Czoper Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Z pontonem jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie.rozumiem zawody otwarte tzn. Dla każdego posiadającego zezwolenie?bo różnie z tymi zawodami otwartymi i towarzyskimi bywa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Z pontonem jadęMasz komplet czy można do Ciebie dołączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Kumpel się zastanawia..do soboty ma mi dac znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Natomiast spokojnie mogą zezwolić na zakup pangi w biedronce...Panga szkodzi zdrowiu, podobnie jak maślana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Kumpel się zastanawia..do soboty ma mi dac znaćW razie gdybyś miał wolne miejse i miał ochotę polowic z kompanem to pisz. Ja na tych zwirkach jeszcze nie byłem, ale chętnie poznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mabor Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie.rozumiem zawody otwarte tzn. Dla każdego posiadającego zezwolenie?bo różnie z tymi zawodami otwartymi i towarzyskimi bywaNa zawodach nie musisz mieć zezwolenia, gdyż i tak obowiązuje opłata startowa 30 pln, która idzie na nagrody i wyżywienie podczas zwodów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Na zawodach nie musisz mieć zezwolenia, gdyż i tak obowiązuje opłata startowa 30 pln, która idzie na nagrody i wyżywienie podczas zwodów. Edytowane 2 Listopada 2017 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Jaka głębokość wody? Orientacyjnie jest to średnio 3m czy bliżej 6m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Jak jest z dostępem do slipu? Gdzie go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Koledzy chodzą głosy ze od następnego roku miedzyrzeckie jeziorka znów będą pod władzami PZW ... czy ta przykra dla mnie osobiście wiadomość to prawda ? Nie widzę zarybien na stronie towarzystwa czyżby chłopaki zrezygnowali z prowadzenia zbiornika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam, Nie wiem gdzie i skąd bierzecie takie informacje. Proponuje najpierw zadzwonić po numer tel. podany na stronie żwirka lub napisać maila i wszystkiego się dowiecie. Nieprawdą jest to, że woda będzie znowu pod "okupację" PZW. Nie, ta woda nigdy nie wróci już do PZW, które miało już swój czas na żwirowni. Zarybień wiosennych nie ma w tym roku bo zostały przesunięte na jesień 2018. Spowodowane jest to dotacją który MTW Żwirek otrzymało na modernizację Stanicy Wędkarskiej. Jeśli chodzi o ograniczenia limitowe i ilościowe, obowiązujące od 2018, zostały wprowadzone po to, aby żwirownia była łowiskiem, miejscem do wypoczynku połączonego z wędkarstwem, a nie miejscem do napełniania zamrażarek złowionymi rybami. Proszę się nie martwić, można przyjeżdżać na ryby i mieć pewność, że pieniądze ze sprzedaży licencji nie zostaną zmarnowane. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Uff. .. pięknie napisane okupacja pzw ????dzięki kolego podtrzymales mnie na duchu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Możecie koledzy napisać coś o tej najmniejszej żwirowni najbliżej Berezy tzw. "chłopskiej".Wybieram się w lipcu na urlop w okolicy i możliwe że uda się wygospodarować chwile na łowienie.Coś na temat rybostanu to wiem (choć nie było mnie tam już z 15 lat).Gdzie opłacić i na co się nastawić ze spiningiem/muchówką.Mogę odwdzięczyć się informacjami o łowiskach w rejonie trójmiasta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Szkoda czasu na Berezę to co zobaczysz to śmieci i plażowicze . Lepszym rozwiązaniem będzie zakup licencji np. tygodniowej i łowienie na jeziorkach pod opieką towarzystwa . http://mtw-zwirek.pl/strona-glowna/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Mam nadzieję się w tym roku wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Możecie koledzy napisać coś o tej najmniejszej żwirowni najbliżej Berezy tzw. "chłopskiej".Wybieram się w lipcu na urlop w okolicy i możliwe że uda się wygospodarować chwile na łowienie.Coś na temat rybostanu to wiem (choć nie było mnie tam już z 15 lat).Gdzie opłacić i na co się nastawić ze spiningiem/muchówką.Mogę odwdzięczyć się informacjami o łowiskach w rejonie trójmiasta.