francisco scaramanga Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Witam Mam pytanie, do użytkowników Dr Depth, jak wyeksportować mapkę batymetryczną do echosondy lub smartfona z systemem android??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Tyczy się echosond monochromatycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Posiadam DrDepth i do tej pory pracowałem na echosondzie Lowrance . Niestety przyszedł czas na zmiany i chciałbym wiedzieć czy pliki zapisywane w echosondach Humminbird modeli 998 lub 999 będą kompatybilne z tym programem . I może ktoś podpowie jakiego rodzaju są pliki w Humminbirdzie gdyż w opisach produktów nie ma takich danych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Humminbird logi sonaru zapisuje z rozszerzeniem .son które bez problemu można konwertować na pliki z rozszerzeniem .xtf (darmowy program do pobrania ze strony www.humminbird.com).DrDepth współpracuje z logami zapisywanymi przez echosondy humminbirda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jeszcze dwa pytania . 1. Czy będzie możliwość zrobienia mapy twardości dna z plików zapisanych w Humminbirdzie ?2. Czy jest możliwość tworzenia map z bocznego sonaru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Jeśli masz wersje bt ss i dane zebrane bocznym sonarem to tak. Tyle że dr jeśli chodzi o twardość to słabo mapa wygląda . Jest naniesione dużo cyferek oznaczających twardość. Lepiej to wygląda w rm Edytowane 3 Stycznia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 żeby nie zakładać nowego wątku.... szukam kogoś kto ma wersję drdepth'a w wersji ss a potem jeszcze może kogoś kto chce się pozbyć licencji (ja mam wersję bt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Cześć, mam pytanie do użytkowników echosond Lowrance (ja mam Ti7 HDI) i oprogramowania DrDepth (wersja 5.4.6) nie BT).Czy jest możliwe wygenerowanie innej mapy niż tylko taka, która pokazuje same izobaty w maksymalnie 5 kolorach linii na niebieskim tle ?Marzyłoby mi się wgranie mapy cieniowanej (DrDepth robi takie ale tylko jako obrazek - chyba), jednak już satysfakcjonowałoby mnie stworzenie mapy, gdzie obszary o tej samej głębokości miałyby ten sam kolor (tak jak wygląda mapa stworzona w DrDepth na pececie).Czy to jest możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 jak chcesz to wyeksportuj dane do csv i podesli, wypluje ci mape kolorowa jaka chcesz w rm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) jak chcesz to wyeksportuj dane do csv Bardzo chętnie, ALE - qrcze - jak to zrobić ? PS. rozumiem, że w DD nie da rady ? Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez bankroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 w dr krotko sie bawilem i to juz dawno temu... napewno zaciagalem plik csv do dr deep , popatrz w ustawianiach export Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 OK, sprawdzę i jak się uda to wyślę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Export. Used to export a .drd data file to a text file with comma separated values (CSV). The .csv file will contain data asLatitude,Longitude,Depthwith Latitude and Longitude in degrees (WGS 84) and depth in meters. Exported data is compensated for transducer positions, tilt and latency according to the settings used when it was collected, but there is no. dr deep tez robi kolorowe mapy , jednak nie pomoge, bo robilem to kilka lat temu i nie pamietam Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Wiem, że robi (na PC), ale nie mogę znaleźć innej metody jak tworzenie mapy lcm w postaci samych izobat "rysowanych" na niebieskim tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) No to png+kml/z wsadzić do imc i bedzie. Spróbuj to wyeksprtowac do csv i podeślij. Zrobię Ci dla pełni szczęścia z podkładem satelitarnym. I Twe marzenie się spełni:) Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 siarq robibisz to w ReffMasterze? bawiłem się trochę demo nowej wersji i przesuwa cieniowaną mapę względem izobat - niezależnie czy linie są z dr.d czy z RM... wysłałem już błędy i zrzuty ekranów do kolesi z RM. kilka maili wymieniliśmy i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 tak w rm , dr.d. porzucilem . tych przesuniec nie zauwazylem u siebie / badz sie jakos nie wpatrywalem w nie. przesuniecia to mialem mega jak w dr sie zrobilo png z 3d i z tego mape. wygladala swietnie pelne 3d tyle ze, o 200m bajoro przesuniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @siarq, masz może InsightMapCreator'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Gdzieś mam. Ale.to bez problemu z neta sciagniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ale.to bez problemu z neta sciagniesz właśnie NIE Nigdzie nie ma ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Łap:https://gofreemarine.com/developers/insight-map-creator/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Złapałem. Dzięki. Ale ze mnie jałopa byłem przecież na tej stronie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Panowie przechodzil ktos proces przenoszenia DrDepth na inny komputer? Czy jest to w ogole jeszcze mozliwe?Mam licencje od wielu lat, ale moj stary laptop powoli zaczal umierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Taka sama jak w Autochart, bo to te same programy. Dezaktywacja z menu help i zainstalowanie na innym kompie. tak działa to w AC i w przypadku doktorka też powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Taka sama jak w Autochart, bo to te same programy. Dezaktywacja z menu help i zainstalowanie na innym kompie. tak działa to w AC i w przypadku doktorka też powinno. Kiedys to dzialalo na pewno, ale od kilku lat Dr Depth to martwy soft.Ciekawy jestem czy serwer z licencjami nadal dziala.Problem bédzie jak zdeaktywuje na obecnym kompie a nie uda mi sie aktywowac na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Ryzyko jest. Z drugiej strony - jak ci padnie dysk a nie zdezaktywujesz, i tak licencję stracisz. Edytowane 21 Listopada 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
francisco scaramanga
Witam
Mam pytanie, do użytkowników Dr Depth, jak wyeksportować mapkę batymetryczną do echosondy lub smartfona z systemem android???
Top użytkownicy dla tego pytania
13
9
7
5
Popularne dni
21 Sie
10
22 Sie
5
21 Lis
5
22 Paź
5
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 13 odpowiedzi
Przemsol 9 odpowiedzi
bankroot 7 odpowiedzi
francisco scaramanga 5 odpowiedzi
Popularne dni
21 Sie 2017
10 odpowiedzi
22 Sie 2017
5 odpowiedzi
21 Lis 2019
5 odpowiedzi
22 Paź 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Humminbird logi sonaru zapisuje z rozszerzeniem .son które bez problemu można konwertować na pliki z rozszerzeniem .xtf (darmowy program do pobrania ze strony www.humminbird.com). DrDepth współpracuje
Opublikowane grafiki
51 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi