Skocz do zawartości
  • 0

Rybobranie

Salmo_Salar

Pytanie

http://www.shrap-drakers.pl/index.php?go=art/rybobranie/rybo branie

Niby krótkie, niby proste ale niestety ciągle za często spotykane nad naszymi wodami. Ludzie się załaniają regulaminem i słowami bo im wolno a jak łamią regulamin to weź coś powiedz... :unsure: Ludzie naprawdę myślą, że ryby jest tyle, że sama potem napłynie, jak towar do sklepu z magazynu... :(

Pozdr.

Salmo

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja jak zaczynałem wędkować też tak myślałem :D Fakt, że tej ryby było wtedy dużo więcej. Ale ja miałem wyobrażenie, ze jej zagęszczenie jest podobne do akwarium :mellow: I wiele ludzi nie wędkujących tak myśli. Niestety dużo wędkujących wie jaki jest stan ryb w rzece a mimo to sieją straszne spustoszenie.

• 0

Wielu ta sądzi i będzie. Ja ostatnio miałem bardzo ciekawą rozmowę na ten temat z dziadkiem mojej żony. Człowiek ten wychowany nad Wisłą, gdzie mieszkał przez większość swojego życia, łowił ryby, uważa identycznie - że ryba napłynie i winne braku ryb są tylko zanieczyszczenia. Mimo wielu argumentów nic nie jest go w stanie przekonać. Ale to starsze pokolenie i starych drzew się nie przesadza. Co innego gdy młodzi tak myślą. Ich świadomość można zmienić po przez edukacje.

• 0

Dla mnie ten artykuł jest bardzo smutny,zapewne nie tylko dla mnie.Przykładów mięśiarstwa można podawać bez liku,lecz nic to nie da,nie odstraszy to mięsiarzy łowiących w majestacie prawa przed zabieranie ryb dla własnych potrzeb kulinarnych.Ci co ten proceder uprawiają ,pukają się czasem w głowę, czego my od nich chcemy, skoro regulamin na to pozwala.Tak, to zrozumiałe dla nich...to takie płytkie myślenie prowadzące do niczego.