jasku10 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Podpowiedzcie, jaki sprawdzony sposób zlikwidowania luzu miedzy korbą a kołem przekładni? jak na zdjęciu, w tym przypadku Technium 4000MgS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ale luz jest na kwadracie czy pomiędzy kołem a korbka ? W pierwszym przypadku cienka blaszka do środka w drugim podkładka odpowiednia pod łożysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 luz na kwadracie, na kole zero luzu cienka blaszka, trzeba spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Wiec jak napisałem pasek blaszki cienkiej o wymiarze takim jak jedna ścianka kwadratu ... mam nadzieje ze rozumiesz co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Proponuję wyciąć pasek blaszki jak pisze Tomasz eS np z puszki po Lechu choć i z Kasztelana też daje radę w moim Team Dragonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 dzięki. pomogliscie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Ja smaruję czworokat Poxipolem (10min), nakładam cieniutką warstwe poxipolu na każdy bok czworokąra i jak już podsycha Poxipol smaruję oliwką lub smarem i wciskam w gniazdo. Sprawdzone, luzów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Ja smaruję czworokat Poxipolem (10min), nakładam cieniutką warstwe poxipolu na każdy bok czworokąra i jak już podsycha Poxipol smaruję oliwką lub smarem i wciskam w gniazdo. Sprawdzone, luzów brak.To jest bardzo dobry sposób na ten kwadrat,lepszy jak wciskanie tam blaszek .Dobrze jest mieć wyjęte koło zębate z kołowrotka,bo wykona się to bardziej precyzyjnie,a ewentualny nadmiar kleju usuniemy bez brudzenia łożysk. Można też zastosować dwuskładnikowe kleje do metali i jak trochę podeschnie ( to potrzeba wyczuć ) wciskamy w gniazdo,a jeżeli nie chce wejść to polecam wizytę u znajomej kosmetyczki która podaruje nam pilniczek do paznokci (są w różnych gradacjach).I tym pilniczkiem opiłujemy nadmiar środka do tego stopnia aby kwadrat wchodził ciasno.Tym pilniczkiem wykonuje się to o wiele lepiej jak papierem ściernym lub zwykłym pilnikiem.Znakomita rzecz nie tylko do tych spraw. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 20 Lipca 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Jak kiedyś jeszcze czasem latałem z shimaniakami, to se opatentowałem silikon, ot taki budowlany. Nic nie klekotało, a przy rozbiórce wszystko ładnie odłaziło (potem, oczywiście nowa porcja ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi