Skocz do zawartości

KLENIE 2009

Chub

Rekomendowane odpowiedzi

Staram się , staram...

Nie ukrywam , że to moja herbowa ryba.

Dzisiaj mimo kiepskiej pogody udało się skusić jednego chudego Bronka.

.

Na pewnej miejscówce odnotowałem odprowadzenie mojego wabika przez na prawdę wielkiego kleksa. Myślałem , że za przynętą podąrza amur , ale o pomyłce nie mogło być mowy. Grubas miał powyżej 60 cm. i chyba mi się dzisiaj przyśni...

post-953-1348914304,8318_thumb.jpg

• Odpowiedzi 497
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przemku, gratuluję kleksów i pewnie prędzej czy później wychodzisz tego swojego 60-taka.

Tym niemniej sugeruę poćwiczyć różne sposoby prezentacji ryby, różne ujęcia, bo czasem trzeba mocno wpatrywać się w kadr, aby zauważyć różnice pomiędzy kolejnymi fotkami. Są niemal identyczne

YO!

Tym niemniej sugeruę poćwiczyć różne sposoby prezentacji ryby, różne ujęcia, bo czasem trzeba mocno wpatrywać się w kadr, aby zauważyć różnice pomiędzy kolejnymi fotkami. Są niemal identyczne

Zdaję sobie sprawę , że tak jest. Postaram się poprawić i coś tam dorzucę od siebie więcej... :D

Co do okoliczności to wiatr płn-płn-wsch, jak widać ładne słoneczko, ale wyszło dopiero po południu, woda wyższa od stanu letniego o ok. 55cm, godz. ok. 17-tej. Przynęta Krakusek 4cm.

Co do miejsca to ciekawi mnie, czy ktoś wie co to za rzeka?

Gabaryty- nie wiem, ale dałbym mu 45+

Hej gratki, a co do rzeki, w profilu nie podałeś skąd jesteś więc trudno wyczuć, na Podkarpaciu padało więc tak woda trochę wyższa od letniej dyskwalifikuje ten region. Trudno zgadywać, choć pewnie się ktoś znajdzie co będzie wiedział. :D ;)

Dobre, dobre...

Samowyzwalacz daje wiele możliwości (jeszcze jak jest na pilota...), choć oczywiście jeszcze lepiej gdy wciśniesz swój aparat w rękę kolegi.

Fotka miała być z podbierania, ale w momencie robienia zdjęcia, klenik zachciał akurat pięknie wierzgnąć i wyszo jak wyszło... Też żałuję, że minimalnie nie zmieścił się w kadrze, bo byłaby fotka roku. :wacko: :lol: <_<

Dobre, dobre...

Samowyzwalacz daje wiele możliwości (jeszcze jak jest na pilota...), choć oczywiście jeszcze lepiej gdy wciśniesz swój aparat w rękę kolegi.

Fotka miała być z podbierania, ale w momencie robienia zdjęcia, klenik zachciał akurat pięknie wierzgnąć i wyszo jak wyszło... Też żałuję, że minimalnie nie zmieścił się w kadrze, bo byłaby fotka roku. :wacko: :lol: <_<

heh, no wlasnie mistrzu ;p

no, tez bym chcial miec zywy aparat podczas lowienia ;p

ladne klenie

Jeszcze raz podkreślę, że zamieszczone fotki są do zrobienia samowyzwalaczem. Oczywisćie nie każda wyjdzie, nie zawsze ryba chce współpracować, ale czasem się trafi ładna fotka.

Odrobina samozaparcia, pokombinowania i robi się całkiem fajne fotki.

Poza tym, nabyłem statywik. Mały, poręczny i spokojnie utrzymuje spory bądź co bądź aparat. Jeszcze tylko konkretna lampa i zestaw gotowy.

heh, no wlasnie mistrzu ;p

no, tez bym chcial miec zywy aparat podczas lowienia ;p

ladne klenie

Spinn1990 - mistrzów fotografii to tu jest kilku z dużo większym doświadczeniem i daleko mi do niech. Pooglądaj zdjęcia kolegi Andrzeja Lipińskiego, Roberta, Remka, Patu, Tomka Wojdy, jacka Stępnia... Wiele z tych zdjęć jest zrobiona samowyzwalaczem i są niesamowite. Czyli można...

Poza tym, pytanie czy jeszt sens wstawaić na forum każde zdjęcie? W imię czego? Ja też jestem częsciej na rybach niż wynikałoby to z zamieszczanych postów i częściej łowię ryby niż zamieszczam fotki. Nie wstawiam każdego zdjęcia. Robię ich średnio kilkanaście - kilkadziesiąt na każdej wyprawie. Choćby dla wprawy i doświadczenia. Czasem uda się zrobić ciekawe. Warto kombinować i uczyć się, cały czas można coś poprawiać. Wcześniej pstrykałem zwykłą kompaktową małpką i też było fajnie. Z różnych powodów postanowiłem zrobić mały upgrade mojej fotografii.

Zachęcam do podszkolenia swojego warsztatu fotograficznego (zresztą wszyscy wymienieni do tego zachęcają). Skoro wypuszczamy większość łowionych ryb, to warto zasbać o możliwie najlepszą pamiątkę naszych emocji. Nie musi być to od razu profesjonalny sprzęt i mistrzowske zdjęcie. Jednak przy odrobinie chęci i wprawy, świetnie zdjęcie można zrobić każdym cyfrowym aparacikiem mieszczącym się w kieszeni kamizelki.

To ja też wrzucę fotkę z pozdrowieniami dla Pasiastego Irokeza.

Może złapałeś tego samego tylko urośniętego :D

Zwróć uwagę na miejsce :D

Ten mój został złapany już dość dawno ( 10/2007) podczas pierwszych rzutów nową wędką, co widać, bo nawet nie zdążyłem folii z korka zdjąć. Miał wtedy równe 40cm.

Jak zobaczyłem miejsce, w którym złapałeś swojego, to mnie tak na wspomnienia wzięło :D Klenik oczywiście delikatnie wypuszczony do wody, więc mam nadzieję, że jeszcze niejednemu z nas dostarczy tego kopnięcia przy braniu co mnie.

Z pozdrowieniami

post-2173-1348914308,9546_thumb.jpg