Skocz do zawartości

Wil Micro Lures

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Ci od roku mówię ,że nie wymyślaj  jakiś "bzdurnych " nazw na woblerka, bo ludzie i tak zerżną nazwę jak będzie fajna i unikatowa :P :D ...

Nazywaj swoje wobki od nazwiska lub nicku  ..np "Wil z jajem 3cm"  ,albo "uklejka Wil 4cm"...i gwarantuję ,że problemy się skończą...

Kiedyś od A do Z wymyśliłem pstrąga,zbudowałem ,wymalowałem i nazwałem  --> "szaraczek"..to po pół roku spotkałem kilku co robią pstrągi  szaraczki..

Nie ma sensu ,poważnie..,,....nazwy jedynie od nazwiska i nicku

To moje zdanie,słuchać nie musisz..zrobisz jak uważasz :)

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Hehe. Będzie to on. :D

Teraz przedstawiam moje 2 pierwsze woblery trociowe dla kolegi z klubu. Pierwsze oklejanie tkaninami. :)

Obydwa mają 7cm długości. Ster 1.5mm. Materiał to lipa i stelaż przez całość z drutu 0.8mm ( niestety tylko taki miałem najgrubszy). Mam nadzieję , że wytrzyma, ale najpierw niech skusi jakiegoś ryba. B)

Pływaki.post-57188-0-85057800-1449676771_thumb.jpgpost-57188-0-54840600-1449676774_thumb.jpg

Widać, na który wobler miałem pomysł na malowanie, a na który nie.  :P Może sukces tkwi w prostocie...? :)

Przypominam o trwającym konkursie na nazwę woblerków. 

Pozdro :D

Edytowane przez Wil
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Nazwa z angielska: grain , peas, seed

A  po polskiemu: ziarnek, fasolek (miał być on nie ona), okruch 

A co do trociówek, to nie wiem czy to fotka przekłamuje czy woblery są niedopracowane. Wygląda jakby miały niedoszlifowane nierówności na grzbiecie...

WYNIKI KONKURSU! 
Zwycięzcą jest kolega Grzegorz Major Mucha(zgłoszenie na facebooku) z nazwą Micro Fish. Micro pasuje do nazwy widniejącej na logo i do wielkości woblerków. Dla mnie była to najlepsza propozycja od samego początku. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i chęci udziału w konkursie. Zwycięzcę proszę o kontakt na mój profil.

Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, dużo zdrówka, szczęścia i samych sukcesów nad wodą, prawosławnym Wesołych Świąt, które już tuż tuż. :)

Edytowane przez Wil
  • Like 1

• 4 tygodnie później...