Krzysiek_W Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Z góry proszę moderacje o niekasowanie ponieważ jest to wątek dziękczynny, nostalgiczny i nie ma na celu robienia dymu. No chyba, że zrobi się naprawdę niemiło. Wędkarz też człowiek i lubi zażyć czasem kultury. Prawda? Smutna wiadomość, dla wszystkich którzy wybierali sie do Zielonej Góry w tym roku na najważniejsze wydarzenie sezonu. Nie wiem, czy słyszeliście, ale wszystko wskazuje na to, że najbardziej wyczekiwany festiwal w Polsce jest zagrożony. Międzynarodowy festiwal piosenki radzieckiej prawie na pewno nie odbędzie się. Co roku Zielona Góra dawała wyraz olbrzymiej miłości Naszym umiłowanym braciom bolszewikom. Słynie z tego w całym kraju i cała Polska dumna jest w Zielonej Góry. Przykro patrzeć jak czarny PR i atak ludzi nieżyczliwych Naszym braciom doprowadził do takiej sytuacji. My tu w Zielonej Górze, doprawdy nie potrafimy tego zrozumieć. To wielki żal, ponieważ było to największe wydarzenie w Zielonej Górze. To właśnie ten festiwal czynił to miasto prawdziwie polskim. Zielona Góra to jedyne miasto, które zawsze wiernie trwało przy przyjaciołach bolszewikach i po latach miało odwagę pokazać skrywane sympatie. Najnowsze szokujące informacje są takie, że przyszłoroczny festiwal także się nie odbędzie, co prawdopodobnie oznacza całkowity koniec tej imprezy w ZG. Smutek i żal. Żegnaj Festiwalu Piosenki Radzieckiej. Będziemy za Tobą tęsknić! Każdy kto chce wyrazić swój smutek może to dopisać swoje kondolencje i uprasza się o powagę. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Myślisz, że ktoś coś sensownego napisze?Teraz? Gdy tą smutną wiadomością wprawiłeś wszystkich w czarną rozpacz, gdy ledwo przez łzy monitor widać?Brak słów, to nie tak miało być, nie tak... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 No jak to tak, już nigdy nie usłyszę buć wsiegda budiet sońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Myślisz, że ktoś coś sensownego napisze?Teraz? Gdy tą smutną wiadomością wprawiłeś wszystkich w czarną rozpacz, gdy ledwo przez łzy monitor widać?Brak słów, to nie tak miało być, nie tak...masz szczęście że wieczorem kawy nie pije bo w dzień i rano przez Twoje posty to już kilka koszulek sobie oplulem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jeśli to próba wrobienia mnie w pranie tych koszulek, to nic z tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Pięć lat ćwiczyłem Pust Wsiegda Budiet Sonce kiedy zdecydowłem się zaśpiewać- likwidują festiwal K....a co za kraj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jeśli to próba wrobienia mnie w pranie tych koszulek, to nic z tego. zaczne wodę z proszkiem do prania pić i Cię czytać to się upiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 No to tak na otarcie łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wymiata,tylko wodki brak...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Niech Zielona Góra postara się, dla odmiany, o festiwal piosenki amerykańskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 co to...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140403/POWIAT16/140409765Faktycznie coś na rzeczy... Cóż-nasz nacjonalizm,szowinizm wręcz, działania ludzi "chorych z nienawiści", oszołomów i ksenofobów, :o doprowadzają do upadku ostatnich bastionów Qltury. A gdzie zrozumienie dla rosyjskiej wraźliwości (typowe dla p.Cioska),gdzie pragmatyzm i wdzięczność (tu kłania się p. Miller),gdzie krytyczne spojrzenie na nieodłączną nam zaściankowość ( Żakowski) .Wstyd i poruta... To może do gmerania przy grubej krezce doprowadzić.... :angry: ,a na to zgody być nie może 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) No nie... A tak lubiłem te dwie nooo te... "Ta tu" a tamta tam czy jakoś tak Hmm..ale one tam chyba nie występowały.. no nic i tak szkoda że go nie będzie..Jelzyn się już mroził...a tu masz Edytowane 21 Lipca 2014 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Pięć lat ćwiczyłem Pust Wsiegda Budiet Sonce kiedy zdecydowłem się zaśpiewać- likwidują festiwal K....a co za kraj.Пусть всегда будет солнце, to kiedyś każdy głupi potrafił zaśpiewać, ale szkolne konkursy piosenki radzieckiej wygrywało się za wykonanie Свяще́нная война́ .Pamiętam jak w myśl zespalania jedności i braterstwa naszych narodów nauczycielka z j.rosyjskiego rozdała nam adresy do korespondowania z Pionierami (taki ichniejszy odpowiednik Harcerzy - do harcerzy też nie należałem bo ojciec zrobił haja i powiedział że czerwonego huncwota w doma trzymał nie będzie).No i moja korespondencja skończyła się na drugim liście, jak mi jegomość napisał żebym mu przysłał oryginalne Wranglery (które notabene w Pewexie kosztowały 20$). Pokazałem list mojemu fatrowi (ojcu), a on wkroił mi w dupę kilka siarczystych pasów za bratanie się z wrogiem. Dzięki tatku mój kochany w niebiesiech za to lanie wtedy, bo od tamtej pory naznaczyłeś mnie i mam awersje na wszelkie CZERWONE ruchy jak i ZIELONE ! Bo zielone to niedojrzałe czerwone . Edytowane 21 Lipca 2014 przez Zwierzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 A to polskie pany się znowu stawiają...... niewdzięcznicy, buntownicy, wichrzyciele...... Nie drażnić batiuszki cara bo...... https://www.kampaniespoleczne.pl/images/zdjecia/9e/zdjecie_20130617150243_798.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Stawiają się, pewnie. Prężą klaty...Tylko jakby ktoś na zbiorowej kolacji głośno PUTIN!!! krzyknął, to połowa wlazłaby pod stoły, a drugą połowę czekałaby przymusowa zmiana bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Stawiają się, pewnie. Prężą klaty...Tylko jakby ktoś na zbiorowej kolacji głośno PUTIN!!! krzyknął, to połowa wlazłaby pod stoły, a drugą połowę czekałaby przymusowa zmiana bielizny. Eeeeee tam...... Radek dałby radę....... http://www.radeksikorski.pl/wp-content/gallery/radek_sikorski/radek_sikorski_w_afganistanie.jpg Chór Aleksandrowa z "bratnią pomocą" i tak ma podobno przyjechać w listopadzie..... swoją drogą ich koncerty robią wrażenie. Mołdawianka chyba najlepsza http://www.bing.com/videos/search?q=mo%c5%82dawianka+ch%c3%b3r+aleksandrowa&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=8B30BD9BAD0AA1958B0E8B30BD9BAD0AA1958B0E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Brawo Zielona Góra!Nie czekając na zgodę i ruchy przywódców największych mocarstw, sama i bez uprzedzenia uderza w czułe punkty. To się nazywa SANKCJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Eeeeee tam...... Radek dałby radę....... http://www.radeksikorski.pl/wp-content/gallery/radek_sikorski/radek_sikorski_w_afganistanie.jpg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Ja bym tam nad festiwalem w ZG nie ubolewał . Jest zapotrzebowanie na taką piosenkę ?Panowie do Bolkowa z Zielonej nie daleko, a tam Castle Party się odbywa. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Chyba nikt nie ubolewa....... A może festiwal piosenki polskiej w Rosji....... i od razu kandydatkę na najwyższy laur. Proponuję wysłuchać i obejrzeć do końca..... http://www.bing.com/videos/search?q=ma%c5%82a+moskwa+ewa+demarczyk&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=DC62905D953C9161239DDC62905D953C9161239D ....dla mnie genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja bym tam nad festiwalem w ZG nie ubolewał . Jest zapotrzebowanie na taką piosenkę ?Panowie do Bolkowa z Zielonej nie daleko, a tam Castle Party się odbywa.Miałem jechać ale zgubiłem gdzieś żabot... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 @Pumba, jakbyś chciał to Ci odsprzedam, bo w tym roku nie wybierałem się i wisi bezużytecznie w szafie - daj znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 @Pumba, jakbyś chciał to Ci odsprzedam, bo w tym roku nie wybierałem się i wisi bezużytecznie w szafie - daj znać .W tym roku już jest za późno, ale w przyszłym będę miał to na uwadze gdybym znowu zapodział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi