spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wałki daję tak jak Ci Spinnerman pokazał, w odcinkach tylko poziomo.Kształt też ma znaczenie, inna będzie praca wobka o przekroju w kształcie jaja a inna o przekroju zaokrąglonego prostokąta.Materiał z którego wykonasz przynętę też ma duże znaczenie.Ciężko mi doradzić,bo nie robiłem wobków w takim drewnie.Robiąc w lipie,topoli.olsze Już zauważyłem poważną róznicę.Polecam robić prototypy. Wiercić, frezowac otwory, wklejać ołów, tak aby go wyjąć a zbędne dziury uzupełniać drewnem.Nie ma bata zawsze coś z tego wyjdzieTo jest prawda hej ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 A które drewno jest najbardziej gliderowate ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Drewno, jak to drewno, każde się nada po odpowiedniej obróbce .Popróbuj na lipie topoli. Łatwiej i szybciej będziesz mógł poeksperymentować z kształtem.Szkoda czasu na obrabianie twardziela, na to pozwolisz sobie jak opanujesz kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Tak jak kilku z was napisało kotwice zmieniają pracę przynęty ! To 100% prawdy, moje szczupaki dostały mocnego kopa po założeniu kotwic. Dziękuje wam za info i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 5zl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 5zl wyślij dane na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi