Skocz do zawartości

KLENIE 2009

Chub

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 497
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Popołudniowy kleń z niepozornej Prosny, ta niedoceniana przez wielu rzeczka potrafi często zaskoczyć. Bywało by może jeszcze lepiej gdyby nie kłusownicy, jednego Strzałce udało się zdrowo przegonić, co z tego jak po kilku godzinach wrócił. Na zdjęciu kuzyn Darek z kleniem 45 cm złowionym na żuczka.

.

.

post-789-1348914358,6897_thumb.jpg

Dzisiejszy klenik z Wisły, w dodatku moja nowa życiówka :mellow: Prawie 56 cm Ledwo zmieścił się do podbieraka :D Wziął przed przelewem na płytkiej 0,5 m wodzie Zdjęcie jakoś nie odzwierciedla wielkości ryby a nie umiem jeszcze jakoś zaprezentować na miarę fotek @patu i innych Robione samodzielnie z samowyzwalacza bo kolega Łukasz pojawił się w momencie jak wypuszczałem :unsure: Oprócz klenia, było kilka jazików do 35 cm...

.

post-768-1348914367,4792_thumb.jpg

post-768-1348914367,549_thumb.jpg

Pitt , Paweł gratuluję kleksów.

U mnie 16-go zaczyna się sezon na rzekach , więc będzie się więcej działo. Jeszcze parę dni i ruszam. Do tego czasu posucha , bo łowiska kanałowe się buntują.

Pitt , cóż to za wobek??? :mellow:

Długi weekend spędziłem nad moim ulubionym Bugiem :D

Trochę czasu poświęciłem kleniom, złowiłem 4 sztuki w przedziale 32-40 cm. Ryby najlepiej brały w środę w trakcie załamania pogody i w niedzielę gdy się wypogodziło i ucichł silny wiatr. Miałem sporo brań, ale ryby odbijały się od przynęt lub spadły w trakcie holu, w tym 1 konkretna, ostro wybierająca żyłkę z kołowrotka :angry:

Nie mam jednak pewności, czy był to kleń, gdyż z tych samych miejscówek złowiłem też 3 szczupaki.

Stały twardo w silnym nurcie obok kleni.

@pirania74 gratki za pięknego klenia, ja też muszę jeszcze popracować nad prezentacją ryb i pozowaniem do zdjęć.

.

pzdr

Grzecho

post-1791-1348914369,3644_thumb.jpg