Skocz do zawartości
  • 0

"Na żywo czyli online" - relacja z targów wędkarskich oraz spotkania forumowiczów

admin

Pytanie

Cześć,

Jedną z podstawowych zalet życia w globalnej wiosce jest fakt, że przybliża ona pewne zjawiska. Wiemy zatem jak wyglądają imprezy w rodzaju wystawy rodbuildingowej RodExpo czy targi wędkarskie takie jak amerykański ICAST. Kiedy tą naszą świadomość zderzamy ze zjawiskiem pt. „targi wędkarskie w Polsce” uczucia ogarniają nas szczególne….Toteż temat rodzimych „targów wędkarskich” redakcja jerkbait.pl z roku na rok traktuje ze słabnącym zainteresowaniem. Niewiele brakowało żebyśmy tym razem powiedzieli redkatorskiemu obowiązkowi wreszcie: dość – gdyby nie jedno wydarzenie.

Zapraszamy!

Pozdrawiam

Friko, Gumofilc i Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Byłem, może się nie znam ale jakoś nic mnie nie zachwyciło :(

Jedyny pozytyw to stoisko nr. 35 - miła atomosfera, znajome twarze, na TV leci sympatyczna kompilacja wędkarskich sukcesów chłopaków, w filmie jest moment gdy na ekranie królują piękne szczupce, po przechodzących obok ludzi przeszedł szmer ...pewnie Szwecja... i zaraz szok bo to Polska, jak to mozliwe ??!!?!? :D

No i najważniejsze, są cukierki !! hehe...

Pozdrawiam

Kuba

• 0

Targi otworzyły się dla publiczności dziś o godzinie 10:00. O godzinie 12:00 na stronie jerkbait.pl została umieszczona pierwsza część relacji.

Czy warto?

To zawsze subiektywne odczucie. Mnie np. zachwyciły wędki Waldka Saksa - więć dałbym 12zł za wejściówke nawet gdyby to była jedyna rzecz którą miałbym zobaczyć. Poziom wystawy rodbuilderów jest naprawdę światowy, ale wędki Waldka błyszczą nawet wśród tej ekspozycji. Może nie w sensie dosłownym, bo akurat są raczej stonowane, ale w błyszczą pietyzmem wykonania, pasją, pracą, jakością detalu i użytych materiałów. Duży kontrast z bardzo skromną osobą ich Twórcy. Muszę powiedzieć że mamy dużą satysfakcję w Redakcji jak takie rzeczy możemy wyłowić i pokazać światu.

Również miłe zaskoczenie stoiskiem Przewodników Wędkarskich. Naprawdę chłopaki z jajem podeszli do tematu, bardzo fajnie zmontowany film.

Reszta... no cóż, jak zwykle. Ale jak widać powyżej, można znaleźć i pozytywy.

Ja już się cieszę na wieczorne spotkanie z Forumowiczami, z rodbuilderami, z przewodnikami wędkarskimi. Myślę że zapowiada sie baaardzo fajna impreza i mam tylko nadzieję że będziemy w stanie wrzucić materiał z niej równie szybko jak materiał z targów.

Pozdrawiam

• 0

Reszta... no cóż, jak zwykle. Ale jak widać powyżej, można znaleźć i pozytywy.

Raczej nie zgodzę się z tym. W latach poprzednich obejście targów zajmowało mi 2-3h. W tym roku dosłownie 20 minut(!) Wspomnienia to: ... 20 minut dookoła i .... 1-1.5h na stanowiskach rodbuilderów i przewodników. Te dwa stoiska wybijają się o ... całą wieczność nad resztą oferty dla wędkarzy.

Czekam na spotkanie :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Może i racja, sęk w tym że mnie akurat ta reszta nigdy specjalnie nie interesowała więć nawet jeżeli teraz to wygląda jeszcze gorzej niż w latach poprzednich (tu zapene masz racje)... to z mojego punktu widzenia tegoroczne targi są WYJĄTKOWO ciekwe, bo po raz pierwszy znalazłem w nich coś dla siebie - mam na myśli oczywiście ekspozycję naszych forumowych rodbuilderów.

Z mojego subiektywnego punktu widzenia tak to wygląda :D

EDIT: chociaż rozumiem że człowiek z ulicy wchodzą na targi wędkarskie które odbywają się BEZ udziału firm takich jak: Shimano - Normark, Daiwa-Cormoran czy Dragon - może sobie zadać pytania o co kaman :lol:

• 0

Dzięki Panowie, czekam na wieczorną relację ze spotkania

P.S. Ale Jaxon mam nadzieję jest??? :mellow: :mellow: :mellow:

jak widać na zdjęciach jest na przeciw stanowisk pracowni wędkarskich :D może się szefostwo tego jakże zasłużonego producenta czegoś nauczy i w przyszłości będzie produkować kije co najmniej tak dobre jak st croix, lamiglas, czy batson :lol: :lol: :lol:

• 0

Podziękowania do organizatorów za zorganizowanie spotkania a dla wszystkich za przybycie.

Przy okazji poznałem osobiście kilka osób znanych mi do tej pory wyłącznie z forum.

Było super - choć niestety krótko (musiałem uciekać dalej)

Pozdrawiam,

P.

• 0

Co do ogółu targów to rzeczywiście lipa. Poza rodbuiderami i przewodnikami nic ciekawego nie było. Znalazłem ciekawe i tanie kołowrotki muchowe Shakespeare i to w sumie wszystko. Acha połamałem jedną wędkę <_< o mało nie zabijając przy okazji właścicielki :lol: .

W sumie targi w tym roku były okazją do spotkania się z wieloma znajomymi, umówieniu się na kilka wypraw.

• 0

No właśnie, odnośnie możliwosci spotkania ciekawych ludzi - uważam że nasze spotkanie po targach było naprawdę fantastyczne ! Mam nadzieję że zdjęciami ze spotkania remek szybko aktualizuje relację :D

Bardzo dziękuję wszystkim za przybycie, zwłaszcza Użytkownikom którzy przyszli po raz pierwszy. Miło było też spotkać starych znajomych.

Nie wiem jak Wam ale mi do gustu przypdadł lokal i poważnie zastanawiam się nad przenosinami z Tawerny do Return Clubu właśnie z kolejnymi spotkaniami :unsure:

Pozdrawiam

• 0

Wielkie podziękowania dla Was za to, że chcieliście do nas dołączyć, spotkać się z nami, chcieliście wysłuchać prezentacji, popatrzeć na zdjęcia. Było baaaaardzo, baaaardzo miło i na pewno spotkanie powtórzymy niebawem. Tematów było wiele, a jeszcze więcej pozostało nietkniętych.

Na stronie głównej, w artykule wrzuciłem kilka zdjęć z Naszej wspólnej imprezy. Jeśli ktoś ma więcej zdjęć umieszczajcie je tutaj - chętnie popatrzymy.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Jeśli ktoś czuje się na siłach i chciałby wystąpić w roli prezentera :D tematu miesiąca zgłaszajcie się do nas. Na pewno pomożemy Wam w przeprowadzeniu prezentacji.

• 0

Jak zwykle spotkanie było za krótkie by choć przez chwilę ze wszystkimi porozmawiać. Mam nadzieję, że następnym razem poznam kolejne osoby.

Jak zwykle było fajnie.

Oczywiście na spotkaniu, bo na targach... mozna było rzeczywiście spędzić kwadrans, gdyby nie ludzie :D