Skocz do zawartości

Żwirownie w Międzyrzecu Podlaskim

mackot_88

Rekomendowane odpowiedzi

Warto wspomnieć,że żwirownia doczekała się oswobodzienia, od okupacji pzw, ciężka praca chłopaków ze stowarzyszenia, daję już swój plon. Więcej informacji jak napisał kolega Arek na stronie www, lub w sklepie " Pinka " w Międzyrzecu Podlaskim na ul. Partyzantów. Tam zasięgniesz najnowych informacji o opłatach i wędkarskich wieściach ;) Pozdr

na własne oczy przekonam się w weekend, co się tam dzieje...jest maraton wędkarski, a ja będę miał w tym samym czasie wesele na Zaciszu ;)

swoją drogą ciekaw jestem, czy nadal pływają tam tak potężne okonie, jak 10 lat temu...

o tych sumach też słyszałem, że zaczęły dłubać, ale raczej z gruntu,albo na żywca...

Warto wspomnieć,że żwirownia doczekała się oswobodzienia, od okupacji pzw, ciężka praca chłopaków ze stowarzyszenia, daję już swój plon. Więcej informacji jak napisał kolega Arek na stronie www, lub w sklepie " Pinka " w Międzyrzecu Podlaskim na ul. Partyzantów. Tam zasięgniesz najnowych informacji o opłatach i wędkarskich wieściach ;) Pozdr

Super wiadomość. To kawał pięknej wody. Co prawda zdarza mi się tam wędkować tylko w wakacje ale jak i gospodarz w końcu jest właściwy to będzie coraz lepiej.

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Byłem w tym roku tam raz, zapowiada się ciekawie, ale ciekawe jak sobie tam chłopaki poradzą z tą wodą. Miejmy nadzieję że będzie tylko lepiej ale łowisko jak dla mnie dosyć trudne i tajemnicze i to mnie wciąga :)

Edytowane przez Lucas

• 3 lata później...

WŁAŚNIE WŁADZE MTW ŻWIREK WPROWADZIŁY ZAKAZ ŁOWIENIA OKONIA DO STYCZNIA. JEST TO KARYGODNE WCZEŚNIEJ NIKT I NIGDZIE NIE INFORMOWAŁ ŻE  MA BYĆ TAKI ZAKAZ. PROPONUJE RÓWNIEŻ ABY ZROBILI ZAKAZ NA LINA, KARPIA, KARASIA ORAZ AMURA PRZECIEŻ TEŻ NIMI ZARYBIALI. ABSURDALNE POSUNIĘCIE JESTEM OBURZONY TAKĄ INFORMACJĄ. PROSZĘ NIE PISAĆ TYLKO ŻE CHCĘ SIĘ NABRAĆ RYBIEGO BIAŁKA BO PREFERUJE C&R.  GŁÓWNIE WYKUPUJĘ POZWOLENIE POD OKONIE ŻEBY POŁOWIĆ OD PAZDZIERNIKA .PO PROSTU TAK SIĘ NIE ROBI!

WŁAŚNIE WŁADZE MTW ŻWIREK WPROWADZIŁY ZAKAZ ŁOWIENIA OKONIA DO STYCZNIA. JEST TO KARYGODNE WCZEŚNIEJ NIKT I NIGDZIE NIE INFORMOWAŁ ŻE  MA BYĆ TAKI ZAKAZ. PROPONUJE RÓWNIEŻ ABY ZROBILI ZAKAZ NA LINA, KARPIA, KARASIA ORAZ AMURA PRZECIEŻ TEŻ NIMI ZARYBIALI. ABSURDALNE POSUNIĘCIE JESTEM OBURZONY TAKĄ INFORMACJĄ. PROSZĘ NIE PISAĆ TYLKO ŻE CHCĘ SIĘ NABRAĆ RYBIEGO BIAŁKA BO PREFERUJE C&R.  GŁÓWNIE WYKUPUJĘ POZWOLENIE POD OKONIE ŻEBY POŁOWIĆ OD PAZDZIERNIKA .PO PROSTU TAK SIĘ NIE ROBI!

Jak dobrze przeczytałem na stronie MTW to chodzi o zabieranie okonia a nie jego połów. Jak wypuszczasz złowione rybki to chyba możesz dalej je łowić. 

Tak jest kolego nie siej paniki możesz lowic nie możesz zabierać ... a że władze dbają o częste kontrolę to oni tego dopilnuja żeby ryby nie pojechały w bagażniku ... chłopaki z towarzystwa robią dobra robotę ! A jak się komuś nie podoba to niech nie wykupuje pozwolenia !nikomu nie zabraniają lowic tylko próbują żeby z tych iluś kilogramów zostało trochę na inne lata zanim się obkuje palowali by te okonki tylko dym by szedł i kropka takie jest moje zdanie w tej kwesti

• Like 2

Bardzo dobrze zrobiły że zabroniły zabierać okoni. Jest to godne pochwały a nie karygodne.

I nie krzycz. 

A skoro jak piszesz (chcę w to wierzyć) że preferujesz C&R to powinieneś tańczyć z radości.

Edytowane przez godski
  • Like 8

Ale, że jak to? Nikt szanownego Pana nie poinformował? Rozumiem, że mieli wysłać jakieś powiadomienie na perfumowanej papeterii? Skąd w niektórych taka roszczeniowa postawa...? Ja również proponuję zakaz na lina, karpia, karasia oraz amura. Natomiast spokojnie mogą zezwolić na zakup pangi w biedronce...

• Like 4

WŁAŚNIE WŁADZE MTW ŻWIREK WPROWADZIŁY ZAKAZ ŁOWIENIA OKONIA DO STYCZNIA. JEST TO KARYGODNE WCZEŚNIEJ NIKT I NIGDZIE NIE INFORMOWAŁ ŻE MA BYĆ TAKI ZAKAZ. PROPONUJE RÓWNIEŻ ABY ZROBILI ZAKAZ NA LINA, KARPIA, KARASIA ORAZ AMURA PRZECIEŻ TEŻ NIMI ZARYBIALI. ABSURDALNE POSUNIĘCIE JESTEM OBURZONY TAKĄ INFORMACJĄ. PROSZĘ NIE PISAĆ TYLKO ŻE CHCĘ SIĘ NABRAĆ RYBIEGO BIAŁKA BO PREFERUJE C&R. GŁÓWNIE WYKUPUJĘ POZWOLENIE POD OKONIE ŻEBY POŁOWIĆ OD PAZDZIERNIKA .PO PROSTU TAK SIĘ NIE ROBI!

Informacja jest w regulsminie tylko trzeba go czytać.

Przed przystąpieniem do wędkowania, wędkarz zobowiązany jest do ustalenia czy nie obowiązują na łowisku dodatkowe ograniczenia, poza zawartymi w niniejszym Regulaminie, jak również zapoznać się z aktami prawnymi dotyczącymi wędkarstwa, wymienionymi w § 6.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1