Voiteh Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Qrna to z czego te pierścienie masz?U mnie wystarczy, jak przez środek pierścienia przeciągnę wilgotną szmatkę. Gorzej od zewnątrz ale tym jakby, nie zaprzątam sobie głowy. a jak czyścisz te najmniejsze przelotki?jak nawet wacik tam nie wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) Benzyna nie uszkodzi powierzchni środka przelotki lub w jakiś sposób negatywnie wpłynie na nią?u mnie jak dotąd nie uszkodziła a myję/czyszczę wacikiem z benzyną ekstrakcyjną raz na miesiąc, takiej samej używam do serwisu kołowrotków, złącze maluję natomiast płynnym grafitem po każdym wędkowaniu. Dlatego tak robię bo lubię mieć zadbane kije podobnie jak samochód. Benzyna ekstrakcyjna szybko odparowuje po czyszczeniu. Edytowane 3 Września 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 a jak czyścisz te najmniejsze przelotki?jak nawet wacik tam nie wchodzi zrób stożek na waciku z pałeczki do uszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Spróbuje jutro z tą benzyną,myślałem też o wodzie utlenionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) Cienkie sznurowadło daje radę Edytowane 3 Września 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 O sznurówce też pomyślałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 A może jakiś rodbuilder się wypowie,czy czyszczenie środka przelotki benzyną ekstrakcyjną nie wpłynie negatywnie na nią samą i jej pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Skoro nie szkodzi tytan do czyszczenia kibli....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Ja do czyszczenia przelotek używam płynu jak na foto, jest to coś w rodzaju uniwersalnego środka czyszczącego/odplamiacza. Z syfem jaki potrafi zostawić na przelotkach Wisła radzi sobie bardzo dobrze. Spryskuje nim przelotki, myję pędzelkiem zamaczanym w wodzie, pierścienie wycieram patyczkami do uszu bądź cienko zwiniętym wacikiem, spłukuję wodą i na koniec wycieram ręcznikiem papierowym. Cała operacja dla jednej wędki to ok. 5 min. Nie jest to jakiś żrący środek, pachnie raczej neutralnie, nie rozpuszcza lakieru itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 A ja czyszczę ringi przelotek z odrzańskiego osadu przy użyciu mokrych chusteczek - takimi do "pupy niemowlaka" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 A Ja używam wacika i płynu do naczyń. Tanio skutecznie i szybko , a działa znakomicie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Najtańsze chusteczki nawilżane do mycia rąk i schodzi jak kreda z tablicy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Ja do czyszczenia przelotek używam płynu jak na foto, jest to coś w rodzaju uniwersalnego środka czyszczącego/odplamiacza. Z syfem jaki potrafi zostawić na przelotkach Wisła radzi sobie bardzo dobrze. Spryskuje nim przelotki, myję pędzelkiem zamaczanym w wodzie, pierścienie wycieram patyczkami do uszu bądź cienko zwiniętym wacikiem, spłukuję wodą i na koniec wycieram ręcznikiem papierowym. Cała operacja dla jednej wędki to ok. 5 min. Nie jest to jakiś żrący środek, pachnie raczej neutralnie, nie rozpuszcza lakieru itp.. to jest mydło marsylskie w sprayu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 to jest mydło marsylskie w sprayu Jak zwał tak zwał, dla mnie to chyba już zawsze będzie "płyn z kogutem" . Najważniejsze, że działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 u mnie na wisle ten sam problem od kilku lat mam taki patent szmatka ktora jest nasaczona smarami oliwkami po czyszczeniu mlynkow w srodku jesli jest duzo syfu czyszcze codziennie ale przewaznie wystarczy raz na kilka dni jak napisalem nasaczona tak aby nie zostawal smar na przelotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 zapomnialem dopisac szczytowe male mozna patyczkami do uszu z ta sama zawartoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lebson Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Denaturat oczyszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Jak wyczyścić pierścienie z osadu, szczególnie te małe ?Macie jakieś patenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Patyczki higieniczne do uszu, na mokro... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 ... i delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ja czyszczę delikatnie.......... pumeksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Patyczki higieniczne do uszu, na mokro... Dzięki.Sprawnie poszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) wd 40 popsikać po 5 minutach szmatka wilgotna ...http://joemonster.org/art/23476 Edytowane 28 Stycznia 2017 przez woblerek48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Alkohol Izopropylowy (IPA) + szmatka,wacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi