Skocz do zawartości

Festiwal, który się nie odbędzie.

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry proszę moderacje o niekasowanie ponieważ jest to wątek dziękczynny, nostalgiczny i nie ma na celu robienia dymu. No chyba, że zrobi się naprawdę niemiło.

Wędkarz też człowiek i lubi zażyć czasem kultury. Prawda? Smutna wiadomość, dla wszystkich którzy wybierali sie do Zielonej Góry w tym roku na najważniejsze wydarzenie sezonu. Nie wiem, czy słyszeliście, ale wszystko wskazuje na to, że najbardziej wyczekiwany festiwal w Polsce jest zagrożony. Międzynarodowy festiwal piosenki radzieckiej prawie na pewno nie odbędzie się. Co roku Zielona Góra dawała wyraz olbrzymiej miłości Naszym umiłowanym braciom bolszewikom. Słynie z tego w całym kraju i cała Polska dumna jest w Zielonej Góry. Przykro patrzeć jak czarny PR i atak ludzi nieżyczliwych Naszym braciom doprowadził do takiej sytuacji. My tu w Zielonej Górze, doprawdy nie potrafimy tego zrozumieć. To wielki żal, ponieważ było to największe wydarzenie w Zielonej Górze. To właśnie ten festiwal czynił to miasto prawdziwie polskim. Zielona Góra to jedyne miasto, które zawsze wiernie trwało przy przyjaciołach bolszewikach i po latach miało odwagę pokazać skrywane sympatie.  Najnowsze szokujące informacje są takie, że przyszłoroczny festiwal także się nie odbędzie, co prawdopodobnie oznacza całkowity koniec tej imprezy w ZG. Smutek i żal. :rolleyes:

Żegnaj Festiwalu Piosenki Radzieckiej. Będziemy za Tobą tęsknić!

smiley-face-thumbs-up-144913221.jpg

Każdy kto chce wyrazić swój smutek może to dopisać swoje kondolencje i uprasza się o powagę. 

• Like 10

Myślisz, że ktoś coś sensownego napisze?

Teraz? Gdy tą smutną wiadomością wprawiłeś wszystkich w czarną rozpacz, gdy ledwo przez łzy monitor widać?

Brak słów, to nie tak miało być, nie tak...

masz szczęście że wieczorem kawy nie pije bo w dzień i rano przez Twoje posty to już kilka koszulek sobie oplulem :D

• Like 1

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140403/POWIAT16/140409765

Faktycznie coś na rzeczy...

Cóż-nasz nacjonalizm,szowinizm wręcz,  :huh: działania ludzi "chorych z nienawiści", oszołomów i ksenofobów, :o :o  doprowadzają do upadku ostatnich bastionów Qltury.

A gdzie zrozumienie dla rosyjskiej wraźliwości (typowe dla p.Cioska),gdzie pragmatyzm i wdzięczność (tu kłania się p. Miller),gdzie krytyczne spojrzenie na nieodłączną nam zaściankowość ( Żakowski) .

Wstyd i poruta... :ph34r:

To może do gmerania przy grubej krezce doprowadzić.... :angry: :angry: :angry: ,a na to zgody być nie może :rolleyes:

• Like 1

Pięć lat ćwiczyłem Pust Wsiegda Budiet Sonce :blink: kiedy zdecydowłem się zaśpiewać- likwidują festiwal :(

K....a co za  kraj.

Пусть всегда будет солнце, to kiedyś każdy głupi potrafił zaśpiewać, ale szkolne konkursy piosenki radzieckiej wygrywało się za wykonanie Свяще́нная война́ :P.

Pamiętam jak w myśl zespalania jedności i braterstwa naszych narodów nauczycielka z j.rosyjskiego rozdała nam adresy do korespondowania z Pionierami (taki ichniejszy odpowiednik Harcerzy - do harcerzy też nie należałem bo ojciec zrobił  haja i powiedział że czerwonego huncwota w doma trzymał nie będzie).

No i moja korespondencja skończyła się na drugim liście, jak mi jegomość napisał żebym mu przysłał oryginalne Wranglery :wacko: (które notabene w Pewexie kosztowały 20$). Pokazałem list mojemu fatrowi (ojcu), a on wkroił mi w dupę kilka siarczystych pasów za bratanie się z wrogiem.

Dzięki tatku mój kochany w niebiesiech za to lanie wtedy, bo od tamtej pory naznaczyłeś mnie i mam awersje na wszelkie CZERWONE ruchy jak i ZIELONE ! Bo zielone to niedojrzałe czerwone <_<.

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 4

Stawiają się, pewnie. Prężą klaty...

Tylko jakby ktoś na zbiorowej kolacji głośno PUTIN!!! krzyknął, to połowa wlazłaby pod stoły, a drugą połowę czekałaby przymusowa zmiana bielizny. :lol:  ;)

Eeeeee tam...... Radek dałby radę.......

http://www.radeksikorski.pl/wp-content/gallery/radek_sikorski/radek_sikorski_w_afganistanie.jpg

Chór Aleksandrowa z "bratnią pomocą" i tak ma podobno przyjechać w listopadzie..... swoją drogą ich koncerty robią wrażenie.

Mołdawianka chyba najlepsza

http://www.bing.com/videos/search?q=mo%c5%82dawianka+ch%c3%b3r+aleksandrowa&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=8B30BD9BAD0AA1958B0E8B30BD9BAD0AA1958B0E

Chyba nikt nie ubolewa.......

A może festiwal piosenki polskiej w Rosji....... i od razu kandydatkę na najwyższy laur. Proponuję wysłuchać i obejrzeć do końca.....

http://www.bing.com/videos/search?q=ma%c5%82a+moskwa+ewa+demarczyk&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=DC62905D953C9161239DDC62905D953C9161239D

....dla mnie genialne.