężeniu ma właściwości balsy, a dodatkowo jest od niej kilkakrotnie mocniejsza i nie pije wody. Niestety nie jest tak łatwa w pracy jakby się wydawało ;) Z drzewa jeszcze niezła jest samba. Poza tym do robienia dobrze pracujących woblerów innych materiałów nie widzę :)