Skocz do zawartości

KLENIE 2009

Chub

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 497
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ostatnio kilka kleników, ale nic co by się nadawało na forum :D

Wypad z kolegą karpiarzem(ale i zapalony spiningista-szczupakowiec z niego.) nad wodę i pokazywałem mu jak się łowi na smużaki....Pierwszy raz miał kontakt z takim łowieniem. Ja wyciągnąłem 2 kleniki +30cm i zaliczyłem sporo wyjść, a mój uczeń zaliczył kleksa 46cm Mistrz ze mnie żaden, prędzej miszcz ale przynajmniej zaraziłem kogoś kleniami(już kijaszka szuka pod kleniki )

Poza tym kilka kontaktów z innymi, dużymi rybami...niestety porażki...pod koniec tygodnia rewanż

Ostatnio kilka kleników, ale nic co by się nadawało na forum :D

Wypad z kolegą karpiarzem(ale i zapalony spiningista-szczupakowiec z niego.) nad wodę i pokazywałem mu jak się łowi na smużaki....Pierwszy raz miał kontakt z takim łowieniem. Ja wyciągnąłem 2 kleniki +30cm i zaliczyłem sporo wyjść, a mój uczeń zaliczył kleksa 46cm Mistrz ze mnie żaden, prędzej miszcz ale przynajmniej zaraziłem kogoś kleniami(już kijaszka szuka pod kleniki )

Poza tym kilka kontaktów z innymi, dużymi rybami...niestety porażki...pod koniec tygodnia rewanż

@pasiasty, co do kijka to zerknij w dziale handlowym. Ktoś oferuje Łowcę Duchów - kultowy kij na kleniojazie...

@pasiasty, co do kijka to zerknij w dziale handlowym. Ktoś oferuje Łowcę Duchów - kultowy kij na kleniojazie...

Dzięki Patryk :D

Właśnie zwróciłem na niego uwagę....Sam bym go łyknął, gdyby nie to że w styczniu kupiłem Team Dragona 5-18g....a na razie budżet studencki mocno nadszarpnięty, a w robocie coraz gorzej... :( A koledze na razie pożyczam Kongera World Championa Dancera i jak na razie się sprawdza(wiem, wiem. To nie ta liga )

Pozdrawiam.

Sprzęt to sprawa drugorzędna, na pierwszym miejscu są ryby. Szkoda, że niektórzy podchodzą do sprawy w odwrotnej kolejności...

P.S Konger to niezły kij, z masowych jeden z lepszych...

Zgadzam się w całej rozciągłości...TD jak na razie w pełni zaspokaja moje potrzeby i nie zamierzam go zmieniać. A kolekcjonować kijów też nie zamierzam :D

Co do kongerów to uważam, że seria World Champion to naprawdę udane kije....

Koniec OT

A wracając do kleni...

No właśnie...Łowi ktoś coś ? <_<

Ja łowie ,ale nic konkretnego..wszystkie do 35cm.. ogolnie ciągle czaje sie na piekne klenie z wody stojącej ,ktore mam upatrzone od ponad roku.. niestety mają wszystko w d... :/ fajnie sie je ogląda bo mają ponad 60cm.. kto wie moze nawet 70cm.. :D jutro kolejne podejscie :D

ogolnie ciągle czaje sie na piekne klenie z wody stojącej ,ktore mam upatrzone od ponad roku.. niestety mają wszystko w d... :/ fajnie sie je ogląda bo mają ponad 60cm.. kto wie moze nawet 70cm.. :D

Skąd ja to znam... W tamtym roku miałem sporo ataków, na smużaki, z samego rana jeździłem w dni upalne, wtedy stały bliżej brzegu. Niestety nic nie zaciąłem :/ Plusk taki podczas brania, jak by się jakieś porządne karpisko wywaliło, nieraz uderzenie na kiju aż poczułem (czyli w przynętę trafiały), ale mimo to nic nie zaciąłem. Wiem już jaki błąd robiłem. Jutro ostatnia maturka i także postaram się w końcu coś wyciągnąć.

pozdrawiam

To i ja dorzuce coś od siebie jako świeżak na tym forum :D

Niestety fota nie wyszła tak jakbym tego chciał ale nadal się ucze i fotografii i samemu sobie radzić :mellow:

Dzisiejszy wypad po pracy na Wisełkę i ot ... taki przyłów. Ryba ma 49cm. Miał być bolek.

.

post-2522-1348914351,6732_thumb.jpg

i na mnie wreszcie nadszedł czas.. pierwsza ryba wielkorzeczna

.

Byłem światkiem bardzo nietypowej jak dla mnie sytuacji.. stojąc na końcu główki kleń (napewno około 60cm) z mocno czerwonymi płetwami wyskakiwała nad wodę i całym ciałem spadał do wody powtarzając tą sytuacje 8 RAZY! chyba poprostu chciała sobie pochlapać Po kilku rzutach w to miejsce zaciąłem coś ładnego, jednak tak mocno trzymało przy dnie że nie zdążyłem jej zobaczyć zanim się spieła.. kilka rzutów później w mocnym wirze wziął kleń ze zdjęcia;) przy braniu wyskoczył pięknie nad powierzchnie więc jak na pierwszego klenia w życiu wrażenia były niesamowite :D

Ryba wzięła na horneta 4S w kolorze LPD

pogoda była okropna;) co chwile przechodziły burzowe chmury z których bardzo mocno padało a przy okazji wiał południowy mocny wiatr.

post-2381-1348914352,205_thumb.jpg