Żwirownia chłopska jest oddalona od Międzyrzeckiej żwirowni (tkzw.jeziorek) o niecałe 5 km i nie wnosi się tam żadnych opłat ,potrzebna tylko karta wędkarska , dlatego swobodnie możesz spróbować na obydwu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuże Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Wykupiłem w tym roku zezwolenie na żwirownie w Międzyrzecu kierując się przeczytanymi zapewnieniami, że jest tam teraz ryba. Byłem już osiem razy od początku czerwca do 15 lipca i niestety bez rezultatu. Łowię tylko na spinning i moje wędkowanie zawsze zaczynam o świcie. Oprócz widowiskowych popisów boleni nie zauważyłem żerowania innych drapieżników. Nastawiałem się przede wszystkim na okonie i ewentualnie sandacza. Owszem udało mi się złowić 25 cm sandaczyka i kilka 15 cm okonków, ale nie takiego połowu oczekiwałem. Może nie umiem dobrać właściwego stanowiska do łowienia ? Zaznaczę, że wędkuję z brzegu po stronie południowej żwirowni na głębokiej wodzie. Może ktoś z Was zna jakąś skuteczną technikę połowu na spinning i ewentualnie chciałby coś podpowiedzieć. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ryba jest ale nie znaczy to, że będzie brać . To jest właśnie specyfika tego zbiornika . Ja czekam aż temperatura wody spadnie drastycznie czyli do jesieni . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Kolego @zabuże, to nie jest woda typu "włożył i wyjął" A na poważnie, ryb tam nie brakuje, ale w środku lata ciężko coś sensownego złowić, szczególnie z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuże Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Dziękuję bardzo kolegom za odpowiedzi, Dodam, że wędkuję od ponad 50-ciu lat a od 30 - tu praktycznie tylko na spining także mam pojęcie o technikach połowów. Oczekiwałem podpowiedzi w którym rejonie zbiornika o tej porze roku szukać drapieżnika ale rzeczywistość jest pewnie taka, że lipiec jest złym miesiącem do połowów na spining na żwirowni. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wędkowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 A na poważnie, ryb tam nie brakuje, ale w środku lata ciężko coś sensownego złowić, szczególnie z brzegu.Od kolegi z MP dowiedziałem się że jeśli chodzi o drapieżniki to jesień, wcześniej nie warto nawet próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Kolego zabuże mając takie doświadczenie zdradzę Ci pewien sekret . Tym zbiornikiem rządzi termoklina - nie będę się rozpisywał bo to strzał w kolano powinieneś wiedzieć . Zadaj sobie jeszcze pytanie ilu spinningistów widziałeś na brzegu ? Jestem pewien że lepsze wyniki miałbyś o innych godzinach łowienia niż łowiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabuże Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Masz rację kolego neor, nie widziałem ani jednego spinningisty łowiącego z brzegu, kilku pływało pontonem i kręcili się koło wyspy przy południowo-zachodniej stronie. Moje spostrzeżenia są takie: od świtu do godz 8-ej rano okonie trochę żerowały potem brania ustawały i można było tylko opalać się. Posłucham Twojej sugestii i spróbuję wieczornego spinningu. Nigdy dłużej jak do 13-tej nie wędkowałem. Moim zdaniem mimo upałów drapieżnik musi kiedyś żerować bo przy tej temperaturze wody jest podwyższony metabolizm co wymaga konkretnego odżywiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Dokładnie ryba musi żerować a temperatura powinna temu sprzyjać. Jak dla mnie to teoria, że jesień to intensywny czas żerowania drapieżnika jest trochę nad wyrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi