loktok - cardiamu Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Prawdopodobnie w sierpniu na długi weekend zawitam nad to jezioro. Chciałbym sie dowiedzieć czy coś z drapieżników da sie tam połowić, okoń szczupak z brzegu czy łodzi, sum z łodzi czy stacjonarnie? Dziekuję z góry za odpowiedzi. Ps. Jeszcze trochę czasu żeby ew. zmienić miejwce odpoczynku w przypadku braku ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajda Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 W połowie sierpnia odbędą sie zawody gp polski zbiornik będzie zamknięty do wedkowania sobota niedziela ,poza tym o tej porze roku to chyba okoń będzie ryba do łowienia .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Na tvn turbo był jakiś program wędkarski o tym jeziorze, zobacz sobie może jest na TVN player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Na tvn turbo był jakiś program wędkarski o tym jeziorze, zobacz sobie może jest na TVN playerŁowili, ale chyba na grunt. Na spinning łowili w pobliskim Tarnawskim Dużym. Ale pamięć była zawodna, więc ręki za to nie podłożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Był odcinek programu "Jak to jest złowione". Na TVN Player są dostępne. Sławskie było chyba gdzieś w drugiej połowie drugiego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzieki za info. Poszukam, ale fakt zamkniecia lowiska przez 2 dni dyskwalifikuje je z mojej listy, odwiedze je kiedy indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Daj znać jak wrócisz co połowiłeś. Mam to jezioro na celowniku na przyszły rok. W odcinku "Jak to jest złowione" nałowili mnustwo okonków - małych okonków. Jestem ciekaw jak tam populacja szczupaka. W necie piszą, że zbiornik dostał drugie życie i odradza się na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam.Dużo słychać o zarybieniach oraz przyjaznej gospodarce na j. Sławskim. Jak to wygląda w rzeczywistości. Podobno przybyło okonia i szczupaka. Czy da się to odczuć na kiju ? Łowiłem tam ponad 10 lat w czasach świetności tej wody, ale wyniosłem się gdy do braku ryb dołączyła woda o konsystenji szamba. Z chęcią bym tam ponownie wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Do jeziora mam 200m a wybieram inne miejsca do wedkowania. Chyba wiadomo dlaczego Zmienil sie gospodarz zaczal robic porzadki ale co jak po krotkim czasie podpalili gospodarstwo nad jeziorem. Roznica jest napewno i wielki szacun niż np 12 lat temu gdy Slawskie zakłady puszczaly ścieki do jeziora.. Ale jakiś miesiąc temu po raz kolejny wytłukli prądem. Masę snietych rybek. Żal dla mnie wędkarza bo tyle lat nigdy z tej wody łuski nawet nie zabralem Dłuuuuuuuga historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Serce boli bo jezioro piękne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Kolego Kadet dokładnie jak piszesz !!W okolicy jest masę jezior. Znam wszystkie ale Sławskie ma swój jakis taki inny urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Sumy z filmu o Sławie.. eh... kreski na głowie od sieci wydziarały sobię w studiu tatuażu ? Skaryfikacja ?Sława to nie jest dobry wybór na wakacje. Tym bardziej jeśli chodzi o sierpniowy wypad. Chyba że chcesz poimprezować. Sam jestem tu wiele dni w lecie, lecz nie na rybach Wiadomo że idzie tu coś złowić, lecz nie przesadzajmy z tym odradzającym się łowiskiem. Tu ciągle stoją sieci rybackie jak i kłusownicze. Do tego złodziejskie kwoty za łowienie w wannie. Jednodniowe pozwolenie na to superłowisko to prawie roczna opłata na hiszpańskie Caspe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 http://www.gazetalubuska.pl/wiadomosci/nowa-sol/g/katastrofa-ekologiczna-na-jeziorze-slawskim-co-trafilo-do-wody,12346905,24966819/ Poważne zatrucie jeziora Sławskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Podobno sytuacja ze szczupakiem poprawia się. Liczne zarybienia, dobre wyniki na zawodach. Może ktoś potwierdzić jak jest faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 A Wyniki na zawodach nie potwierdzają jak jest faktycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapirro Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Kompletna beznadzieja. Przez 4 dni spiningowania miałem 9 brań. 3 miniaturki okonia się zerwały, a 3 małe okonki złowiłem. Na szczęście 3 pozostałe, to w pierwszy dzień wegorz 94cm, w drugi okoń 40cm, a w czwarty okon 35cm. Ale generalnie słabizna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Minęło trochę czasu. Jak tam jesienne wyniki. Był ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Cześć, Koledzy, gdzie najlepiej byłoby zrzucić ponton nad jeziorem Sławskim? Z góry dzięki za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpila Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 WitamDołączyę do tematu wyżej chcę poświęcić więcej czasu na spinning na Sławskim, ale nie mogę znaleść innej możliwości wodowania niż na ośrodkach za 50zł.pytanie czy są miejsca do wodowania inne niż na ośrodkach. Może tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapirro Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 WitamDołączyę do tematu wyżej chcę poświęcić więcej czasu na spinning na Sławskim, ale nie mogę znaleść innej możliwości wodowania niż na ośrodkach za 50zł.pytanie czy są miejsca do wodowania inne niż na ośrodkach. Może tNie prowadziłem poszukiwań ale wątpię. Ja slipowałem w Halkosie I w jakimś innym ośrodku ale nie pamiętam nazwy. Oba płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter62 Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Witam. Dałem sie skusić na podstawie jakiegoś artykułu i wykupiłem moje pirwsze pozwolenie na okreg sławski.Mam zamiar wedkować z łodzi i brzegu.Jak ogólnie oceniacie okreg sławki pod kontem oczywiście ilości ryb? Cze rzeczywiśie gospodarstwo dobrze zarybia,czy tylko bazują na sprzedaży zezwoleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpila Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 WitamBędę na Sławie z łodzi spinning 15-16 maja zobaczymy co tam slychać. Dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 WitamDołączyę do tematu wyżej chcę poświęcić więcej czasu na spinning na Sławskim, ale nie mogę znaleść innej możliwości wodowania niż na ośrodkach za 50zł.pytanie czy są miejsca do wodowania inne niż na ośrodkach. Może tańsze.Ośrodek wratislawia ma darmowy slip. Za parking auta należy zapłacić. Chyba ze wyjedziesz z ośrodka i postawisz auto w innym miejscu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpila Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Witam dzięki dzwoniłem faktycznie 15 zł za przyczepe i 15 zł za auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav10 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 WitamBędę na Sławie z łodzi spinning 15-16 maja zobaczymy co tam slychać. Dam znać.Daj znać jak tam sytuacja, jadę w najbliższy weekend, też powalczę z łodzi. Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi