Skocz do zawartości

Jezioro Sławskie

loktok - cardiamu

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie w sierpniu na długi weekend zawitam nad to jezioro. Chciałbym sie dowiedzieć czy coś z drapieżników da sie tam połowić, okoń szczupak z brzegu czy łodzi, sum z łodzi czy stacjonarnie?

Dziekuję z góry za odpowiedzi.

Ps. Jeszcze trochę czasu żeby ew. zmienić miejwce odpoczynku w przypadku braku ryb.

Daj znać jak wrócisz co połowiłeś. Mam to jezioro na celowniku na przyszły rok. W odcinku "Jak to jest złowione" nałowili mnustwo okonków - małych okonków. Jestem ciekaw jak tam populacja szczupaka. W necie piszą, że zbiornik dostał drugie życie i odradza się na nowo.

• 7 miesięcy temu...

Witam.

Dużo słychać o zarybieniach oraz przyjaznej gospodarce na j. Sławskim. Jak to wygląda w rzeczywistości. Podobno przybyło okonia i szczupaka. Czy da się to odczuć na kiju ? Łowiłem tam ponad 10 lat w czasach świetności tej wody, ale wyniosłem się gdy do braku ryb dołączyła woda o konsystenji szamba. Z chęcią bym tam ponownie wrócił.

Do jeziora mam 200m a wybieram inne miejsca do wedkowania. Chyba wiadomo dlaczego ;)

Zmienil sie gospodarz zaczal robic porzadki ale co jak po krotkim czasie podpalili gospodarstwo nad jeziorem.

Roznica jest napewno i wielki szacun niż np 12 lat temu gdy Slawskie zakłady puszczaly ścieki do jeziora..

Ale jakiś miesiąc temu po raz kolejny wytłukli prądem. Masę snietych rybek. Żal dla mnie wędkarza bo tyle lat nigdy z tej wody łuski nawet nie zabralem

Dłuuuuuuuga historia :)

Sumy z filmu o Sławie.. eh... kreski na głowie od sieci wydziarały sobię w studiu tatuażu ? Skaryfikacja ?
Sława to nie jest dobry wybór na wakacje. Tym bardziej jeśli chodzi o sierpniowy wypad. Chyba że chcesz poimprezować. Sam jestem tu wiele dni w lecie, lecz nie na rybach ;)
Wiadomo że idzie tu coś złowić, lecz nie przesadzajmy z tym odradzającym się łowiskiem. Tu ciągle stoją sieci rybackie jak i kłusownicze. Do tego złodziejskie kwoty za łowienie w wannie. Jednodniowe pozwolenie na to superłowisko to prawie roczna opłata na hiszpańskie Caspe.

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
  • 5 tygodni później...

Kompletna beznadzieja. Przez 4 dni spiningowania miałem 9 brań. 3 miniaturki okonia się zerwały, a 3 małe okonki złowiłem. Na szczęście 3 pozostałe, to w pierwszy dzień wegorz 94cm, w drugi okoń 40cm, a w czwarty okon 35cm. Ale generalnie słabizna.

• Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...
  • 9 miesięcy temu...

Witam

Dołączyę do tematu wyżej chcę poświęcić więcej czasu na spinning na Sławskim, ale nie mogę znaleść innej możliwości wodowania niż na ośrodkach za 50zł.

pytanie czy są miejsca do wodowania inne niż na ośrodkach. Może t

Nie prowadziłem poszukiwań ale wątpię. Ja slipowałem w Halkosie I w jakimś innym ośrodku ale nie pamiętam nazwy. Oba płatne.

• 4 tygodnie później...

Witam. Dałem sie skusić na podstawie jakiegoś artykułu i wykupiłem moje pirwsze pozwolenie na okreg sławski.Mam zamiar wedkować z łodzi i brzegu.Jak ogólnie oceniacie okreg sławki pod kontem oczywiście ilości ryb? Cze rzeczywiśie gospodarstwo dobrze zarybia,czy tylko bazują na sprzedaży zezwoleń? 

• 1 miesiąc temu...

Witam

Dołączyę do tematu wyżej chcę poświęcić więcej czasu na spinning na Sławskim, ale nie mogę znaleść innej możliwości wodowania niż na ośrodkach za 50zł.

pytanie czy są miejsca do wodowania inne niż na ośrodkach. Może tańsze.

Ośrodek wratislawia ma darmowy slip. Za parking auta należy zapłacić. Chyba ze wyjedziesz z ośrodka i postawisz auto w innym miejscu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk