Skocz do zawartości
  • 0

Dr Depth - pytania do użytkowników

francisco scaramanga

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Posiadam DrDepth i do tej pory pracowałem na echosondzie Lowrance . Niestety przyszedł czas na zmiany i chciałbym wiedzieć czy pliki zapisywane w echosondach Humminbird modeli 998 lub 999 będą kompatybilne z tym programem . I może ktoś podpowie jakiego rodzaju są pliki w Humminbirdzie gdyż w opisach produktów nie ma takich danych  . 

• 0

Humminbird logi sonaru zapisuje z rozszerzeniem .son które bez problemu można konwertować na pliki z rozszerzeniem .xtf (darmowy program do pobrania ze strony www.humminbird.com).

DrDepth współpracuje z logami zapisywanymi przez echosondy humminbirda.

• Like 1

• 0

Cześć,

mam pytanie do użytkowników echosond Lowrance (ja mam Ti7 HDI) i oprogramowania DrDepth (wersja 5.4.6) nie BT).

Czy jest możliwe wygenerowanie innej mapy niż tylko taka, która pokazuje same izobaty w maksymalnie 5 kolorach linii na niebieskim tle ?

Marzyłoby mi się wgranie mapy cieniowanej (DrDepth robi takie ale tylko jako obrazek - chyba), jednak już satysfakcjonowałoby mnie stworzenie mapy, gdzie obszary o tej samej głębokości miałyby ten sam kolor (tak jak wygląda mapa stworzona w DrDepth na pececie).

Czy to jest możliwe ?

• 0

Export. Used to export a .drd data file to a text file with comma separated values (CSV). The .csv file will contain data as
Latitude,Longitude,Depth
with Latitude and Longitude in degrees (WGS 84) and depth in meters. Exported data is compensated for transducer positions, tilt and latency according to the settings used when it was collected, but there is no.

dr deep tez robi kolorowe mapy , jednak nie pomoge, bo robilem to kilka lat temu i nie pamietam

Edytowane przez siarq

• 0

Taka sama jak w Autochart, bo to te same programy. 

Dezaktywacja z menu help  i zainstalowanie na innym kompie. 

tak działa to w AC i w przypadku doktorka też powinno. 

Kiedys to dzialalo na pewno, ale od kilku lat Dr Depth to martwy soft.

Ciekawy jestem czy serwer z licencjami nadal dziala.

Problem bédzie jak zdeaktywuje na obecnym kompie a nie uda mi sie aktywowac na drugim ;)