_ronin Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam...Chciałbym wybrać się na do Szwecji i mam do wyboru dwa jeziora Fegen i Sommen.Jeśli ktoś łowił na tych akwenach to będę wdzięczny za informacje o tych wodach.Czy warto tam jechać ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Jeśli o mnie chodzi to temat już nieaktualny ...ale może się przydać innym wiec jeśli ktoś może się podzielić swoimi spostrzeżeniami to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 podnoszę - czy ktoś był w fegen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witajcie, W zeszłym roku bylismy nad jez. Sommen. Niestety w nienajlepszym czasie bo w sierpniu. Nie będe opisywał dlaczego ten miesiąc wybraliśmy bo to nie jest istotne. Na sześć dni łowienia padły 4 wymiarowe szczupaki 81cm, 74cm, i dwa 50-taki, pistoletów nie liczyliśmy. Temperatura wody była w okolicach 20-22stC. Głównie łapaliśmy na dorożkę mimo, że jest tam naprawde dużo zatok, górek przesmyków itp. Niesłychane było to że 15cm wobler prowadzony na głębokości 9-10m atakowały pistolety. Generalnie wyjazd był udany jeśli chodzi o organizacje ze strony biura oraz kontakt z przyrodą, który powalał. Wysp na tym jeziorze jest naprawde całe mnóstwo. W międzyczasie padło kilka okoni w tym jeden mój osobisty rekord 42cm złapany na Deep Tail Dancer, który jak potem okazało się rozpoczął czas okoniowy w moim zyciu i w dodatku na jeziorze w polsce. Rady, które otrzymaliśmy od gospodarza niczym się nie różniły od tych które dostaliśmy w pobliskim sklepie wędkarskim .... Po 1. Jeśłi chcemy połapać szczupaki to łapiemy je na wiosne i jesieni.Po 2. Szczupaka jest mało i po 3. Sandacz jest bardzo ciężki do znalezienia. Jak jest naprawde ? Może nie mieliśmy szczęścia, może pogoda a może rzeczywiście ściuka niet ? Jedno jest pewne ! Cisza, spokój, przyroda i grzyby, o które można się potknąć gwarantują dobry wypoczynek PS. Sommen to raj dla spławikowców. Miełem dyżurną odległościówke pod ręką, która popracowała na obfitych płoteczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Dzięki bardzo, ale na sommen nie będę łowił, a zatem w dalszym ciągu proszę o inf o fegen.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKONIOKRAD Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jade w tym roku nad sommen może ktoś coś podrzuci nowego,rade,spostrzeżenie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek89bartek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam, ja tez jade w tym roku nad sommen, moze ktos cos wie jak tam teraz jest z tym szczupakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKONIOKRAD Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 bartek89 a w jakim terminie tam będziesz i gdzie dokladnie jeśli to nie tajemnica pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek89bartek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 wiesz co jade 3,06-10-06, wiec teoretycznie nie jest zle jesli chodzi o czas, ale gdzie to Ci nie powiem, zdecydowalem sie pare dni temu jechac i dopiero 18stego bede wszystko wiedzial to Ci najwyzej napisze, a Ty kiedy i gdzie jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKONIOKRAD Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 jedziemy 25.05 w okolice Tranas,jakbyś miał jakieś info o jeziorze to daj znać na priv albo tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek89bartek Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ja jade 20km za tranas, zatoka anderbosjon, a Ty jedziesz z jakiegos biura czy tak sami sobie zalatwiliscie? o lowisku nic nie wiem oprocz tego co na necie wyczytalem, mape dostane dopiero na miejscu, jak nic nie bedzie na plytkiej to nastawiam sie na trolling glownie, za duza woda zeby szukac ryby normalnym spinningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKONIOKRAD Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam Na początku chciałem się przywitać ???? Jestem raczej świerzakiem jeśli chodzi o wędkarstwo bo wędkuje od zaledwie 5 lat głównie na spinning i tego będę się trzymał ????21 wyjeżdżam na urlop wędkarski nad jezioro Sommen i tutaj prośba do Was Może ktoś z Kolegów był w niedalekiej przeszłości na tym jeziorze i jest w stanie wypowiedzieć się na temat tego jeziora był bym bardzo wdzięczny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Oczywiście tak będzie wyjazd za tydzień będę zdawał relacje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 To Twój pierwszy raz w SE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Drugi pierwszy był 3 lata temu na małym Jeziorze Sjöatorpasion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) . Edytowane 14 Czerwca 2019 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baniak Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 I jak panowie na Sommen było? Może ktoś się podzieli informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 I jak panowie na Sommen było? Może ktoś się podzieli informacjami Mój znajomy był w zeszlym roku, w sierpniu, nic nie zlowil przez 6 dni łowienia, a jest dobrym wedkarzem. Do dzisiaj narzeka Ale nazbieral dużo grzybow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Gdyby łowił anie zbierał, to pewnie by nałowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi