Kamil Z. Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 9 ton mazutu wyciekło do Wisły z elektrowni w Kozienicach... http://wiadomosci.wp.pl/kat,59154,lbid,8101,title,Awaria-w-elektrowni-Kozienice-Mazut-wyciekl-do-Wisly,wid,16757963,wiadomosc.html?ticaid=11317b&_ticrsn=3 Strażacy ponoć stawiają kolejne zapory, a i tak to cholerstwo poszło do rzeki, z drugiej strony Pan rzecznik twierdzi, że bezpośrednio do rzeki nic nie wyciekło.. Winnych pewnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 oby w Wisłe nie poszło bo pozamiata nam rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 podobno część już w wiśle,straż zapory stawia na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) nie 9 już piszą, że 5 m3- jak zawsze chaos informacyjny - jak to w mediach a teraz piszą, że "kilku ton"... Edytowane 16 Lipca 2014 przez covent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Pięęękny sezon się zapowiada . Będziem łowić szprot w oleju ???? Edytowane 16 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 bez znaczenia jaka ilość i tak zrobi robotę w środowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 enea za to powinna tak po dupie dostać żeby się niepozbierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) rzecznik Enea twierdzi że w Wislę nie poszło a strażacy wypowiadają się że łapią mazut na Wiśle w zapory Edytowane 16 Lipca 2014 przez pacek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulaas Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Mam nadzieję, że poszło tylko w ciepły kanał. Tam jest szansa to zatrzymać, żeby nie zanieczyściło Wisły.Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 rzecznik Enea mówi że w Wislę nieposzło a strażacy wypowiadają się że łapią mazut na Wiśle w zaporyJak zwykle.Potem się w mediach zmniejszy ilość, zbagatelizuje skutki, opłaci najgłośniejszych ekodupków, by siedzieli cicho, a tych nie do opłacenia ośmieszy, wystawiając swojego "biegłego" przed kamery.Skończy się na tym, że środowisku została wyrządzona przysługa, poprzez wzbogacenie wody w niezbędne mikroelementy. Fauna i flora nie poniosły żadnych szkód, a woda pitna, jeszcze nigdy nie była tak dobra i nie dawała takiego kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Aż się nie chcę komentować. Ręce mi opadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Już mówią o śladowych ilościach które przedostały się do Wisły , jak przycichnie to się okaże że te śladowe ilości to parę m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jeśli poszło do Wisły to może być ostateczny koniec tej rzeki na mazowieckim odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Waldemar Pawlak wysłał juz OSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Mam nadzieję że nie dojdzie do skażenia wody i jakiegoś kataklizmu w postaci np.masowego śnięcia ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Na razie informacyjny bełkot, każdy mówi co innego, ekologowie załamują ręce, rzecznik spółki twierdzi, że do rzeki nic nie poszło. Jak będzie pokaże czas i pewnie całą prawdę zobaczą tylko obecni na miejscu wędkarze. Trzymam kciuki, bo naszym wodom i tak nie brak problemów i kłopotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Rzecznik mówi to co powiedzieć musi w takiej sytuacji Pomijając fakt zagrożenia dla ryb który jest oczywisty - przecież cała Warszawa jest zaopatrywana w wodę pitną z Wisły. Myślałem, że już niewiele jest rzeczy które w tym kraju są w stanie mnie zdziwić. Jednak myliłem się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Rzecznik mówi to co powiedzieć musi w takiej sytuacji Pomijając fakt zagrożenia dla ryb który jest oczywisty - przecież cała Warszawa jest zaopatrywana w wodę pitną z Wisły. Myślałem, że już niewiele jest rzeczy które w tym kraju są w stanie mnie zdziwić. Jednak myliłem się.... Oj napisali przecież, że mazut może spowodować uszkodzenia mózgu u ptaków, a przecież człowiek to nie ptak. Nie ma się o co martwić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Oj Daniel, akurat Ptasich móżdżków to w Stolicy nie brakuje- zagrożenie jest poważne! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/awaria-elektrowni-kozienice-5-ton-mazutu-wycieklo-do-wisly-grozi-nam-katastrofa_412389.html Edytowane 16 Lipca 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 ... przecież cała Warszawa jest zaopatrywana w wodę pitną z Wisły. ... a to nie jest tak, że cała Warszawa odprowadza ścieki do Wisły? Coś, gdzieś, kiedyś czytałem o "atrakcyjnych wędkarsko łowiskach" w okolicach kolektora... i o związanych z nimi niespodziankach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 warszawa chyba juz nie , a wode po oczyszczeniu owszem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Warszawa już może pakować wędki do szafy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Warszawa już może pakować wędki do szafy :/ Nie dramatyzujmy. Może tak źle nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Trochę mnie uspokoili sprowadzili profesjonalny, nowoczesny sprzęt http://www.rmf24.pl/foto/polska/zdjecie,iId,1529541,iSort,5,iTime,1,iAId,122298?parametr=embed_galeria_plaska#ad-image-9 Edytowane 16 Lipca 2014 przez Pszemo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi